Ухвала
від 16.01.2020 по справі к-271/1180
ЗАПОРІЗЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Дата документу 16.01.2020 Справа № к-271/1180

ЗапорізькИЙ Апеляційний суд


Провадження № 11-п/807/21/20

Категорія ст.34 КПК України Доповідач в 2-й інстанції ОСОБА_1

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16січня 2020 року м. Запоріжжя

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Запорізької області у складі

головуючого судді ОСОБА_1 ,

суддів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

при секретарі ОСОБА_4 ,

обвинуваченого ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання ОСОБА_5 про направлення провадження за заявою ОСОБА_5 по ново виявленим обставинам, на розгляд іншого суду,

встановила:

в клопотанні порушується питання щодо направлення матеріалів провадження за заявою ОСОБА_5 кримінального провадження по нововиявленим обставинам на розгляд іншого суду, яке обґрунтоване неможливістю участі усіх суддів Кам`янсько-Дніпровського районного суду Запорізької області в розгляді його заяви по нововиявленим обставинам.

Заслухавши в засіданні апеляційної інстанції доповідь судді про суть клопотання, ОСОБА_5 , який підтримав клопотання та просив його задовольнити, перевіривши матеріали провадження, колегія суддів доходить висновку, що клопотання задоволенню не підлягає з огляду на наступне.

Зі змісту клопотання встановлено, що в провадженні Кам`янсько-Дніпровського районного суду Запорізької області перебуває на розгляді заява ОСОБА_5 про перегляд вироку від 07.12.2017 за нововиявленими обставинами.

Під час розгляду вказаного провадження ОСОБА_5 та прокурором заявлені відводи судді ОСОБА_6 на підставі ст.76 КПК України, оскільки саме він ухвалював вирок, який переглядається за нововиявленими обставинами.

25.10.2019 суддею ОСОБА_7 відмовлено в задоволенні відводу судді ОСОБА_6 .

Положенням ст.34 КПК України кримінальне провадження передається на розгляд іншого суду, якщо:

1) до початку судового розгляду виявилося, що кримінальне провадження надійшло до суду з порушенням правил підсудності;

2) після задоволення відводів (самовідводів) чи в інших випадках неможливо утворити склад суду для судового розгляду;

3) обвинувачений чи потерпілий працює або працював у суді, до підсудності якого належить здійснення кримінального провадження;

4) ліквідовано суд або з визначених законом підстав припинено роботу суду, який здійснював судове провадження.

До початку судового розгляду у виняткових випадках кримінальне провадження (крім кримінальних проваджень, що надійшли на розгляд Вищого антикорупційного суду) з метою забезпечення оперативності та ефективності кримінального провадження може бути передано на розгляд іншого суду за місцем проживання обвинуваченого, більшості потерпілих або свідків, а також у разі неможливості здійснювати відповідним судом правосуддя (зокрема, надзвичайні ситуації техногенного або природного характеру, епідемії, епізоотії, режим воєнного, надзвичайного стану, проведення антитерористичної операції).

У разі якщо обвинувачений чи потерпілий є або був суддею чи працівником апарату Вищого антикорупційного суду і кримінальне провадження належить до підсудності цього суду, таке кримінальне провадження у першій інстанції здійснює апеляційний суд, юрисдикція якого поширюється на місто Київ, і в такому разі ухвалені судові рішення оскаржуються в апеляційному порядку до апеляційного суду, який визначається колегією суддів Касаційного кримінального суду Верховного Суду.

По суті клопотання ОСОБА_5 ставиться питання про незгоду з рішенням про відмову в задоволенні відводу судді, а не зміна територіальної підсудності провадження.

З огляду на зазначене, правові підстави, передбачені ст.34 КПК України для направлення матеріалів провадження за заявою ОСОБА_5 до іншого суду, відсутні.

Керуючись ст.34 КПК України, колегія суддів

ухвалила:

у задоволенні клопотання ОСОБА_5 про направленняпровадження зазаявою ОСОБА_5 по нововиявленимобставинам,до іншого суду, відмовити.

Ухвала є остаточною й оскарженню не підлягає.

Судді:

ОСОБА_1 ОСОБА_2 ОСОБА_3

СудЗапорізький апеляційний суд
Дата ухвалення рішення16.01.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу87075738
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти громадського порядку та моральності Хуліганство

Судовий реєстр по справі —к-271/1180

Ухвала від 16.01.2020

Кримінальне

Запорізький апеляційний суд

Гріпас Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні