Ухвала
від 17.01.2020 по справі 742/1760/15-ц
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

17 січня 2020 року м. Чернігів

Унікальний номер справи № 742/1760/15-ц

Апеляційне провадження № 22-ц/4823/320/20

Чернігівський апеляційний суд в особі судді Вінгаль В.М., розглянувши матеріали апеляційної скарги ОСОБА_1 на рішення Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області від 25 листопада 2019 року у справі позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про поділ майна та за зустрічним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна, треті особи, що не заявляють самостійних вимог на стороні позивача: ОСОБА_3 , Товариство з обмеженою відповідальністю Атон-Плюс , Товариство з обмеженою відповідальністю Грант Альянс , Товариство з обмеженою відповідальністю Інвестиційна компанія А ГРУП , Приватне підприємство Ветті ,

в с т а н о в и в :

Рішенням Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області від 25 листопада 2019 року задоволено частково позовні вимоги за первісним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про поділ майна та за зустрічним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна, треті особи, що не заявляють самостійних вимог на стороні позивача: ОСОБА_3 , ТОВ Атон-Плюс , ТОВ Грант Альянс , ТОВ ІК А ГРУП , ПП Ветті .

Визнано за ОСОБА_2 право власності на 1/2 частини квартири АДРЕСА_1 , 1/2 частини будинку АДРЕСА_3 , 1/ 2 частини транспортного засобу марки ВАЗ 21099 /д.н.з НОМЕР_1 .

В задоволенні іншої частини позовних вимог за первісним позовом - відмовлено.

В задоволенні позовних вимог за зустрічним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна, треті особи, що не заявляють самостійних вимог на стороні позивача: ОСОБА_3 , ТОВ Атон-Плюс , ТОВ Грант Альянс , ТОВ ІК А ГРУП , ПП Ветті - відмовлено.

Не погодившись з рішенням суду першої інстанції в частині відмови у задоволенні зустрічної позовної заяви, ОСОБА_1 подала апеляційну скаргу і клопотання про звільнення від сплати судового збору з тих підстав, що тимчасово не працює, є матір`ю двох доньок та утримує майно, де проживають діти, сума судового збору за подання скарги перевищує 5 відсотків її річного доходу за попередній календарний рік, тому просить врахувати, що її майновий стан об`єктивно не дозволяє сплатити суму судового збору у повному обсязі та до подання скарги. На підтвердження своїх доводів надала індивідуальні відомості з Пенсійного фонду України, роздруківку інформації про припинення підприємницької діяльності у 2018 році.

Відповідно до ч.ч.1,3 ст.136 ЦПК України, суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на визначений строк, але не більше як до ухвалення судового рішення у справі.

З підстав, зазначених у частині першій цієї статті, суд у порядку передбаченому законом, може зменшити розмір належних до оплати судових витрат, пов`язаних з розглядом справи, або звільнити від їх сплати.

Відповідно до ст.8 Закону України Про судовий збір , враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою за її клопотанням відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі, зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати якщо, зокрема, розмір судового збору перевищує 5 відсотків розміру річного доходу позивача - фізичної особи за попередній календарний рік.

Відповідно до п.п.6 п.1 ч.2 ст.4 Закону України Про судовий збір за подання до суду апеляційної скарги на рішення суду підлягає сплаті судовий збір, який становить 150 відсотків ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, іншої заяви і скарги.

Як вбачається з матеріалів справи, ОСОБА_4 у 2019 році подала зустрічний позов, в якому остаточно визначилася з поділом майна, а тому розмір судового збору за подання до суду апеляційної скарги на рішення суду становить 14407,50 грн.

Враховуючи, що однією із засад судочинства визначено рівність усіх учасників судового процесу перед законом та судом, і приймаючи до уваги те, що сплата судових витрат не повинна перешкоджати доступу до суду, клопотання ОСОБА_1 про звільнення від сплати судового збору належить задовольнити частково та відстрочити сплату судового збору у розмірі 14407,50 грн за подання апеляційної скарги на рішення Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області від 25 листопада 2019 року, але не більше як до ухвалення судового рішення у справі.

Форма, зміст і строки поданої апеляційної скарги відповідає вимогам ст.ст.354, 356 ЦПК України. До апеляційної скарги додані копії відповідно до кількості учасників справи.

Враховуючи те, що перешкоди для відкриття апеляційного провадження у справі відсутні, то на підставі ч.1 ст.359 ЦПК України, вважаю за необхідне відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою у даній справі.

Керуючись ст.ст. 359, 360, 361 ЦПК України,

у х в а л и в :

Клопотання ОСОБА_1 про звільнення від сплати судового збору - задовольнити частково.

Відстрочити ОСОБА_1 сплату судового збору у розмірі 14407,50 грн за подання апеляційної скарги на рішення Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області від 25 листопада 2019 року, але не більше як до ухвалення судового рішення у справі.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області від 25 листопада 2019 року у справі позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про поділ майна та за зустрічним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна, треті особи, що не заявляють самостійних вимог на стороні позивача: ОСОБА_3 , Товариство з обмеженою відповідальністю Атон-Плюс , Товариство з обмеженою відповідальністю Грант Альянс , Товариство з обмеженою відповідальністю Інвестиційна компанія А ГРУП , Приватне підприємство Ветті .

Копію ухвали про відкриття апеляційного провадження направити ОСОБА_1 .

Копії ухвали про відкриття апеляційного провадження та апеляційної скарги з додатками направити ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Товариству з обмеженою відповідальністю Атон-Плюс , Товариству з обмеженою відповідальністю Грант Альянс , Товариству з обмеженою відповідальністю Інвестиційна компанія А ГРУП , Приватному підприємству Ветті .

Роз`яснити ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Товариству з обмеженою відповідальністю Атон-Плюс , Товариству з обмеженою відповідальністю Грант Альянс , Товариству з обмеженою відповідальністю Інвестиційна компанія А ГРУП , Приватному підприємству Ветті право подати до Чернігівського апеляційного суду відзив на дану апеляційну скаргу у письмовій формі з доказами надсилання (надання) копії цього відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам в строк до 31 січня 2020 року.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію у справі, що розглядається - https://cna.court.gov.ua/sud4823/.

Суддя В.М.Вінгаль

Дата ухвалення рішення17.01.2020
Оприлюднено19.01.2020

Судовий реєстр по справі —742/1760/15-ц

Постанова від 02.08.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Ухвала від 02.08.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Ухвала від 20.02.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Ухвала від 14.04.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Ухвала від 14.04.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Постанова від 15.02.2021

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Скрипка А. А.

Постанова від 15.02.2021

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Скрипка А. А.

Ухвала від 09.10.2020

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Скрипка А. А.

Ухвала від 07.10.2020

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Скрипка А. А.

Ухвала від 23.09.2020

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Висоцька Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні