Ухвала
від 14.01.2020 по справі 826/16860/15
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

14 січня 2020 року справа №826/16860/15

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Кузьменка В.А., розглянувши в письмовому провадженні заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у м. Києві поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання та про заміну стягувача у виконавчому листі в адміністративній справі

за позовомУправління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у місті Києві доПриватного підприємства "Агропромгруп" простягнення заборгованості В С Т А Н О В И В:

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у місті Києві (далі по тексту - позивач) звернулось до Окружного адміністративного суду міста Києва з адміністративним позовом до Приватного підприємства "Агропромгруп" (далі по тексту - відповідач), в якому просить стягнути з відповідача на користь Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у місті Києві заборгованість зі сплати страхових внесків у розмірі 693,21 грн.

Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 16 грудня 2015 року в адміністративній справі №826/16860/15 адміністративний позов задоволено повністю.

На виконання вказаної постанови року видано виконавчий лист.

До суду надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у м. Києві про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання та про заміну сторони виконавчого провадження.

Розгляд питання про заміну сторони виконавчого провадження призначено на 09 грудня 2019 року; в судове засідання представники осіб, які беруть участь у справі, не прибули, у зв`язку із чим, на підставі частини першої статті 41 Кодексу адміністративного судочинства України, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось; на підставі частини дев`ятої статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України суд ухвалив перейти до розгляду справи в письмовому провадженні.

Виходячи з меж заявленого клопотання, системного аналізу положень чинного законодавства України і матеріалів справи, Окружний адміністративний суд міста Києва звертає увагу на наступне.

Згідно з частиною першою статті 376 Кодексу адміністративного судочинства України стягувачам, які пропустили строк пред`явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Згідно виконавчого листа стягувачем у виконавчому є Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у місті Києві.

За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у м. Києві є правонаступником Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у місті Києві.

Частина перша статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України встановлює, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції,замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Частиною четвертою статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

З урахуванням викладеного, суд дійшов до висновку про необхідність задоволення заяви представника Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в місті Києві про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого лита до виконання та про заміну стягувача у виконавчому листі та необхідність замінити стягувача у виконавчому листі Окружного адміністративного суду міста Києва №826/16860/15 - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у місті Києві, його правонаступником - Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у м. Києві (03062, м. Київ, просп. Перемоги, 92/2, код ЄДРПОУ 21312290).

Керуючись статтями 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя Окружного адміністративного суду міста Києва, -

У Х В А Л И В :

1. Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у м. Києві про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого лита до виконання та про заміну стягувача у виконавчому листі задовольнити.

2. Замінити стягувача у виконавчому листі Окружного адміністративного суду міста Києва №826/16860/15 - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у місті Києві, його правонаступником - Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у м. Києві (03062, м. Київ, просп. Перемоги, 92/2, код ЄДРПОУ 21312290).

3. Поновити Управлінню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у м. Києві пропущений строк для пред`явлення виконавчого листа Окружного адміністративного суду міста Києва від 16 жовтня 2018 року в адміністративній справі №826/16860/15 до виконання.

Ухвала набирає законної сили відповідно до частини першої статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції у порядку, встановленому статтями 295-297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя В.А. Кузьменко

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення14.01.2020
Оприлюднено22.01.2020
Номер документу87041545
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/16860/15

Ухвала від 14.01.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко В.А.

Постанова від 16.12.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Нагорянський С.І.

Ухвала від 19.08.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Нагорянський С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні