Ухвала
від 17.01.2020 по справі 757/64466/19-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/64466/19-ц

У Х В А Л А

"17" січня 2020 р. Печерський районний суд м. Києва в складі: головуючого - судді Волкової С.Я., при секретарі Шевченко О.В., за участю представника позивача Кравця Р.Ю. , представника відповідача Чорної Ю .А., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві справу за позовом Благодійного фонду КДМ-ВІТА до Національного банку України, треті особи: Публічне акціонерне товариство Комерційний банк Хрещатик , Державна казначейська служба України, про відшкодування шкоди,

в с т а н о в и в :

Позивач Благодійний фонду КДМ-ВІТА 09.12.2019 р. звернувся до суду з позовом до відповідача Національного банку України про стягнення відшкодування майнової шкоди у сумі 1 950 000 грн.

Відповідно до ст. 19 ЦПК України суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи, що виникають з цивільних, земельних, трудових, сімейних, житлових та інших правовідносин, крім справ, розгляд яких здійснюється в порядку іншого судочинства.

Згідно ст. 2, 4 ГПК України завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов`язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави. Юридичні особи та фізичні особи-підприємці, фізичні особи, які не є підприємцями, державні органи, органи місцевого самоврядування мають право на звернення до господарського суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав та законних інтересів у справах, віднесених законом до юрисдикції господарського суду, а також для вжиття передбачених законом заходів, спрямованих на запобігання правопорушенням.

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 11.12.2019 р. відкрито провадження у справі.

Відповідно до пункту 1 ч. 1 ст. 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Суд, дослідивши клопотання представника відповідача про закриття провадження у справі, що надійшло до суду 23.12.2019 р., з`ясувавши думку учасників судового розгляду, враховуючи, що стороною договірних відносин, з приводу яких виник спір, є суб`єкт господарювання (благодійний фонд, що є юридичною особою), справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства, провадження у справі підлягає закриттю.

Керуючись ст.255 ЦПК України, суд

у х в а л и в :

Провадження у справі за позовом Благодійного фонду КДМ-ВІТА до Національного банку України, треті особи: Публічне акціонерне товариство Комерційний банк Хрещатик , Державна казначейська служба України, про відшкодування шкоди, - закрити.

Роз`яснити Благодійному фонду КДМ-ВІТА право звернутися до господарського суду в порядку Господарського процесуального кодексу України.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання до Апеляційного суду м. Києва через Печерський районний суд міста Києва.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя С.Я. Волкова

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення17.01.2020
Оприлюднено22.01.2020
Номер документу87052809
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —757/64466/19-ц

Ухвала від 17.01.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Волкова С. Я.

Ухвала від 23.12.2019

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Волкова С. Я.

Ухвала від 11.12.2019

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Волкова С. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні