Ухвала
від 20.01.2020 по справі 520/10266/19
ДРУГИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

20 січня 2020 р.Справа № 520/10266/19 Другий апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

Головуючого судді: Старосуда М.І.,

Суддів: Мінаєвої О.М. , Макаренко Я.М. ,

розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за апеляційною скаргою Головне управління Державної фіскальної служби у Харківській області на рішення Харківського окружного адміністративного суду від 19.12.2019 року по справі № 520/10266/19

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю-фірма "СТРОЙКОМ, ЛТД"

до Головного управління Державної фіскальної служби у Харківській області

про скасування податкового повідомлення - рішення,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Другого апеляційного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за апеляційною скаргою Головного управління ДФС у Харківській області на рішення Харківського окружного адміністративного суду від 19.12.2019 по справі №520/10266/19 за позовом товариства з обмеженою відповідальністю-фірма "СТРОЙКОМ, ЛТД" до Головного управління ДФС у Харківській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення.

До суду надійшло клопотання представника Головного управління ДПС у Харківській області про заміну відповідача у справі № 520/10266/19

з Головного управління ДФС у Харківськійобласті на Головне управління ДПС у Харківській області.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши суддю-доповідача, колегія суддів вважає, що надане клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників.

Кабінет Міністрів України постановою від 19.06.2019 № 537 Про утворення територіальних органів Державної податкової служби вирішив:

1) утворити як юридичні особи публічного права територіальні органи Державної податкової служби за переліком згідно з додатком 1;

2) реорганізувати деякі територіальні органи Державної фіскальної служби шляхом їх приєднання до відповідних територіальних органів Державної податкової служби за переліком згідно з додатком 2;

3) установити, що територіальні органи Державної фіскальної служби, які реорганізуються, продовжують здійснювати свої повноваження до передачі таких повноважень територіальним органам Державної податкової служби.

Серед переліку територіальних органів Державної податкової служби, що утворюються (додаток 1), визначено Головне управління ДПС у Харківській області.

Згідно із додатком 2 Головне управління ДФС у Харківській області реорганізується шляхом приєднання до ГУ ДПС у Харківській області.

Наказом ГУ ДПС у Харківській області від 29.08.2019 № 7 Про початок діяльності Головного управління ДПС у Харківській області розпочато виконання ГУ ДПС у Харківській області повноважень ГУ ДФС у Харківській області, що припиняється.

Відповідно до ч. 1 ст. 52 КАС України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Враховуючи викладене, колегія суддів вважає за необхідне задовольнити клопотання представника Головного управління ДПС у Харківській області та замінити відповідача у справі - Головне управління ДФС у Харківській області її правонаступником Головним управлінням ДПС у Харківській області.

Керуючись ст. 52 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника Головного управління ДПС у Харківській області - задовольнити.

Замінити відповідача у справі - Головне управління ДФС у Харківській області її правонаступником Головним управлінням ДПС у Харківській області.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Старосуд М.І. Судді Мінаєва О.М. Макаренко Я.М.

Дата ухвалення рішення20.01.2020
Оприлюднено22.01.2020

Судовий реєстр по справі —520/10266/19

Ухвала від 11.08.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Дашутін І.В.

Ухвала від 15.07.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Дашутін І.В.

Ухвала від 26.02.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Зінченко А.В.

Ухвала від 26.02.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Дашутін І.В.

Ухвала від 25.01.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Дашутін І.В.

Постанова від 16.12.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Рєзнікова С.С.

Постанова від 16.12.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Рєзнікова С.С.

Ухвала від 05.08.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Рєзнікова С.С.

Ухвала від 06.07.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Рєзнікова С.С.

Ухвала від 20.01.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Старосуд М.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні