Ухвала
від 16.01.2020 по справі 686/1259/20
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/1259/20

Провадження № 1-кс/686/881/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 січня 2020 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , старшого слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання останнього, погодженого з прокурором, про надання дозволу на проведення обшуку, у кримінальному провадженні № 12019240000000353,

ВСТАНОВИВ:

16.01.2020 року старший слідчий СВ СУ ГУНП в Хмельницькій області, розташованого у м. Хмельницькому звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 з метою відшукування речей, документів та грошових коштів, що мають значення для досудового розслідування кримінального провадження № 12019240000000353.

В обґрунтуванні клопотання вказує, що Слідчим управлінням ГУНП в Хмельницькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12019240000000353 від 19.12.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на адресу СУ ГУНП в Хмельницькій області надійшли матеріали оперативного управління ГУ ДФС у Хмельницькій області щодо підроблення офіційних документів службовими особами Виробничо-комерційного приватного підприємства «Продпак».

Так, встановлено, що ВК ПП «Продпак» займається виготовленням дерев`яної тари, а саме виробництвом піддонів. У ході аналізу господарської діяльності ВК ПП «Продпак» встановлено, що підприємство здійснює закупівлю нетипових для основного виду діяльності ТМЦ (шкіра курки бройлера, курячий фарш) у ПАТ «Миронівський хлібопродукт», які у подальшому реалізує у бік підприємств з ознаками «ризику» а саме: ТОВ «Битком», ТОВ «Наше рішення», ТОВ «КЛБС», ТОВ «Логістікопостач», ТОВ «Трейдлогістік». Подальшим аналізом постачання ТМЦ на вказані підприємства із ВК ПП «Продпак» встановлено відсутність такого постачання взагалі, а дані операції відображено лише документально, шляхом підроблення офіційних документів товарно-транспортних накладних та інших документів, що стосуються вказаних операцій з метою безпідставного формування податкового кредиту.

Засновником, головним бухгалтером та директором ВК ПП «Продпак» (код ЄДРПОУ 32316766) є ОСОБА_4 . Відповідно до рапорту старшого оперуповноваженого з ОВС ВОВЕЗ ОУ ГУ ДФС у Хмельницькій області ОСОБА_5 встановлено місце знаходження виробничих потужностей (цех) ВК ПП «Продпак» - розташоване за адресою: Кам`янець-Подільський район, с. Кам`янка, вул. Ленінського комсомолу, 4.

З метою отримання доказів вчинення службовими особами ВК ПП «Продпак» кримінального правопорушення, документування їх безпосередньої причетності до вчинення такого злочину, встановлення та вилучення бухгалтерських, банківських та інших документів, що стосуються взаємовідносин ВК ПП «Продпак» та ПАТ «Миронівський хлібопродукт» код ЄДРПОУ (25412361), ТОВ «Битком» код ЄДРПОУ (41790237), ТОВ «Наше рішення» код ЄДРПОУ (41724827), ТОВ «КЛБС» код ЄДРПОУ (42512887), ТОВ «Логістікопостач» код ЄДРПОУ (42870373) та ТОВ «Трейдлогістік» код ЄДРПОУ (42976403) за 2018-2019 роки, а саме: договорів щодо придбання товарів, робіт та послуг, довіреностей на отримання товарно-матеріальних цінностей, журналів реєстрації та видачі довіреностей, актів приймання-передачі, накладних, шляхових листів та інших документів, що мають відношення до поставки ТМЦ, документів, що підтверджують оплату товарів, робіт та послуг (реєстри фінансово-бюджетних зобов`язань, платіжних доручень, виписок з банківських рахунків, касових книг, видаткових і прибуткових касових ордерів), меморіальні ордери, складські книги, печаток та штампів ТОВ «Битком», ТОВ «Наше рішення», ТОВ «КЛБС», ТОВ «Логістікопостач» та ТОВ «Трейдлогістік», чорнових записів з приводу діяльності вказаних вище підприємств, коштів отриманих внаслідок незаконної діяльності та не облікованих на ВК ПП «Продпак» та необлікованих ТМЦ, виникла необхідність у проведенні санкціонованого обшуку за адресою знаходження виробничих потужностей (цех) ВК ПП «Продпак»: Хмельницька обл., Кам`янець-Подільський район, с. Кам`янка, вул. Ленінського комсомолу, 4.

Оскільки, у зв`язку з викладеним є достатні підстави вважати, що документи, штампи, печатки, чорнові записи, кошти отриманні злочинним шляхом та необліковані ТМЦ знаходяться за місцем знаходження виробничих потужностей (цех) ВК ПП «Продпак»: Хмельницька обл., Кам`янець-Подільський район, с. Кам`янка, вул. Ленінського комсомолу, 4.Зазначені речі та документи можуть бути доказами під час судового розгляду і мають значення для досудового розслідування. В разі відшукання та вилучення перелічених документів по них необхідно буде призначати відповідні судові експертизи, результати яких матимуть вагоме значення для досудового розслідування та встановлення об`єктивної істини у провадженні.

Згідно договору оренди приміщення від 1 травня 2018 року ВКПП «Продпак» в особі директора ОСОБА_6 отримало від ОСОБА_7 в оренду приміщення для здійснення фінансово-господарської діяльності за адресою АДРЕСА_1 .

Отримати у добровільному порядку шляхом витребування вказаних речей і документів або за допомогою інших слідчих дій, не представляється можливим, оскільки існує реальна загроза зміни або знищення вказаних речей і документів, які мають істотне значення для встановлення обставин розслідуваного кримінального правопорушення.

Також, слідчий вказує, що враховуючи характер кримінального правопорушення, а саме те, що за механізмом вчинення воно являється тривалим та продовжуваним, необхідності забезпечення повноти та неупередженості розслідування, що потребує перевірки доводів заявника та дійсних намірів особи щодо вчинення кримінального правопорушення шляхом здійснення ряду інших слідчих (процесуальних) дій, відсутність можливості передбачення та прогнозування часових меж подальшого здійснення нею активних дій спрямованих на реалізацію своїх злочинних намірів з метою досягнення злочинного результату, крім того передбачене санкцію статті покарання за його вчинення та специфіку суб`єкта його вчинення, який у випадку обізнаності про здійснення досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, як і його можливі спільники, усвідомлюючи наслідки, з метою уникнення кримінальної відповідальності, можуть знищити предмети та документи, що свідчать про їхню причетність до вчинення злочину і відповідно мають значення для досудового розслідування, що також вказує на існування реальної загрози зміни (підміни) або неповної видачі таких речей та документів, у тому числі особами у володінні яких вони перебувають, обшук у даному випадку є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Дослідивши додані до клопотання матеріали, заслухавши пояснення слідчого, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Частина 2 статті 237 КПК України вказує на те, що обшук житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи. Відповідно до змісту статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого суддімісцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться (зареєстрований) орган досудового розслідування як юридична особа.

З огляду на обставини, зазначені у клопотанні та озвучені в судовому засіданні слідчим, слідчий суддя вважає, що здобутої органом досудового розслідування інформації достатньо для прийняття рішення про необхідність надання дозволу на обшук житла за адресою за адресою: АДРЕСА_1 , що належить на праві приватної власності ОСОБА_7 , РНОКПП НОМЕР_1 . За встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, а також грошових коштів, які є предметом вчинення злочину, або містять інформацію, що має значення для досудового розслідування кримінального провадження № 12019240000000353.

Однак подане клопотання в частині відшукання та вилучення коштів отриманих внаслідок незаконної діяльності та не облікованих на ВК ПП «Продпак» задоволенню не підлягає, оскільки з матеріалів клопотання не вбачається, що вказані речі можуть бути доказами у даному кримінальному провадженні.

За таких обставин клопотання підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст.ст.234, 235 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання ст. слідчого СВ розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУ НП в Хмельницькій області майора поліції ОСОБА_3 задовольнити частково.

Надати дозвіл на проведення обшуку у кримінальному провадженні № 12019240000000353 від 19.12.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, за місцем знаходження виробничих потужностей (цех) ВК ПП «Продпак»: Хмельницька обл., Кам`янець-Подільський район, с. Кам`янка, вул. Ленінського комсомолу, 4, з метою фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання, виявлення і вилучення документів, а саме: бухгалтерських, банківських та інших документів, що стосуються взаємовідносин ВК ПП «Продпак» та ПАТ «Миронівський хлібопродукт» код ЄДРПОУ (25412361), ТОВ «Битком» код ЄДРПОУ (41790237), ТОВ «Наше рішення» код ЄДРПОУ (41724827), ТОВ «КЛБС» код ЄДРПОУ (42512887), ТОВ «Логістікопостач» код ЄДРПОУ (42870373) та ТОВ «Трейдлогістік» код ЄДРПОУ (42976403) за 2018-2019 роки, а саме: договорів щодо придбання товарів, робіт та послуг, довіреностей на отримання товарно-матеріальних цінностей, журналів реєстрації та видачі довіреностей, актів приймання-передачі, накладних, шляхових листів та інших документів, що мають відношення до поставки ТМЦ, документів, що підтверджують оплату товарів, робіт та послуг (реєстри фінансово-бюджетних зобов`язань, платіжних доручень, виписок з банківських рахунків, касових книг, видаткових і прибуткових касових ордерів), меморіальні ордери, складські книги, печаток та штампів ТОВ «Битком», ТОВ «Наше рішення», ТОВ «КЛБС», ТОВ «Логістікопостач» та ТОВ «Трейдлогістік», чорнових записів з приводу діяльності вказаних вище підприємств.

В решті у задоволенні клопотання відмовити.

Ухвала діє до 15 лютого 2020 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Хмельницького

міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.01.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу86990398
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —686/1259/20

Ухвала від 03.05.2024

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Сарбей О. Ф.

Ухвала від 07.11.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Сарбей О. Ф.

Ухвала від 19.07.2022

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Бурка С. В.

Ухвала від 07.07.2022

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

Ухвала від 07.07.2022

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

Ухвала від 13.06.2022

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Колієв С. А.

Ухвала від 14.12.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Колієв С. А.

Ухвала від 11.06.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Колієв С. А.

Ухвала від 14.12.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Колієв С. А.

Ухвала від 16.01.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Колієв С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні