Ухвала
від 21.01.2020 по справі 640/119/19
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про залучення третьої особи

21 січня 2020 року м. Київ № 640/119/19

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Патратій О.В., розглянувши клопотання Київської міської ради про залучення третьої особи, у справі

за позовом Заступника керівника Київської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_1 до Київської міської ради про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язати вчинити дії ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Окружного адміністративного суду м. Києва від 08.01.2019 року відкрито провадження по справі та призначено до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Від представника Київської міської ради надійшло клопотання про залучення до розгляду справи в якості третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору на стороні відповідача - Комунальне підприємство "Центр організації дорожнього руху".

Подане клопотання обгрунтоване тим, що рішення у справі може вплинути на права, свободи, інтереси або обов`язки вказаної особи, оскільки на підставі положень до Статуту комунального підприємства "Центр організації дорожнього руху", затвердженого розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 12.04.2004 року № 680 (у редакції розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 05.01.2018 року № 10), одним із предметів діяльності підприємства є встановлення/будівництво, утримання та експлуатація технічних засобів регулювання дорожнього руху (світлофорних об`єктів, дорожніх знаків та інших технічних засобів регулювання дорожнього руху).

Відповідно до ч.2 ст. 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

З урахуванням викладеного, суд прийшов до висновку про обгрунтованість поданого клопотання.

Крім того, судом встановлено, що рішення у справі може вплинути в майбутньому на права, свободи, інтереси або обов`язки Комунальної корпорації "Київавтодор", яка створена згідно рішення Київської міської ради від 19.07.2005 року № 311/3386, та одним із предметів діяльності підприємства є виконання функцій замовника по нанесенню дорожньої розмітки, щодо якого і виник спір.

Таким чином суд вважає за необхідне залучити Комунальну корпорацію "Київавтодор" до участі у справі в якості третьої особи.

Керуючись статтями 49, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

У Х В А Л И В:

1. Задовольнити клопотання Київської міської ради про залучення третьої особи.

2. Залучити в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача:

- Комунальне підприємство "Центр організації дорожнього руху" (адреса: 03062, м. Київ, вул. Чистяківська, 19-А, код ЄДРПОУ 32955518);

- Комунальну корпорацію "Київавтодор" (адреса: 01014, м. Київ, вул. П. Болбочана, 6, код ЄДРПОУ 03359026).

3. Зобов`язати позивача не пізніше двох днів з дня вручення копії цієї ухвали направити третім особам копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надіслати суду.

4. Запропонувати залученим третім особам подати суду пояснення на позовну заяву.

5. Ухвалу направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили відповідно до частини першої статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Патратій

Дата ухвалення рішення21.01.2020
Оприлюднено24.01.2020

Судовий реєстр по справі —640/119/19

Рішення від 05.02.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Патратій О.В.

Ухвала від 21.01.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Патратій О.В.

Ухвала від 20.01.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Патратій О.В.

Ухвала від 08.01.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Патратій О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні