Ухвала
від 20.01.2020 по справі 202/235/20
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/235/20

Провадження № 1-кс/202/514/2020

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

20 січня 2020 року м. Дніпро

слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

розглянувши клопотання слідчого з ОВС третього ВРКП СУФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні третього ВРКП СУФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження № 32019040040000060 відомості щодо якого 04 грудня 2019 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України.

20 січня 2020 року до Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання слідчого з ОВС третього ВРКП СУФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів.

Дане клопотання, згідно з протоколом передачі судової справи раніше визначеному складу суду, було передано слідчому судді 20 січня 2020 року.

Згідно з матеріалами клопотання, у ході проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні встановлено, що до СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області надійшов узагальнений матеріал Державної служби фінансового моніторингу України № 0732/2019/ДСК відповідно до якого встановлено, що службові особи ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ( код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) діючи в період 2018-2019 років, здійснили фінансові операції, пов`язані із внесенням та зняттям готівкових коштів з власних розрахункових рахунків, які надходили за оплату ТМЦ, робіт та послуг, які не відповідають офіційно задекларованим фінансовим операціям та доходам, чим ухилились від сплати податків в значних розмірах.

В ході досудового розслідування, було встановлено, що службовими особами ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) було відкрито рахунки № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 , № НОМЕР_6 у банківській установі АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_7 ), та у період 2018-2019 р.р. використовували їх з метою переведення коштів.

Слідчий у своєму клопотанні звертає увагу слідчого судді на те, що в ході розслідування отримані відомості, які можуть свідчити про те, що фінансові операції, пов`язані з внесенням і зняттям службовими особами ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ( код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), коштів на рахунках № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 , № НОМЕР_6 у банківській установі АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_7 ), є такими, що спрямовані на легалізацію доходів, отриманих злочинним шляхом.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначила, що для встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, та з метою встановлення способу встановлення руху грошових коштів по рахункам № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 , № НОМЕР_6 , відкритих в АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_7 ) та документів для з`ясування дійсності проведення фінансово-господарських операцій вказаним підприємством являється їх дослідження, необхідно здійснити тимчасовий доступ до речей та документів, що перебувають у володінні АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_7 ), зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 .

Наведене зумовило слідчого за погодженням з прокурором звернутись до слідчого судді з відповідним клопотанням.

З метою запобігання можливої зміни або знищення документів, до яких планується отримати тимчасовий доступ, слідчий просила розглядати клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

Слідчий у судове засідання не з`явилась, натомість до матеріалів клопотання додала заяву, відповідно до якої просила здійснювати розгляд клопотання без її участі.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України клопотання розглядається без особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, дійшов висновку, що клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів підлягає частковому задоволенню виходячи з наступного.

Відповідно доч.5ст.163КПК Українислідчий суддя,суд постановляєухвалу пронадання тимчасовогодоступу доречей ідокументів,якщо сторонакримінального провадженняу своємуклопотанні доведенаявність достатніхпідстав вважати,що ціречі абодокументи: перебуваютьабо можутьперебувати уволодінні відповідноїфізичної абоюридичної особи; саміпо собіабо всукупності зіншими речамиі документамикримінального провадження,у зв`язкуз якимподається клопотання,мають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 6ст. 163 КПК Українислідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Частково задовольняючи клопотання слідчого, слідчий суддя виходить з того, що слідчим у клопотанні не доведено необхідності вилучення оригіналів запитуваних документів, у зв`язку з чим, клопотання у цій частині задоволенню не підлягає.

В іншій же частині клопотання слідчого є законним, обґрунтованим та таким, що відповідає вимогам ч. 1 ст. 160 КПК України та підлягає задоволенню, оскільки для з`ясування всіх обставин кримінального провадження і встановлення осіб, причетних до вказаного кримінального правопорушення, необхідний доступ до документів, які знаходяться у володінні АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_7 ), зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 .

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.110,131-132,159-160,162-166,309 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого з ОВС третього ВРКП СУФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити частково.

Зобов`язати уповноважену особу АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_7 ), надати (забезпечити) слідчому з ОВС третього ВРКП СУ ФР ГУ ДФС ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 у кримінальному провадженні, прокурору у кримінальному провадженні ОСОБА_4 , тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_7 ), зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , з правом ознайомлення та вилучення належним чином завірених копій, а саме:

- документів (роздруківки), що містять відомості про розрахункові банківські операції по руху грошових коштів по рахункам № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_8 , № НОМЕР_9 та інших, відкритих у банківській установі службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), у паперовому та електронному виді, відкритих в АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_7 ), зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , у прибутковій і видатковій частині із вказівкою вхідних і вихідних сум платежів, дат, часу операції, відправника й одержувача коштів, даних банків відправників і одержувачів, номерів їх рахунків, призначення платежу в електронному виді та на паперовому носії за період з 01.01.2018 року по 01.01.2020 року;

- документів по юридичному оформленню (відкриттю) рахунків № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_10 , № НОМЕР_11 та інших, відкритих в банківській установі службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), в тому числі корпоративних карт, а саме: заяви про відкриття рахунків, договори на розрахунково-касове обслуговування, накази про призначення керівників і службових осіб підприємства; картки зі зразками підписів і відбитків печатки; інші документи, що надають право довіреним і іншим особам на розпорядження й використання даних рахунків; договорів банківських рахунків; копії сторінок паспорта або документа, який його замінює, ідентифікаційного коду - засновників, службових осіб, довірених осіб, і інших осіб, які відкривали й використовували банківські рахунки підприємства і інші документи юридичної справи по відкриттю й використанню банківських рахунків зазначеного підприємства - за період з 01.01.2018 року по 01.01.2020 року;

- розрахункових документів, що відображають надходження і витрату коштів по вищевказаному рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за період з 01.01.2018 року по 01.01.2020 року;

- всіх платіжних документів та чеків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за період з 01.01.2018 року по 01.01.2020 року;

- документів (роздруківки) з електронних реєстрів чи файлів, в яких містяться/збережені відомості та інші контактні або ідентифікаційні дані клієнта (номери телефонів, ІР-адреси, ПІБ та інше), за допомогою яких передавалися дані по вищевказаним рахункам № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_10 , № НОМЕР_9 , про зміну залишків на ньому по системі «Клієнт-Банк» за період з 01.01.2018 року по 01.01.2020року;

- відеозаписів (файлів), на яких зафіксовано через електронні ресурси (відео-візуальний контроль) отримання та перерахування готівки за допомогою програмно-технічних комплексів, призначених для автоматизованої видачі та прийому готівкових грошових коштів, як з використанням платіжних карт, так і без, зняття готівки, а також виконання інших операцій, в тому числі оплати товарів і послуг, складання документів, що підтверджують вищезазначені операції, на магнітному носії, за період з 01.01.2018 року по 01.01.2020 року.

В іншій частині клопотання відмовити.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Визначити строк виконання ухвали до 18 лютого 2020 року.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.01.2020
Оприлюднено06.02.2023

Судовий реєстр по справі —202/235/20

Ухвала від 27.05.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 24.11.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 20.01.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 20.01.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 20.01.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 20.01.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 20.01.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 14.01.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 14.01.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 14.01.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні