Ухвала
від 21.01.2020 по справі 360/5469/19
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

21 січня 2020 року СєвєродонецькСправа № 360/5469/19

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Борзаниця С.В., перевіривши матеріали позовної заяви Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області до Закладу дошкільної освіти ясла-садку Привільське сонечко про вжиття заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю), -

ВСТАНОВИВ:

27.12.2019 до Луганського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області (далі також - позивач) до Закладу дошкільної освіти ясла-садку Привільське сонечко (далі також - відповідач, ЗДО ясла-садок Привільське сонечко ), в якій просить застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до Закладу дошкільної освіти ясла - садок Привільське сонечко , зареєстрованого за адресою: 92123, Луганська область, Троїцький район, с. Привілля, вул. Спортивна, буд. 1А до повного усунення всіх порушень вимог законодавства.

Ухвалою від 02.01.2020 позовну Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області до Закладу дошкільної освіти ясла-садку Привільське сонечко про вжиття заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) залишено без руху. Запропоновано позивачу протягом 7-ми (семи) днів з дати отримання даної ухвали усунути недоліки позовної заяви шляхом надання суду: позовної заяви, оформленої з дотриманням вимог статей 160, 161 КАС України, з доказами направлення позовної заяви відповідачам, відповідно до визначених позивачем відповідачів у справі; якісної та належним чином засвідченої копії Статуту Закладу дошкільної освіти ясла-садку Привільське сонечко , доданого до позовної заяви.

17.01.2020 через відділ діловодства та обліку звернень громадян (канцелярію) від позивача надійшла уточнена позовна заява, де другим відповідачем зазначено - Привільська сільська рада Луганської області, місцезнаходження: 92123, Луганська обл., Троїцький район, с. Привілля, провул. Парковий, буд. 14, ідентифікаційний код: 04337699, в якій просить застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до Закладу дошкільної освіти ясла - садок Привільське сонечко у вигляді зупинення експлуатації будівель та приміщень, розташованого за адресою: 92123, Луганська область. Троїцький район, с. Привілля, вул. Спортивна, буд. 1 А, до повного усунення всіх порушень вимог законодавства

Позивачем також надана якісна копія Статуту Закладу дошкільної освіти ясла-садку Привільське сонечко .

Розглянувши надані позивачем матеріали в сукупності з позовною заявою, суддя дійшов висновку, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), у зв`язку з чим суд вважає за необхідне продовжити позивачу строк для усунення недоліків.

Вимоги до позовної заяви визначені частиною п`ятою статті 160 КАС України.

Так, у відповідності до пункту 2 частини п`ятої статті 160 КАС України визначено, що в позовній заяві зазначається повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв`язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти.

Відповідно до інформації, зазначеної у витязі з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, ідентифікаційний код Закладу дошкільної освіти ясла-садку Привільське сонечко - 37981170.

Згідно з інформацією, зазначеною у витязі з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, за ідентифікаційним кодом 04337699, зазначеним в уточненій позовній заяві, зареєстрована юридична особа - Привільська сільська рада Троїцького району Луганської області, місцезнаходження: 92123, Луганська обл., Троїцький район, с. Привілля, вул. Центральна, буд. 9.

З матеріалів позовної заяви встановлено, що позивачем не правильно зазначений ідентифікаційний код Закладу дошкільної освіти ясла-садку Привільське сонечко , зазначено не повне найменування та не правильна адреса Привільської сільської ради Троїцького району Луганської області, що є порушенням пункту 2 частини п`ятої статті 160 КАС України.

Згідно частини другої статті 169 КАС України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне продовжити позивачу строк на усунення недоліків позовної заяви на три дня з дня отримання ухвали про продовження строку на усунення недоліків позовної заяви.

Керуючись статтями 160, 161, 169, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Продовжити Головному управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області строк для усунення недоліків позовної заяви на 3 (три) дня з дати отримання даної ухвали.

Запропонувати Головному управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області протягом 3-ти (трьох) днів з дати отримання даної ухвали усунути недоліки позовної заяви шляхом надання суду позовної заяви, оформленої з дотриманням вимог статей 160, 161 КАС України, з доказами направлення позовної заяви відповідачам, відповідно до визначених позивачем відповідачів у справі.

Якщо недоліки позовної заяви не будуть усунуті у строк, встановлений судом, позовна заява буде повернута та вважатиметься неподаною.

Копію ухвали про залишення позовної заяви без руху невідкладно надіслати особі, яка подала позов.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя С.В. Борзаниця

Дата ухвалення рішення21.01.2020
Оприлюднено23.01.2020
Номер документу87038473
СудочинствоАдміністративне
Сутьвжиття заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю

Судовий реєстр по справі —360/5469/19

Ухвала від 08.04.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 03.02.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 21.01.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 02.01.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні