Ухвала
від 16.01.2020 по справі 909/1275/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/1275/19

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

16.01.2020 м. Івано-Франківськ

Господарський суд Івано-Франківської області у складі:

судді Стефанів Т. В.,

секретар судового засідання Полівода С. В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні за правилами загального позовного провадження справу

за позовом: Релігійної громади (парафія) святого отця Миколая УГКЦ села Вікторів Галицького району Івано-Франківської області (ідентифікаційний код 41851852)

до відповідача: Релігійної громади (парафія) святого отця Миколая УАПЦ села Вікторів Галицького району Івано-Франківської області (ідентифікаційний код 26289682)

до відповідача: Вікторівської сільської ради

до відповідача: Управління державної архітектурно-будівельної інспекції в Івано-Франківській області

про визнання незаконними та скасування розпорядження органу місцевого самоврядування, повідомлення про початок будівельних робіт, декларації про готовність об`єкта до експлуатації та скасування державної реєстрації права приватної власності

за участю:

від відповідача Релігійної громади (парафія) святого отця Миколая УАПЦ села Вікторів Галицького району Івано-Франківської області: Ткачишин С. М.

від відповідача Релігійної громади (парафія) святого отця Миколая УАПЦ села Вікторів Галицького району Івано-Франківської області: Мазурик М. Г.

в с т а н о в и в :

Релігійна громада (парафія) святого отця Миколая УГКЦ села Вікторів Галицького району Івано-Франківської області (ідентифікаційний код 41851852) звернулася до суду з позовом до Релігійної громади (парафія) святого отця Миколая УАПЦ села Вікторів Галицького району Івано-Франківської області (ідентифікаційний код 26289682), Вікторівської сільської ради, Управління державної архітектурно-будівельної інспекції в Івано-Франківській області про визнання незаконним та скасування розпорядження за № 2 (безномерне), видане Вікторівською сільською радою Галицького району Івано-Франківської області від 06.04.2017; визнання незаконним та скасування повідомлення про початок будівельних робіт серії та номер ІФ 061183541010; визнання незаконною та скасування декларації серії та номер ІФ 141183620802, видана Управлінням державної архітектурно-будівельної інспекції в Івано-Франківській області від 28.12.2018 про готовність об`єкта до експлуатації; скасування проведеної 09.01.2019 реєстратором виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Івано-Франківської області Пиць Оленою Василівною державної реєстрації права приватної власності на Церкву (Храм) Святого Отця Миколая, реєстраційний номер об`єкту нерухомого майна 17404379262112, що розташований по вулиці Федика, 710 у селі Вікторів Галицького району Івано-Франківської області за релігійною громадою (Парафією) Церкви Святого Отця Миколая УАПЦ села Вікторів.

Ухвалою суду від 29.11.2019 постановлено прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі; здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження; підготовче засідання призначити на 16.01.2020; сторонам встановлено відповідні строки для подачі до суду відзивів на позов, відповіді на відзиви та заперечення на відповіді на відзив; зобов`язано позивача подати суду оригінали документів, які долучено до позовної заяви (для огляду в судовому засіданні).

15.01.2020 до суду від позивача надійшло клопотання б/н від 15.01.2020 (вх. № 593/20) про відкладення розгляду справи, у зв`язку з неможливістю з`явитися в судове засідання (прийняття ним участі в іншій справі).

16.01.2020 до суду від відповідача - Релігійної громади (парафія) святого отця Миколая УАПЦ села Вікторів Галицького району Івано-Франківської області надійшло клопотання б/н від 15.01.2020 (вх. № 667/20), в якому останній просить визнати причини пропуску встановленого судом строку для подання відзиву на позов поважними та поновити пропущений ним строку. Неможливість подання відзиву у строки визначені судом обґрунтовано перебуванням адвоката Релігійної громади (парафія) святого отця Миколая УАПЦ села Вікторів Галицького району Івано-Франківської області у щорічній відпустці. До клопотання відповідачем долучено відзив на позов та докази його направлення іншим учасникам справи.

Розглянувши вищевказане клопотання, заслухавши представників відповідача, суд вважає за необхідне зазначити таке.

Частиною ч. 2 ст. 119 ГПК України передбачено, що встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Статтею 13 ГПК України визначено, що cудочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених цим Кодексом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених законом. Кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних з вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій. Суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість: керує ходом судового процесу; сприяє врегулюванню спору шляхом досягнення угоди між сторонами; роз`яснює у разі необхідності учасникам судового процесу їхні процесуальні права та обов`язки, наслідки вчинення або невчинення процесуальних дій; сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом; запобігає зловживанню учасниками судового процесу їхніми правами та вживає заходів для виконання ними їхніх обов`язків.

Копії відповіді на відзив та заперечення з доданими до них документами, в порядку ст. 165-167 ГПК України, повинні бути надіслані (надані) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) їх до суду.

Копію відзиву на позов представником Релігійної громади (парафія) святого отця Миколая УАПЦ села Вікторів Галицького району Івано-Франківської області направлено іншим учасникам справи в підтвердження чого подано фіскальні чеки, накладні та описи вкладення у листи.

Суд визнає наведені відповідачем підстави пропуску встановленого судом строку для подачі відзиву на позов поважними та вважає за необхідне продовжити відповідачу строк для подачі відзиву на позов.

Частина 3 ст. 177 ГПК України вказує на те, що підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Господарський суд враховує, що до завдань підготовчого провадження процесуальним законом віднесено з`ясування заперечень проти позовних вимог, визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів, а також з`ясування судом всіх відомих сторонам обставин щодо предмету спору.

Беручи до уваги неявку в судове засідання представників позивача та відповідачів: Вікторівської сільської ради та Управління державної архітектурно-будівельної інспекції в Івано-Франківській області, суд вважає за доцільне відкласти підготовче засідання в межах строків, визначених ГПК України.

Керуючись ст. 13, 119, 177, 182-183, 195, 232-234 Господарського процесуального кодексу України, суд

п о с т а н о в и в :

продовжити відповідачу - Релігійній громаді (парафії) святого отця Миколая УАПЦ села Вікторів Галицького району Івано-Франківської області строк для подачі відзиву на позов до 16.01.2020.

Відкласти підготовче засідання у справі на 18.02.2020 о 10:00 год.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Івано-Франківської області за адресою: вул. Шевченка, 16, м. Івано-Франківськ, зал судових засідань № 7.

Запропонувати відповідачам: Вікторівській сільській раді та Управлінню державної архітектурно-будівельної інспекції в Івано-Франківській області подати суду відзив на позов - до 30.01.2020.

Позивачу - подати суду оригінали документів, які долучено до позовної заяви (для огляду в судовому засіданні).

Запропонувати позивачу, протягом п`яти днів з дня отримання відзиву (відзивів) на позов, подати суду відповідь на відзив (відзиви)

Учасникам справи направити представників у підготовче засідання.

Повноваження представників сторін та інших учасників справи мають бути підтверджені документами, визначеними ст. 60 ГПК України.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі "Судова влада України", за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі: http://court.gov.ua/fair/sud5010/

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Повний текс ухвали складено 20.01.2020.

Суддя Т. В. Стефанів

Дата ухвалення рішення16.01.2020
Оприлюднено22.01.2020
Номер документу86998187
СудочинствоГосподарське
Сутьготовність об`єкта до експлуатації та скасування державної реєстрації права приватної власності

Судовий реєстр по справі —909/1275/19

Ухвала від 17.03.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Стефанів Т. В.

Постанова від 01.04.2021

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Орищин Ганна Василівна

Ухвала від 22.03.2021

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Орищин Ганна Василівна

Ухвала від 16.02.2021

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Орищин Ганна Василівна

Ухвала від 28.01.2021

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Орищин Ганна Василівна

Ухвала від 10.12.2020

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Орищин Ганна Василівна

Ухвала від 26.11.2020

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Орищин Ганна Василівна

Ухвала від 09.11.2020

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Орищин Ганна Василівна

Ухвала від 16.10.2020

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Орищин Ганна Василівна

Ухвала від 22.09.2020

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Орищин Ганна Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні