Рішення
від 17.01.2020 по справі 508/1057/19
МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Миколаївський районний суд Одеської області

Справа№ 508/1057/19

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 січня 2020 року Миколаївський районний суд Одеської області

в складі: головуючого судді - Парія І.О.

з участю: секретаря - Товт Т.В.

розглянувши у судовому засіданні в с. м. т. Миколаївка цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Антонюківська сільська рада Миколаївського району Одеської області про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 , заінтересована особа: Антонюківська сільська рада Миколаївського району Одеської області звернулась до суду з заявою про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

Заявниця ОСОБА_1 у судове засідання не з`явилась, надала суду письмову заяву в якій просить суд розглянути справу в її відсутності, заявлені вимоги підтримала (а.с.9).

Представник заінтересованої особи у судове засідання не з`явився, надав суду письмову заяву в якій просить суд розглянути справу в його відсутності, проти задоволення заявлених ОСОБА_1 вимог не заперечує (а.с.17).

Відповідно до ч.2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Вивчивши матеріали справи суд вважає, що заявлені вимоги підлягають задоволенню з наступних підстав.

У судовому засіданні встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла мати заявниці ОСОБА_2 , що підтверджується копією свідоцтвом про смерть серії НОМЕР_1 виданого 27 листопада 2018 року Миколаївським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області (а.с.3), яка до дня своєї смерті постійно проживала в с. Антонюки Миколаївського району Одеської області.

Після смерті ОСОБА_2 відкрилась спадщина на належну їй земельну ділянку, яка розташована на території Антонюківської сільської ради Миколаївського району Одеської області, площею 8,47 га., кадастровий номер 5123581400:01:002:0135, (а.с.8).

У встановлений законом шестимісячний строк після смерті матері ОСОБА_2 заявниця звернулась до приватного нотаріуса Миколаївського районного округу Одеської області Сологуба О.А. із заявою про прийняття спадщини. Під час звернення, нотаріус встановлюючи чергу спадкування та родинні відносини заявниці з матір`ю ОСОБА_2 , запропонував надати їй документ з якого видно, що заявниця ОСОБА_1 є дочкою померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , в якому прізвища заявниці та померлої зазначено на російській мові ОСОБА_2 , в паспорті прізвище заявниці ОСОБА_1 , а в документах померлої (державний акт на право власності на земельну ділянку, свідоцтво про смерть ) ОСОБА_2 .

Встановлення факту родинних відносин заявниці ОСОБА_1 необхідно для прийняття спадщини після смерті матері ОСОБА_2 , котра померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в селі Антонюки Миколаївського району Одеської області.

Факт родинних відносин між ОСОБА_1 та померлою ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 підтверджується наступними доказами: копією свідоцтва про смерть серії НОМЕР_1 виданого 27 листопада 2018 року Миколаївським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції Одеської області (а.с.3); копією свідоцтва про народження ОСОБА_1 серії НОМЕР_2 , виданим Константинівським ЗАГС Вишнівського району Целиноградської області 04 березня 1964 року (а.с.4); копією паспорта заявниці ОСОБА_1 серії НОМЕР_3 виданий Миколаївським РВ УМВС України в Одеській області 25 червня 2002 року (а.с.5-7); копією Державного акта на право власності на земельну ділянку серії ЯА №553641 (а.с.8).

Згідно з ч. 1 ст. 293 ЦПК України окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 293 ЦПК України суд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

У відповідності до п.1 ч.1 ст. 315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

Виходячи з наведеного суд вважає, що заява ОСОБА_1 , заінтересована особа: Антонюківська сільська рада Миколаївського району Одеської області про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами підлягає задоволенню в повному об`ємі.

На підставі наведеного та керуючись ст. 12, 19, 77, 81, 258, 259, 263, 268, 273, 293, 315 ЦПК України, суд -

В И Р І Ш И В:

Встановити факт, що ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ідентифікаційний номер НОМЕР_4 є рідною дочкою ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в селі Антонюки Миколаївського району Одеської області.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку, безпосередньо до Одеського апеляційного суду області протягом 30 днів з дня його проголошення.

У відповідності до ч.1 ст.273 ЦПК України рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Суддя: І.О.Парій

СудМиколаївський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення17.01.2020
Оприлюднено19.01.2020
Номер документу86968586
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —508/1057/19

Рішення від 17.01.2020

Цивільне

Миколаївський районний суд Одеської області

Парій І. О.

Ухвала від 13.11.2019

Цивільне

Миколаївський районний суд Одеської області

Парій І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні