Ухвала
від 20.01.2020 по справі 344/823/20
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/823/20

Провадження № 1-кс/344/414/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 січня 2020 року м. Івано-Франківськ

Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого слідчого відділу Івано-Франківського ВП ГУ НП в Івано-Франківській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , яке погоджено з прокурором у кримінальному провадженні прокурором Івано-Франківської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про проведення обшуку в рамках кримінального провадження №120190900100001683 від 16.05.2019 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України , -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернулася з вказаним клопотанням, яке погоджено з прокурором в обґрунтування якого посилалася на те, що слідчим відділом Івано-Франківського відділу поліції ГУ НП в Івано-Франківській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 120190900100001683 від 16.05.2019, за фактом того, що до Івано-Франківського ВП надійшли матеріали з ДЗЕ УЗЕ в Івано-Франківській області про те, що в ході аналізу публічних закупівель в системі публічних закупівель на веб-порталі "ПРОЗОРРО" та проведення оперативно-розшукових заходів встановлено, що ФОП ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , перебуваючи у змові, подали тендерні пропозиції для участі у закупівлі приладу замовником якого являється обласна клінічна лікарня, чим спричинили завищення ціни на предмет закупівлі та привласнили бюджетні кошти у сумі близько 287 000 грн.

В ході досудового розслідування встановлено, що 21.09.2017 року, обласною клінічною лікарнею (ЄДРПОУ 01993150) проведено закупівлю UA-2017-08-30-000827-с приладу для проведення полімеразної ланцюгової реакції в режимі реального часу (лот № 2) очікуваною вартістю 2400000 грн.

Для участі у лоті № 1 вище зазначених торгів подано тендерні пропозиції ФОП ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_1 ) із ціновою пропозицією на предмет закупівлі 1568970 грн. та ФОП ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_2 ) із ціновою пропозицією на предмет закупівлі 1560930 грн. У результаті, обласною клінічною лікарнею (ЄДРПОУ 01993150) визначено переможцем торгів ФОП ОСОБА_5 із нижчою ціновою пропозицією на предмет закупівлі та 02.10.2017 укладено договір про закупівлю даного приладу для проведення полімеразної ланцюгової реакції в режимі реального часу.

На момент проведення вище вказаних торгів та укладення договору про закупівлю товару ФОП ОСОБА_6 перебував у трудових відносинах із ТОВ «ДІАМЕБ» (ЄДРПОУ 30610569). Керівником та співзасновником ТОВ «ДІАМЕБ» є ОСОБА_7 , яка являється ФОП ОСОБА_5 дружиною. Також одним із співзасновників ТОВ «ДІАМЕБ» є ОСОБА_8 , що являється ОСОБА_5 братом.

Сума завищення ФОП ОСОБА_5 вартості предмета закупівлі - приладу для проведення полімеразної ланцюгової реакції в режимі реального часу (Rotor-Gene Q QIAGEN), підтверджується інформацією із відкритих джерел, а саме: ІНФОРМАЦІЯ_1 , де вказана середньо ринкова ціна на медичне обладнання за процедурою закупівлі UA-2017-08-30-000827-с на аналогічний товар (Rotor-Gene Q QIAGEN) 1273000 грн., що на 287000 грн. менша, ніж визначена результатами указаного тендеру.

Під час затребування у ФОП ОСОБА_5 пакету документів, щодо походження та реалізації медичного приладу Rotor-Gene Q обласній клінічній лікарні, який є необхідним для встановлення наявності чи відсутності фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження було отримано відмову.

В ході здійснення заходів оперативно-ініціативного пошуку встановлено, що ОСОБА_5 проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

У Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, вказано, що квартира АДРЕСА_2 , перебуває у приватній власності ОСОБА_7 , яка є дружиною ОСОБА_5 .

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення злочину, а саме: пакету документів, щодо походження та реалізації медичного приладу Rotor-Gene Q обласній клінічній лікарні ОСОБА_5 , необхідно провести обшук помешкання за адресою: АДРЕСА_1 в якому проживає ОСОБА_5 , у тому числі, підсобних, підвальних приміщень, оскільки наявні достатні підстави вважати, що вищезазначені речі знаходиться за місцем фактичного проживання останнього.

Проведення обшуку помешкання за адресою: АДРЕСА_1 , дозволить здобути речові докази у вигляді пакету документів, щодо походження та реалізації медичного приладу Rotor-Gene Q обласній клінічній лікарні ОСОБА_9 .

Відшукані речі мають значення для досудового розслідування, оскільки їх дослідження дасть змогу об`єктивно встановити всі обставини вчинення злочину, а також будуть використані як докази під час судового розгляду справи.

Слідчий клопотання підтримала, посилаючись на викладені в ньому обставини, просила клопотання задоволити.

Заслухавши слідчого та дослідивши матеріали клопотання вважаю наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно з ч. 3 ст. 234 КПК України у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: 1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

У ч. 5 ст. 234 КПК України передбачено підстави, за наявності яких слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, зокрема якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_5 проживає за адресою: АДРЕСА_1 ..

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження обєктів нерухомого майна щодо обєкта нерухомого майна квартира АДРЕСА_2 , перебуває у приватній власності ОСОБА_7 , яка є дружиною ОСОБА_5 .

Мета проведення обшуку виявлення та вилучення пакету документів, щодо походження та реалізації медичного приладу Rotor-Gene Q обласній клінічній лікарні ОСОБА_9 .

При цьому, стороною кримінального провадження, яка звернулась з вказаним клопотанням доведено, що на даний час проводиться вичерпний комплекс заходів, спрямованих на розкриття кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 191 КК України, та встановлення осіб, які його вчинили, а також наявність достатніх підстав вважати, що зазначене кримінальне правопорушення було вчинено, відшукувані речі, документи мають значення для досудового розслідування, а відомості, які містяться у них, можуть бути доказами під час судового розгляду, як і доведено, що такі можуть знаходитися за зазначеною в клопотанні адресою.

Отже, враховуючи вищенаведене, вважаю, що необхідність проведення такої слідчої дії, як обшук, відповідає завданням кримінального провадження, тому клопотання слід задоволити.

Керуючись ст.ст. 234, 235, 309 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за адресою АДРЕСА_1 , де фактично проживає ОСОБА_5 , з метою виявлення та вилучення пакету документів, щодо походження та реалізації медичного приладу Rotor-Gene Q обласній клінічній лікарні ОСОБА_9 .

Ухвала діє до 19 лютого 2020 року включно та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.01.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу87003736
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку в рамках кримінального провадження №120190900100001683 від 16.05.2019 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —344/823/20

Ухвала від 20.01.2020

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Пастернак І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні