Ухвала
від 20.01.2020 по справі 910/16/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

20.01.2020Справа № 910/16/20

Суддя Господарського суду міста Києва Демидов В.О. , розглянувши матеріали позовної заяви Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (вул. Коперника, буд. 4, м. Львів, 79000) до Товариства з обмеженою відповідальністю Інвестиційна компанія Практика (вул. Золотоустівська, буд. 50, м. Київ, 01135) про стягнення штрафу та пені у розмірі 136000,00 грн,

В С Т А Н О В И В:

До Господарського суду міста Києва надійшла зазначена позовна заява та передана судді Демидову В.О. відповідно до автоматизованого розподілу судової справи між суддями.

Відповідно до заявлених позовних вимог позивач просить суд стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю Інвестиційна компанія Практика на користь Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України штраф у розмірі 68000 грн і пеню у розмірі 68000 грн, а також судовий збір у розмірі 2040 грн.

Дослідивши матеріали позовної заяви, суд дійшов висновку про наявність підстав для залишення її без руху, з огляду на таке.

Згідно із п. 2 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців); відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Як вбачається із позовної заяви позивачем визначено в якості відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю Інвестиційна компанія Практика , зазначивши ідентифікаційний код відповідача як 34425245. В той же час згідно даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань за ідентифікаційним кодом 34425245 зареєстровано юридичну особу під назвою Товариство з обмеженою відповідальністю Інвестиційна юридична компанія Практика , що не відповідає найменуванню відповідача, визначеного позивачем у позовній заяві.

Згідно із ч.2 ст.164 Господарського процесуального кодексу України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Відповідно до ч.ч.2, 4 ст.80 Господарського процесуального кодексу України позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви. Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

При цьому за вимог ч.2, 4, 5 ст.91 Господарського процесуального кодексу України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Відповідно вимог Національного стандарту України Державна уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлення документів. ДСТУ 4163-2003 , затвердженого наказом №55 від 07.04.2003р. Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики, на кожній сторінці наданого до матеріалів справи документу в копії повинна міститись відмітка про засвідчення, яка складається зі слів Згідно з оригіналом , назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії.

Як вбачається з позовної заяви, остання підписана головою Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України - Лещишиним Р. При цьому додані до матеріалів позовної заяви документи засвідчені начальником відділу організаційної роботи та управління персоналом Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України. Разом з тим до матеріалів позовної заяви позивачем не надано підтверджуючих відомостей надання права начальнику відділу організаційної роботи та управління персоналом Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України здійснювати посвідчення документів позивача.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 164 Господарського процесуального кодексу України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

З огляду на вищевикладене, для усунення недоліків позовної заяви позивачеві потрібно подати до суду уточнену позовну заяву із зазначенням точного найменування відповідача; відомості надання права начальнику відділу організаційної роботи та управління персоналом Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України здійснювати посвідчення документів позивача або докази, що підтверджують обставини, якими позивач обґрунтовує позовні вимоги, засвідчених належним чином.

У відповідності до частини 1 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162 , 164 , 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином, позовна заява Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (вул. Коперника, буд. 4, м. Львів, 79000) до Товариства з обмеженою відповідальністю Інвестиційна компанія Практика (вул. Золотоустівська, буд. 50, м. Київ, 01135) про стягнення штрафу та пені у розмірі 136000,00 грн підлягає залишенню без руху.

Згідно із ч. 2 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Для усунення недоліків позовної заяви позивачеві потрібно подати до суду заяву на усунення недоліків із зазначенням дати та номера справи, до якої долучити уточнену позовну заяву із зазначенням точного найменування відповідача; відомості надання права начальнику відділу організаційної роботи та управління персоналом Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України здійснювати посвідчення документів позивача або докази, що підтверджують обставини, якими позивач обґрунтовує позовні вимоги, засвідчених належним чином.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 80, 91, 162, 164, 174 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

1. Позовну заяву Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (вул. Коперника, буд. 4, м. Львів, 79000) до Товариства з обмеженою відповідальністю Інвестиційна компанія Практика (вул. Золотоустівська, буд. 50, м. Київ, 01135) про стягнення штрафу та пені у розмірі 136000,00 грн, залишити без руху.

2. Встановити позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви протягом десяти днів з дня вручення даної ухвали.

3. Встановити позивачу спосіб усунення недоліків позовної заяви шляхом подання до суду:

- уточнену позовну заяву із зазначенням точного найменування відповідача;

- відомості надання права начальнику відділу організаційної роботи та управління персоналом Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України здійснювати посвідчення документів позивача або докази, що підтверджують обставини, якими позивач обґрунтовує позовні вимоги, засвідчених належним чином

4. Попередити позивача про наслідки недотримання вимог ухвали про залишення позовної заяви без руху, передбачені частиною 4 статті 174 Господарського процесуального кодексу України, за яким позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху.

5. Ухвала набирає законної сили 20.01.2020 та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя В.О. Демидов

Дата ухвалення рішення20.01.2020
Оприлюднено21.01.2020
Номер документу86998583
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення штрафу та пені у розмірі 136000,00 грн

Судовий реєстр по справі —910/16/20

Рішення від 16.07.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Демидов В.О.

Ухвала від 25.06.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Демидов В.О.

Ухвала від 25.05.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Демидов В.О.

Ухвала від 30.04.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Демидов В.О.

Ухвала від 23.03.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Демидов В.О.

Ухвала від 19.02.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Демидов В.О.

Ухвала від 20.01.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Демидов В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні