Рішення
від 15.01.2020 по справі 936/1121/19
ВОЛОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Справа №936/1121/19

15.01.2020 смт Воловець

Воловецький районний суд Закарпатської області в складі судді Софілканич О. А., з участю секретаря судового засідання Балецького С.М., розглянувши у відкритому підготовчому засіданні у залі судових засідань в порядку окремого провадження цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Верб`язька сільська рада Воловецького району, ОСОБА_2 про надання права на шлюб,-

В С Т А Н О В И В:

Заявник звернулася до суду з зазначеною заявою 27.12.2019 року.

Заяву мотивовано тим, що ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , перебуває у стані вагітності, має намір зареєструвати шлюб з ОСОБА_2 , який є батьком її майбутньої дитини, однак при зверненні до органу реєстрації актів цивільного стану їй було відмовлено та рекомендовано звернутися до суду з заявою про надання права на шлюб, оскільки вона не досягла шлюбного віку. Просить суд надати право на шлюб, так як це відповідає її інтересам.

У підготовче засідання заявник ОСОБА_1 не з`явилася, надала заяву про слухання справи за її відсутності, заяву підтримує.

Заінтересована особа ОСОБА_2 проти задоволення заяви не заперечує, розгляд справи просить проводити за його відсутності, про що надав відповідну заяву.

Представник заінтересованої особи Верб`язької сільської ради, будучи належним чином повідомленим про час та місце слухання справи, не з`явився, надав заяву про слухання справи за його відсутності, проти задоволення заяви не заперечує.

У відповідності до положень ч.3, ч.4 ст.200 ЦПК України суд вважає за можливе ухвалити рішення у підготовчому засіданні.

Суд, вивчивши матеріали справи, вважає, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

У відповідності до ч.3 ст.293 ЦПК України у порядку окремого провадження розглядаються справи про надання права на шлюб.

Так, судом встановлено, що заявник ОСОБА_1 народилася ІНФОРМАЦІЯ_2 (а.с.3), на час розгляду справи в суді має 17 років.

Згідно з ст.22 Сімейного кодексу України, шлюбний вік для чоловіків та жінок встановлюється у вісімнадцять років. Особи, які бажають зареєструвати шлюб, мають досягти шлюбного віку на день реєстрації шлюбу.

Відповідно до ст. 23 Сімейного кодексу України право на шлюб мають особи, які досягли шлюбного віку. За заявою особи, яка досягла шістнадцяти років, за рішенням суду їй може бути надано право на шлюб, якщо буде встановлено, що це відповідає її інтересам.

З довідки Воловецької ЦРЛ №972 від 27.12.2019 року вбачається, що заявник ОСОБА_1 знаходиться на обліку з діагнозом: вагітність 16-17 тижнів (а.с.7).

Мати заявника ОСОБА_3 не заперечує проти надання її дочці права на шлюб з ОСОБА_2 , вважає, що шлюб відповідає її інтересам, про що надала письмову заяву (а.с.12).

Відповідно до ч. 1 ст. 27 Сімейного кодексу України державна реєстрація шлюбу встановлена для забезпечення стабільності відносин між жінкою та чоловіком, охорони прав та інтересів подружжя, їхніх дітей, а також в інтересах держави та суспільства.

Таким чином, суд вважає, що надання заявниці права на шлюб відповідає її інтересам, її бажання спрямоване на створення повноцінної сім`ї, тому заяву слід задоволити.

Керуючись ст.ст.200, 293, 263-265, 268 Цивільного процесуального кодексу України, ст.ст.22, 23, 27 Сімейного Кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Верб`язька сільська рада Воловецького району, ОСОБА_2 про надання права на шлюб- задоволити.

Надати ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканці АДРЕСА_1 , право на укладення шлюбу із ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , мешканцем АДРЕСА_2 .

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до Закарпатського апеляційного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в 30-денний строк з дня проголошення рішення апеляційної скарги.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Повне найменування сторін:

заявник: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканка АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ;

заінтересовані особи:

1. ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , мешканець АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_2 ;

2. Верб`язька сільська рада Воловецького району Закарпатської області, місцезнаходження: Закарпатська область, Воловецький район, с.Верб`яж,39, код 04349337.

Суддя: Софілканич О. А.

СудВоловецький районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення15.01.2020
Оприлюднено19.01.2020
Номер документу86970277
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —936/1121/19

Рішення від 15.01.2020

Цивільне

Воловецький районний суд Закарпатської області

Софілканич О. А.

Ухвала від 02.01.2020

Цивільне

Воловецький районний суд Закарпатської області

Софілканич О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні