Ухвала
від 16.01.2020 по справі 127/1027/20
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Cправа № 127/1027/20

Провадження № 1-кс/127/517/20

У Х В А Л А

Іменем України

16 січня 2020 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницького області в складі

слідчого судді ОСОБА_1 ,

секретар судового засідання: ОСОБА_2 ,

за участю:

слідчого: ОСОБА_3

розглянувши в судовому засіданні в м. Вінниці в залі суду клопотання старшого слідчого слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Вінницькій області ОСОБА_4 про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчийслідчого управлінняфінансових розслідуваньГоловного управлінняДФС уВінницькій області ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором, про проведення обшуку, в якому просив винести ухвалупро проведенняобшуку нежитлової будівлі з господарською будівлею, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Привокзальна 17А, яка належить на праві приватної власності ТОВ Магістраль-2002 код ЄДРПОУ 32054759, на якій знаходиться нелегальна АЗС, з метою фіксації обставин кримінального провадження відшукання та вилучення незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів та знарядь злочину у вигляді обладнання для їх збуту, зберігання та транспортування, документів, що стосуються придбання, перевезення та реалізації паливно-мастильних матеріалів, мобільних телефонів, комп`ютерної техніки, флеш-накопичувачів, які мають значення доказової бази у даному кримінальному провадженні.

Клопотання мотивовано тим, що в провадженні слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Вінницькій області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32019020000000094 від 27.12.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204, ч.1 ст. 272 КК України про те, що невстановлені особи організували на території м. Вінниці та Вінницької області діяльність нелегальних автозаправних станцій, які працюють без дозвільних документів, де здійснюють збут незаконно виготовленого пального з порушенням правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.

Так, в ході здійснення досудового розслідування кримінального провадження №32019020000000094 від 27.12.2019 отримано від Управління СБУ у Вінницькій області повідомлення про вчинення кримінального правопорушення, про те, що на території регіону функціонують нелегальні мережі АЗС, через які здійснюється реалізація підакцизних товарів (дизельне паливо та скраплений газ), внаслідок чого наноситься істотна шкода економічній безпеці держави, а також створюють передумови до виникнення надзвичайних подій екологічно-техногенного характеру з тяжкими наслідками.

Зокрема, невстановленими на даний час особами налагоджено протиправний механізм постачання до регіону нафтопродуктів (дизельного палива) та скрапленого нафтового газу пропан-бутан, які накопичуються на не сертифікованій нафтобазі і реалізовуються через мережу нелегальних модульних АЗС, одна з яких знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Також в ході здійснення досудового розслідування вказаного кримінального провадження встановлено, що на даний час невстановлені особи продовжують здійснювати незаконне зберігання незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів, підакцизних товарів на території вищезазначеної нелегальної АЗС.

Згідно інформаційної довідки №196408346 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно за адресою: АДРЕСА_1 знаходиться нежитлова будівля з господарською будівлею, яка належать на праві приватної власності ТОВ Магістраль-2002 код ЄДРПОУ 32054759.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що у нежитлові будівлі з господарською будівлею, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Привокзальна 17А, знаходяться незаконно виготовленні паливно-мастильні матеріали, знаряддя для незаконного збуту незаконно виготовленних паливно-мастильних матеріалів, документи, записні книжки, зошити з адресами осіб причетних до скоєння кримінального правопорушення, документи, що стосуються придбання, перевезення та реалізації паливно-мастильних матеріалів, які мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами під час судового розгляду з метою вжиття заходів щодо швидкого, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, а також з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів та знарядь злочину у вигляді обладнання для їх збуту, слідчий звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку.

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_4 клопотання підтримав, за викладених в ньому обставин, просив клопотання задовольнити.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи вищенаведене, судовий розгляд здійснювався за фіксації процесу технічними засобами.

Слідчий суддя, дослідивши клопотання слідчого та додані до нього матеріали, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання з огляду та таке.

Відповідно до частини першої статті 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

В той же час, згідно з частиною першою статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування. (ч. 2 ст. 234 КПК)

З матеріалів доданих до клопотання вбачається, що в провадженні слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Вінницькій області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32019020000000094 від 27.12.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204, ч.1 ст. 272 КК України.

З витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань №32019020000000094 від 27.12.2019 слідує, що: «Невстановлені особи організували на території м. Вінниці та Вінницької області діяльність нелегальних автозаправних станцій, які працюють без дозвільних документів та здійснюють торгівлю незаконно виготовленим пальним з порушенням правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою».

15.01.2020 старшим слідчим слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Вінницькій області ОСОБА_4 в межах даного кримінального провадження проведено огляд місцевості за адресою: м. Вінниця, вул. Привокзальна, 17А, за результатами якого складено протокол огляду місцевості.

Зі вказаного протоколу вбачається, що: «за вищезазначеною адресою знаходиться незаконно встановлена АЗС ТОВ «Євро тайм, яка здійснює реалізацію незаконно виготовленого дизельного палива за відсутності дозвільних документів по здійсненню даної діяльності»».

До протоколу огляду додано фотофіксацію об`єктів за адресою: м. Вінниця, вул. Привокзальна, 17А, з якої вбачається наявність на вказаній території автозаправочної станції, про яку зазначено у протоколі огляду місцевості.

З інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна №196408346 від 15.01.2020 слідує, що власником нежитлової будівлі, з господарською будівлею загальною площею 7,0 кв.м. за адресою: м. Вінниця, вул. Привокзальна, 17А є ТОВ «Магістраль-2002».

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_4 уточнив, що клопотання про обшук стосується виключно зазначеної вище нежитлової будівлі, з господарською будівлею загальною площею 7,0 кв.м. та території навколо неї, де розміщена АЗС, яка відображена на фотофіксації.

З огляду на вищевикладене слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав вважати, що за адресою: АДРЕСА_1 , розташовані та містяться місця для накопичення незаконно виготовленого пального для наступного розвезення по незаконних модульних автозаправних станціях, знаряддя злочину у вигляді обладнання для збуту паливно-мастильних матеріалів, їх зберігання та транспортування, документи, що стосуються придбання, перевезення та реалізації паливно-мастильних матеріалів, мобільні телефони, комп`ютерна техніка, флеш-накопичувачі, які мають значення доказової бази у даному кримінальному провадженні.

Таким чином, зважаючи на необхідність всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, з метою здобуття фактичних даних, які дадуть можливість встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення речей, слідчий суддя вважає клопотання про обшук обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 233, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Вінницькій області ОСОБА_4 та групі слідчих у кримінальному провадженні №32019020000000094 від 27.12.2019 на проведення обшуку нежитлової будівлі з господарською будівлею, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , яка належить на праві приватної власності ТОВ Магістраль-2002 код ЄДРПОУ 32054759, на якій знаходиться нелегальна АЗС, з метою фіксації обставин кримінального провадження відшукання та вилучення незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів та знарядь злочину у вигляді обладнання для їх збуту, зберігання та транспортування, документів, що стосуються придбання, перевезення та реалізації паливно-мастильних матеріалів, мобільних телефонів, комп`ютерної техніки, флеш-накопичувачів, які мають значення доказової бази у даному кримінальному провадженні.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення16.01.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу86991494
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —127/1027/20

Ухвала від 16.01.2020

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Гриневич В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні