Ухвала
від 16.01.2020 по справі 320/6021/18
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про виправлення описки у судовому рішенні, виправлення помилки у виконавчому листі,

заміну сторони виконавчого провадження

16 січня 2020 року справа №320/6021/18

Суддя Київського окружного адміністративного суду Кушнова А.О., розглянувши заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області про виправлення описки у судовому рішенні та виконавчому листі, заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Переяслав-Хмельницького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Супій" про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій,

в с т а н о в и в:

У провадженні Київського окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа №320/6021/18 за позовом Переяслав-Хмельницького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Супій" про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій з жовтня 2017 року по вересень 2018 року у розмірі 2243,96 грн.

Рішенням Київського окружного адміністративного суду від 31.01.2019 адміністративний позов задоволено в повному обсязі.

Стягнуто з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Агрокомбінат Супій на користь Переяслав-Хмельницького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області суму заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за період з жовтня 2017 року по вересень 2018 року в розмірі 2243,96 грн.

Рішення Київського окружного адміністративного суду від 31.01.2019 в апеляційному порядку оскаржено не було.

22.02.2019 позивач звернувся до суду із заявою про видачу виконавчого листа від 18.02.2019 №1167/11.

05.03.2019 Київським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист №320/6021/18.

09.01.2020 до Київського окружного адміністративного суду звернулось Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області із заявою від 17.12.2019 №1102/108-05 про виправлення описки у судовому рішенні та виконавчому листі, заміну сторони виконавчого провадження у справі №320/6021/18, в якій заявник просить суд:

- виправити описку в п.2 резолютивної частини рішення від 31.01.2019 та виконавчому листі №320/6021/18, виданому 05.03.2019, з "Стягнути з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Агрокомбінат Супій на "Стягнути з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Супій ;

- замінити сторону виконавчого провадження Переяслав-Хмельницьке об`єднане управління Пенсійного фонду України Київської області на правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України у Київської області (код ЄДРПОУ 22933548).

У результаті автоматизованого розподілу вказані заяви передано на розгляд судді Кушновій А.О.

Дослідивши матеріали адміністративної справи, судом встановлено, що під час виготовлення рішення Київського окружного адміністративного суду від 31.01.2019 судом було допущено описку по тексту рішення при зазначенні повного найменування відповідача.

Судом встановлено, що відповідачем у справі №320/6021/18 є Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Супій" (ідентифікаційний код 03374801).

Згідно з інформацією з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань за ідентифікаційним кодом 03374801 зареєстровано юридичну особу - Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Супій", що знаходиться за адресою: 07644, Київська область, Згурівський район, село Мала Супоївка (а.с.18).

Так, по всьому тексту вказаного судового рішення, а також в пункті 2 резолютивної частини рішення зазначено найменування відповідача як "Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю Агрокомбінат "Супій ", у той час як правильним повним найменуванням відповідача є "Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Супій ".

Відповідно до ч.1 ст.253 Кодексу адміністративного судочинства України суд, який постановив судове рішення, може з власної ініціативи або за заявою учасника справи чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

Згідно із ч.2 ст.253 Кодексу адміністративного судочинства України питання про внесення виправлень суд може вирішити в порядку письмового провадження. У разі необхідності суд може розглянути питання внесення виправлень у судове рішення в судовому засіданні з повідомленням учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

За таких обставин, суд вважає за необхідне виправити описку по всьому тексту рішення Київського окружного адміністративного суду від 31.01.2019, а також в пункті 2 резолютивної частини рішення, зазначивши по тексту вказаного судового рішення та в пункті 2 резолютивної частини рішення повне найменування відповідача у відповідних відмінках - "Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Супій" замість "Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю Агрокомбінат "Супій", не зачіпаючи при цьому суті судового рішення.

Вирішуючи питання про виправлення помилки у виконавчому листі по суті, суд виходить з наступного.

Відповідно до абазу 1 частини 1 статті 373 Кодексу адміністративного судочинства України виконання судового рішення здійснюється на підставі виконавчого листа, виданого судом, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Частиною 3 статті 373 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що виконавчий лист, а у випадках, встановлених цим Кодексом, - ухвала суду є виконавчими документами. Виконавчий лист, ухвала мають відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом.

Відповідно до статті 1 Закону України "Про виконавче провадження" №1404-VIII від 02.06.2016 (далі - Закон №1404) виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження і примусове виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) (далі - рішення) - сукупність дій визначених у цьому Законі органів і осіб, що спрямовані на примусове виконання рішень і проводяться на підставах, у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією України, цим Законом, іншими законами та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону, а також рішеннями, які відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню.

Відповідно до статті 4 Закону №1404 у виконавчому документі зазначаються:

1) назва і дата видачі документа, найменування органу, прізвище, ім`я, по батькові та посада посадової особи, яка його видала;

2) дата прийняття і номер рішення, згідно з яким видано документ;

3) повне найменування (для юридичних осіб) або прізвище, ім`я та, за наявності, по батькові (для фізичних осіб) стягувача та боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або адреса місця проживання чи перебування (для фізичних осіб), дата народження боржника - фізичної особи;

4) ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань стягувача та боржника (для юридичних осіб - за наявності);

реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті) боржника (для фізичних осіб - платників податків);

5) резолютивна частина рішення, що передбачає заходи примусового виконання рішень;

6) дата набрання рішенням законної сили (крім рішень, що підлягають негайному виконанню);

7) строк пред`явлення рішення до виконання.

Таким чином, суд зазначає, що виконавчий лист по справі видається на підставі рішення суду, що набрало законної сили, судом, який ухвалив судове рішення.

Обов`язковими реквізитами виконавчого листа є, зокрема, повне найменування (для юридичних осіб) стягувача та боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб).

Так, у виданому Київським окружним адміністративним судом 05.03.2019 виконавчому листі №320/6021/18 про стягнення з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Агрокомбінат Супій на користь Переяслав-Хмельницького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області суму заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за період з жовтня 2017 року по вересень 2018 року в розмірі 2243,96 грн. зазначено як боржника - Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю Агрокомбінат Супій .

Отже, враховуючи те, що судом під час виготовлення рішення Київського окружного адміністративного суду від 31.01.2019 було допущено описку по тексту рішення та в п. 2 резолютивної частини рішення при зазначенні повного найменування відповідача, та як наслідок, у подальшому, при оформленні виконавчого листа також допущено помилку при зазначенні повного найменування боржника, наявні підстави для задоволення заяви Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області про виправлення помилки у виконавчому листі.

Відповідно до ч.1 ст.374 Кодексу адміністративного судочинства України суд, який видав виконавчий документ, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, чи визнати виконавчий документ таким, що не підлягає виконанню.

Враховуючи вищенаведене, суд дійшов висновку щодо наявності підстав для задоволення заяви Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області про виправлення помилки у виконавчому листі в адміністративній справі №320/6021/18, виданого Київським окружним адміністративним судом 05.03.2019, зазначивши правильне повне найменування боржника - "Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Супій" замість "Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю Агрокомбінат "Супій".

Вирішуючи питання про заміну сторони у виконавчому провадженні по суті, суд виходить з такого.

Відповідно до частини першої статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Частиною п`ятою статті 15 Закону України «Про виконавче провадження» від 02.06.2016 № 1404-VIII, який набрав чинності з 05.10.2016, передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Судом встановлено, що у виконавчому листі №320/6021/18, виданому Київським окружним адміністративним судом 05.03.2019, стягувачем зазначено Переяслав-Хмельницьке об`єднане управління Пенсійного фонду України Київської області.

Так, 22.08.2018 Кабінетом Міністрів України було прийнято постанову №628 Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України , пунктом 1 якої встановлено реорганізувати деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом приєднання до окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком.

Відповідно до Додатку до вказаної Постанови Переяслав-Хмельницьке об`єднане управління Пенсійного фонду України Київської області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області.

Згідно з інформацією з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Переяслав-Хмельницьке об`єднане управління Пенсійного фонду України Київської області припинено 29.07.2019 ; номер запису: №13581120012000632, правонаступником якого є Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області (ідентифікаційний код 22933548, адреса місцезнаходження: вул. Ярославська, 40, м. Київ, 04071).

Отже, враховуючи реорганізацію Переяслав-Хмельницького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області, суд дійшов висновку про необхідність здійснення заміни сторони виконавчого провадження у справі №320/6021/18, а саме стягувача - Переяслав-Хмельницьке об`єднане управління Пенсійного фонду України Київської області на Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області.

Керуючись статтями 243, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області від 17.12.2019 №1102/108-05 про виправлення описки у судовому рішенні та виконавчому листі, заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №320/6021/18, - задовольнити.

2. Виправити описку по тексту рішення Київського окружного адміністративного суду від 31.01.2019, а також в пункті 2 резолютивної частини рішення, зазначивши повне найменування відповідача "Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Супій" замість "Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю Агрокомбінат "Супій", не зачіпаючи при цьому суті судового рішення.

3. Виправити помилку у виконавчому листі №320/6021/18, виданому Київським окружним адміністративним судом 05.03.2019, про стягнення з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Агрокомбінат Супій на користь Переяслав-Хмельницького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області суму заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за період з жовтня 2017 року по вересень 2018 року в розмірі 2243,96 грн., зазначивши правильне повне найменування боржника - "Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Супій".

4. Замінити сторону виконавчого провадження у справі №320/6021/18, а саме стягувача - Переяслав-Хмельницьке об`єднане управління Пенсійного фонду України Київської області на Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області (ідентифікаційний код 22933548, місцезнаходження: 04071, м. Київ, вул. Ярославська, 40).

5. Копію ухвали видати (надіслати) учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII «Перехідні положення» Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Київський окружний адміністративний суд.

Текст ухвали складений 16.01.2020.

Суддя Кушнова А.О.

Дата ухвалення рішення16.01.2020
Оприлюднено20.01.2020
Номер документу86985781
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій

Судовий реєстр по справі —320/6021/18

Ухвала від 20.09.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 16.01.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 11.11.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 30.10.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Рішення від 31.01.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 10.12.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 14.11.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні