Ухвала
від 15.01.2020 по справі 757/52423/19-к
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 січня 2020 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду у складі:

головуючого судді ОСОБА_1

суддів ОСОБА_2 , ОСОБА_3

секретаря судового засідання ОСОБА_4

розглянула у відкритому судовому засіданні в м. Києві апеляційну скаргу представника Компанії КАНЕЛА ІНВЕСТМЕНТ ЛІМІТЕД (KANELA SNVESTMENT LTD) адвоката ОСОБА_5 на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 02 жовтня 2019 року, -

В с т а н о в и л а:

Цією ухвалою задоволено клопотання прокурора другого відділу процесуального керівництва Другого управління організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань ОСОБА_6 про арешт майна та накладено арешт на об`єкт нерухомого майна за реєстраційним номером 34806651, що розташований за адресою: м. Київ, Харківське шосе, буд. 144б за типом нежилі приміщення ІІ-го поверху та надбудови з прибудовою (в літ. А) заг. площею 5972,6 кв.м., що на праві власності належить Компанії «КАНЕЛА ІНВЕСТМЕНТ ЛТД» - з метою збереження речових доказів, заборонивши Компанії «КАНЕЛА ІНВЕСТМЕНТ ЛТД» розпоряджатись даним майном, заборонивши відчужувати та будь-яким іншим чином розпоряджатися, в тому числі, але не виключно, продавати, міняти, дарувати, розділяти (виділяти) передавати в іпотеку, позичку, до статутного капіталу юридичних осіб, державним реєстраторам прав на нерухоме майно та органам державної реєстрації прав (в т.ч. Міністерству юстиції України та його територіальним органам, Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, виконавчим органам сільських, селищних та міських рад, Київській міській, районним у місті Києві державним адміністраціям, акредитованим суб`єктам, нотаріусам, іншим особам та органам, які виконують функції державного реєстратора прав на нерухоме майно відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень») вчиняти будь-які реєстраційні дії, в тому числі, але не обмежуючись, щодо державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, державної реєстрації обтяжень речових прав на нерухоме майно, скасування державної реєстрації речових прав та їх обтяжень на нерухоме майно, а також внесення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно записів про державну реєстрацію речових прав та їх обтяжень, записів про скасування державної реєстрації речових прав та їх обтяжень, змін до таких записів щодо об`єкту нерухомого майна за реєстраційним номером 34806651 розташованого за адресою: м. Київ, Харківське шосе, буд. 144б за типом нежилі приміщення ІІ-го поверху та надбудови з прибудовою (в літ. А) заг. площею 5972,6 кв.м., що на праві власності належить Компанії «КАНЕЛА ІНВЕСТМЕНТ ЛТД».

Не погоджуючись з таким рішенням слідчого судді, представник Компанії КАНЕЛА ІНВЕСТМЕНТ ЛІМІТЕД подав апеляційну скаргу, в якій просить скасуватиухвалу слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 02 жовтня 2019 року, постановити нову ухвалу, якою у задоволенні клопотання про арешт майна відмовити.

Мотивуючи свою апеляційну скаргу вказує на те, що слідчого суддю, який розгляд вказане клопотання було визначено з порушенням положення про автоматизовану систему документообігу, тобто оскаржувана ухвала постановлена незаконним складом суду, що є підставою для скасування такого рішення.

Щодо пропущення строку на апеляційне оскарження, то, як зазначає апелянт копія оскаржуваного рішення отримана лише 25.10.2019 року, а апеляційна скарга подана в межах, визначених ч. 3 ст. 395 КПК України.

Однак, до початку розгляду апеляційної скарги, до суду апеляційної інстанції надійшла письмова заява представника власника майна про відмову від апеляційної скарги на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 02 жовтня 2019 року.

Згідно ст. 403 КПК України, особа, яка подала апеляційну скаргу, має право відмовитися від неї до закінчення апеляційного розгляду. Захисник підозрюваного, обвинуваченого, може відмовитись від апеляційної скарги тільки за згодою підозрюваного, обвинуваченого. Якщо ухвала суду першої інстанції не була оскаржена іншими особами або якщо немає заперечень інших осіб, які подали апеляційну скаргу, проти закриття провадження у зв`язку з відмовою від апеляційної скарги, суд апеляційної інстанції своєю ухвалою закриває апеляційне провадження.

З огляду на вище викладене, як вважає колегія суддів, апеляційне провадження за апеляційною скаргою представника Компанії КАНЕЛА ІНВЕСТМЕНТ ЛІМІТЕД (KANELA SNVESTMENT LTD) адвоката ОСОБА_5 на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 02 жовтня 2019 року, підлягає закриттю.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 403, 405, 407, 422 КПК України, колегія суддів,-

П о с т а н о в и л а:

Апеляційне провадження за апеляційною скаргою представника Компанії КАНЕЛА ІНВЕСТМЕНТ ЛІМІТЕД (KANELA SNVESTMENT LTD) адвоката ОСОБА_5 на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 02 жовтня 2019 року, якою задоволено клопотання прокурора другого відділу процесуального керівництва Другого управління організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань ОСОБА_6 про арешт майна та накладено арешт на об`єкт нерухомого майна за реєстраційним номером 34806651, що розташований за адресою: м. Київ, Харківське шосе, буд. 144б за типом нежилі приміщення ІІ-го поверху та надбудови з прибудовою (в літ. А) заг. площею 5972,6 кв.м., що на праві власності належить Компанії «КАНЕЛА ІНВЕСТМЕНТ ЛТД» - з метою збереження речових доказів, заборонивши Компанії «КАНЕЛА ІНВЕСТМЕНТ ЛТД» розпоряджатись даним майном, заборонивши відчужувати та будь-яким іншим чином розпоряджатися, в тому числі, але не виключно, продавати, міняти, дарувати, розділяти (виділяти) передавати в іпотеку, позичку, до статутного капіталу юридичних осіб, державним реєстраторам прав на нерухоме майно та органам державної реєстрації прав (в т.ч. Міністерству юстиції України та його територіальним органам, Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, виконавчим органам сільських, селищних та міських рад, Київській міській, районним у місті Києві державним адміністраціям, акредитованим суб`єктам, нотаріусам, іншим особам та органам, які виконують функції державного реєстратора прав на нерухоме майно відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень») вчиняти будь-які реєстраційні дії, в тому числі, але не обмежуючись, щодо державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, державної реєстрації обтяжень речових прав на нерухоме майно, скасування державної реєстрації речових прав та їх обтяжень на нерухоме майно, а також внесення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно записів про державну реєстрацію речових прав та їх обтяжень, записів про скасування державної реєстрації речових прав та їх обтяжень, змін до таких записів щодо об`єкту нерухомого майна за реєстраційним номером 34806651 розташованого за адресою: м. Київ, Харківське шосе, буд. 144б за типом нежилі приміщення ІІ-го поверху та надбудови з прибудовою (в літ. А) заг. площею 5972,6 кв.м., що на праві власності належить Компанії «КАНЕЛА ІНВЕСТМЕНТ ЛТД», закрити, у зв`язку із відмовою апелянта від апеляційної скарги.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДІ:




ОСОБА_1 ОСОБА_2 ОСОБА_3

Справа № 11-сс/824/338/2020 Категорія ст. 170 КПК України

Слідчий суддя суду 1-ї інстанції: ОСОБА_7

Доповідач: ОСОБА_1

СудКиївський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення15.01.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу87081503
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг

Судовий реєстр по справі —757/52423/19-к

Ухвала від 15.01.2020

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Рибак Іван Олексійович

Ухвала від 02.10.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні