Ухвала
від 21.01.2020 по справі 607/1080/20
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.01.2020 Справа №607/1080/20

21 січня 2020 року м.Тернопіль

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , з участю слідчого СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду, в місті Тернополі клопотання слідчого СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Тернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення огляду, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором Тернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , в межах кримінального провадження за №12019210010003479 від 04 грудня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст. 191 КК України, звернувся до слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області із клопотанням у якому просить надати дозвіл на проведення огляду приміщення спортивного комплексу за адресою вул. Братів Бойчуків, 4а в м. Тернополі (фізкультурно-оздоровчий комплекс), який перебуває на балансі Комунального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа з футболу та інших ігрових видів спорту», за участі експерта Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, з метою з`ясувати питання відповідності фактично виконаних робіт даним зазначеним в актах приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та КБ-3В.

В обґрунтування клопотання слідчий вказав, що слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Тернопільській області проводиться досудове розслідування у кримінальному проваджені відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019210010003479 від 04 грудня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 191 КК України.

В ході проведення досудового розслідування у даному кримінальному провадженні встановлено, що 04 грудня 2019 року до СУ ГУНП в Тернопільській області надійшли матеріали по факту розкрадання бюджетних коштів зі сторони посадових осіб замовника Комунального закладу Тернопільської міської ради «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа з футболу та інших ігрових видів спорту» (ЄРДПОУ 25781033, юридична та фактична адреса вул. Живова, 11Б, м. Тернопіль), які вступили у злочинну змову із посадовими особами підрядної організації ТОВ «ТОМ-ІнвестБуд» (ЄДРПОУ: 33282104, юридична адреса: Тернопільська область, с. Петрики, вул. Вояків УПА, 1/12, фактична адреса м. Тернопіль, вул.. Будного, 44), під час виконання робіт на об`єкті «Капітальний ремонт приміщення спортивного комплексу за адресою вул. Братів Бойчуків, 4а в м. Тернополі (фізкультурно-оздоровчий комплекс)».

На даний час встановлено, що 30.07.2019 між Комунальним закладом Тернопільської міської ради «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа з футболу та інших ігрових видів спорту» в особі директора ОСОБА_5 (замовник) з однієї сторони та ТОВ «ТОМ-ІнвестБуд» в особі директора ОСОБА_6 з іншої сторони (підрядник) укладено договір № 24-19. Згідно умов договору підрядник зобов`язується власними силами і засобами, в обумовлений строк у відповідності до замовлення і вимог проектно-кошторисної документації, будівельних норм та правил виконати роботи із капітального ремонту приміщення спортивного комплексу за адресою вул. Братів Бойчуків, 4а в м. Тернополі (фізкультурно-оздоровчий комплекс).

В подальшому, на виконання умов зазначеного договору після проведення підрядником зазначених робіт Комунальним закладом Тернопільської міської ради «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа з футболу та інших ігрових видів спорту» в період з 30.07.2019 по 31.12.2019 року, на рахунок ТОВ «ТОМ-ІнвестБуд» перераховано грошові кошти за виконані роботи із капітального ремонту приміщення спортивного комплексу за адресою вул. Братів Бойчуків, 4а в м. Тернополі (фізкультурно-оздоровчий комплекс).

11 січня 2020 року постановою слідчого СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , призначено будівельно-технічну експертизу виконання якої доручено експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

На даний час виникла необхідність у проведенні огляду приміщення спортивного комплексу за адресою вул. Братів Бойчуків, 4а в м. Тернополі (фізкультурно-оздоровчий комплекс) за участі експерта Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

Згідно інформаційної довідки №196862914 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, приміщення спортивного комплексу за адресою вул. Братів Бойчуків, 4а в м. Тернополі (фізкультурно-оздоровчий комплекс) перебуває у комунальній власності Тернопільської міської ради та передано на баланс Комунального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа з футболу та інших ігрових видів спорту» (ЄРДПОУ 25781033, юридична та фактична адреса вул. Живова, 11Б, м. Тернопіль).

Посилаючись на наведене та те, що на даний час призначена будівельно-технічна експертиза, в ході якої необхідно провести огляд даного приміщення, з метою з`ясування питань відповідності фактично виконаних робіт даним зазначеним в актах приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та КБ-3В, що має значення для об`єктивного та всебічного розслідування кримінального провадження та встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та можуть бути доказами під час судового розгляду, слідчий просить клопотання задовольнити.

У судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 клопотання підтримав з мотивів, наведених у ньому.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши клопотання та додані до нього копії матеріалів кримінального провадження, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Згідно з вимогами ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами КПК України, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

В силу вимог ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

У відповідності з ч.2 ст.234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Встановлено, що у провадженні СУ Головного управління Національної поліції в Тернопільській області перебуває кримінальне провадження відомості за №12019210010003479 від 04 грудня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідування встановлено, що 04 грудня 2019 року до СУ ГУНП в Тернопільській області надійшли матеріали по факту розкрадання бюджетних коштів зі сторони посадових осіб замовника Комунального закладу Тернопільської міської ради «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа з футболу та інших ігрових видів спорту» (ЄРДПОУ 25781033, юридична та фактична адреса вул. Живова, 11Б, м. Тернопіль), які вступили у злочинну змову із посадовими особами підрядної організації ТОВ «ТОМ-ІнвестБуд» (ЄДРПОУ: 33282104, юридична адреса: Тернопільська область, с. Петрики, вул. Вояків УПА, 1/12, фактична адреса м. Тернопіль, вул.. Будного, 44), під час виконання робіт на об`єкті «Капітальний ремонт приміщення спортивного комплексу за адресою вул. Братів Бойчуків, 4а в м. Тернополі (фізкультурно-оздоровчий комплекс)».

Встановлено, що 30.07.2019 між Комунальним закладом Тернопільської міської ради «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа з футболу та інших ігрових видів спорту» в особі директора ОСОБА_5 (замовник) з однієї сторони та ТОВ «ТОМ-ІнвестБуд» в особі директора ОСОБА_6 з іншої сторони (підрядник) укладено договір № 24-19, згідно умов якого підрядник зобов`язується власними силами і засобами, в обумовлений строк у відповідності до замовлення і вимог проектно-кошторисної документації, будівельних норм та правил виконати роботи із капітального ремонту приміщення спортивного комплексу за адресою вул. Братів Бойчуків, 4а в м. Тернополі (фізкультурно-оздоровчий комплекс).

11 січня 2020 року постановою слідчого СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , призначено будівельно-технічну експертизу виконання якої доручено експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

На вирішення якого поставлено наступні питання:

-чи завищено вартість та об`єми робіт з сторони ТОВ «ТОМ-ІнвестБуд» згідно умов договору за №24-19 від 30.07.2019, під час виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт приміщення спортивного комплексу за адресою вул. Братів Бойчуків, 4а в м. Тернополі (фізкультурно-оздоровчий комплекс)». Якщо так, то на яку суму?

-чи в повному обсязі виконано ремонтні роботи згідно умов договору №24-19 від 30.07.2019, під час виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт приміщення спортивного комплексу за адресою вул. Братів Бойчуків, 4а в м. Тернополі (фізкультурно-оздоровчий комплекс)»?

Згідно інформаційної довідки №196862914 з Державного реєстру речових прав встановлено, що приміщення спортивного комплексу за адресою вул. Братів Бойчуків, 4а в м. Тернополі (фізкультурно-оздоровчий комплекс) перебуває у комунальній власності Тернопільської міської ради та передано на баланс Комунального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа з футболу та інших ігрових видів спорту» (ЄРДПОУ 25781033, юридична та фактична адреса вул. Живова, 11Б, м. Тернопіль).

Таким чином, судом встановлено та підтверджено долученими до клопотання матеріалами, що з метою з`ясування питання відповідності фактично виконаних робіт даним зазначеним в актах приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та КБ-3В, проведення призначеної експертизи, слід надати дозвіл на здійснення огляду приміщення спортивного комплексу за адресою вул. Братів Бойчуків, 4а в м. Тернополі (фізкультурно-оздоровчий комплекс), за участі експертів Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

Враховуючи вищенаведені вимоги закону та встановленні обставини справи, вважаю за можливе надати дозвіл на проведення огляду приміщення спортивного комплексу за адресою вул. Братів Бойчуків, 4а в м. Тернополі (фізкультурно-оздоровчий комплекс), за участі експерта Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, з метою з`ясувати питання відповідності фактично виконаних робіт даним зазначеним в актах приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та КБ-3В.

Керуючись ст.ст. 233, 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Тернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення огляду задовольнити.

Надати дозвіл на проведення оглядуприміщення спортивного комплексу за адресою вул. Братів Бойчуків, 4а в м. Тернополі (фізкультурно-оздоровчий комплекс) за участі експерта Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, з метою з`ясувати питання відповідності фактично виконаних робіт даним зазначеним в актах приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та КБ-3В.

Строк дії ухвали встановити протягом одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала є остаточною, оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.01.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу87084032
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —607/1080/20

Ухвала від 21.01.2020

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Черніцька І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні