Вирок
від 22.01.2020 по справі 938/719/19
КОСІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 938/719/19

Провадження № 1-кп/347/87/20

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"22" січня 2020 р. м.Косів

Косівський районний суд Івано-Франківської області в складі : головуючого судді ОСОБА_1 із секретарем ОСОБА_2 з участю прокурора: ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Косові кримінальне провадження № 12019090130000190 відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця та жителя АДРЕСА_1 , з середньою освітою, не військовозобов`язаного, громадянина України, не одруженого, не працюючого, раніше не судимого, у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 185 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

Кримінальне правопорушення було вчинено за наступних обставин:

26.11.2019 року ОСОБА_4 знаходячись на території кв. 29 виділу 4 Гринявського лісництва ДП «Гринявський лісгосп», що в с. Пробійнівка, Верховинського району, Івано-Франківської області, та виявивши там заготовлену деревну вирішив її викрасти. Переслідуючи вказану мету, таємно шляхом вільного доступу, викрав із відкритої місцевості в лісовому масиві кварталу - 29, виділу 4 Гринявського лісництва ДП «Гринявський лісгосп», що в с. Пробійнівка, Верховинського району, Івано-Франківської області, 51 колоду довжиною по 6 м. та 1 колоду довжиною 5 м., породи ялиця, загальною кубомасою 20,78 м.куб., вартістю 30234, 93 грн. Перевозячи викрадену лісо деревину із зазначеного місця та маючи реальну можливість розпоряджатися нею на власний розсуд, ОСОБА_4 було затримано працівиками поліції 26.11.2019 року о 18:34 год. на ділянці автодороги в селі Гринява, Верховинського району, Івано-Франківської області.

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 винним себе визнав повністю і підтвердив всі обставини, що викладені в обвинувальному акті та матеріалах кримінального провадження. В скоєному щиросердечно розкаюється, просить суворо не карати.

Представник ДП «Гринявськийлісгосп»ОСОБА_5 в судовомузасіданні проситьсуворо некарати обвинуваченого.

Враховуючи те,що обвинувачений ОСОБА_4 визнав себе винним, він та інші учасники судового провадження не оспорюють докази щодо обставин справи, суд, з"ясувавши, що зазначені особи правильно розуміють зміст цих обставин та немає сумнівів у добровільності їх позиції, а також роз`яснивши учасникам кримінального провадження, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оскаржити ці обставини в апеляційному порядку, визнав недоцільним дослідження доказів у даному провадженні. А тому, розгляд кримінального провадження проведено у відповідності до ч. 3ст. 349 КПК України.

Враховуючи вищенаведене,суд,дослідивши матеріали,що характеризуютьособу обвинуваченого,прийшов довисновку,що вина ОСОБА_4 у таємномувикраденні чужогомайна (крадіжці)доведеною повністю, а його дії слід кваліфікувати за ч.1 ст. 185 КК України.

Призначаючи покарання, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого, особу винного та обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання.

Обставинами, що пом`якшують покарання, передбаченими ст. 66 КК України, суд визнає щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, те, що обвинувачений позитивно характеризується по місцю проживання.

Обставин, які обтяжують покарання, передбачених ст. 67 КК України, судом не встановлено.

Керуючись ст. ст. 370, 373, 374, 395 КПК України, суд ,-

У Х В А Л И В :

ОСОБА_4 визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 185 КК України та призначити покарання штраф у розмірі 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян тобто 1700 (одну тисячу сімсот) грн.

Речові докази лісодеревина в кількості 52 колоди хвойної породи загальною кубомасою 20,78 м.куб., які зберігаються на території Гринявського лісництва «Гринявське ЛГ», яке розташоване в с. Гринява, Верховинського району, Івано-Франківської області повернути в «Гринявське ЛГ».

Речовий доказ - вантажний автомобіль марки «УРАЛ 375» реєстраційний номерний знак НОМЕР_1 , який переданий на відповідальне зберігання гр. ОСОБА_6 повернути ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителю с. Яблуниця, Путильського району, Чернівецької області.

Копію вироку негайно вручити обвинуваченому та прокурору.

Копію вироку не пізніше наступного дня після його ухвалення надіслати учасникам судового провадження, які не були присутні в судовому засіданні.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Вирок суду не може бути оскаржено в апеляційному порядку з підстав заперечення обставин, які ніким не оспорювалися під час судового розгляду і дослідження яких було визнано судом недоцільним відповідно до положеньчастини третьої статті 349КПК України.

В іншій частині вирок може бути оскаржено до Івано-Франківського апеляційного суду, шляхом подання апеляційної скарги через Косівський районний суд Івано-Франківської області протягом 30 днів з дня його проголошення.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.01.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу87060600
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —938/719/19

Вирок від 22.01.2020

Кримінальне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

Гордій В. І.

Ухвала від 15.01.2020

Кримінальне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

Гордій В. І.

Ухвала від 24.12.2019

Кримінальне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

Гордій В. І.

Ухвала від 17.12.2019

Кримінальне

Івано-Франківський апеляційний суд

Повзло В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні