Ухвала
від 23.01.2020 по справі 552/288/20
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №552/288/20

Провадження № 1-кс/552/185/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.01.2020 року слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого- ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старший слідчий з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,-

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_3 звернулася до слідчого судді Київського районного суду м. Полтави з клопотанням, погодженим з прокурором, про тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Клопотання обґрунтувала тим, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42019171260000043 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.212, ч.2 ст.364 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) протягом 2018-2019 років відобразили неіснуючі фінансово-господарські взаємовідносини з підприємствами-контрагентами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), чим ухилилися від сплати ПДВ на суму 8900000 грн.

Крім того, посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_7 , протягом 2018-2019 років, зловживаючи своїм службовим становищем, вступили у злочинну змову із раніше визначеними суб`єктами підприємницької діяльності та, ухиляючись від проведення процедури закупівель, систематично, протягом 2018-2019 років, завищували вартість товарів, робіт та послуг, які закуплялися.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » згідно податкових накладних відображають реалізацію гранітного відсіву та надання послуг по маркуванню аеродромних веж ПОКП « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ) в адресу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », а по ланцюгу постачання здійснюється зміна номенклатури товару на інші товари. Всього сформовано незаконного податкового кредиту по ПДВ на загальну суму 504166,67 грн.

Також встановлено, що посадові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » згідно податкових накладних відображають надання послуг з поточного ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення в адресу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 ».

Аналізом ланцюгів постачання встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » здійснює придбання ТМЦ (ваучерів Vodafone, стартових пакетів Vodafone Red, оренду спец. фургона, будівельні матеріали, газ бензин) у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), які в свою чергу придбання вищевказаних ТМЦ не здійснюють, що може свідчити про безтоварність фінансово-господарських операцій та як наслідок привласнення та розтрата бюджетних коштів.

Крім того, з матеріалів кримінального провадження вбачається, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » мало фінансово-господарські взаємовідносини з ДП « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), у т.ч. стосовно надання послуг з обслуговування наземних видів транспорту (експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення Полтавської області).

При цьому, виконання вищевказаних робіт ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (на замовлення з ДП « ІНФОРМАЦІЯ_13 ») відображалося від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що також може свідчити про безтоварність зазначених фінансово-господарських операцій та підписання актів приймання-передачі виконаних робіт без фактичного виконання.

З метою встановлення реального обсягу виконаних будівельних і ремонтних робіт, наданих послуг, номенклатури придбаних та реалізованих товарно-матеріальних цінностей, а також їх загальної вартості, виникла необхідність вилучити оригінали, а в разі їх відсутності - належним чином завірені печаткою та підписом службової особи копії фінансово-господарських документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за період з 07.02.2018 по наявну кінцеву дату по взаємовідносинах з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ДП « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ПОКП « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), а саме: договорів, додатків до них, додаткових угод, договорів субпідряду, накладних, у т.ч. видаткових накладних, податкових накладних, специфікацій, документів щодо якості товарно-матеріальних цінностей, документів складського обліку, довіреностей, у т.ч. на підписання документів, отримання товарно-матеріальних цінностей; рахунків, рахунків-фактур; документів, які підтверджують оплату за поставлені товарно-матеріальні цінності, надані послуги, виконані роботи, технічний нагляд; журналів виїзду-в`їзду на територію; проектної документації; кошторисної документації; договірних цін; календарних графіків виконання будівельних робіт; документів щодо здійснення технічного нагляду за ходом будівельних робіт; актів приймання-передачі виконаних робіт форми КБ-2В; довідок про вартість виконаних будівельних робіт та витрат форми №КБ-3; оборотно-сальдових відомостей по рахунку 361 та 631; штатного розпису працівників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », наказів на призначення та звільнення службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », документів щодо перебування їх на лікарняному, у відпустках та відрядженнях, їх посадових інструкцій. Вказані вище документи перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Слідча в судовому засіданні підтримала клопотання, просила його задовольнити.

Заслухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Згідно ч.1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Стаття 163 КПК України передбачає, що слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчим суддею встановлено, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42019171260000043 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.212, ч.2 ст.364 КК України.

Враховуючи вищевикладене, з метою повного та всебічного проведення досудового слідства, а також неможливість отримати відомості в інший спосіб та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для з`ясування важливих обставин у кримінальному провадженні і в подальшому може бути використана з метою встановлення об`єктивних обставин вчинення злочину, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись ст. 159-166 КПК України,-

УХВАЛИВ :

Клопотання старшого слідчого задовольнити.

Надати тимчасовий доступ та вилучення належним чином завірених підписом керівника та печаткою копій документів: фінансово-господарських документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за період з 07.02.2018 по наявну кінцеву дату по взаємовідносинах з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ДП « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ПОКП « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), а саме: договорів, додатків до них, додаткових угод, договорів субпідряду, накладних, у т.ч. видаткових накладних, податкових накладних, специфікацій, документів щодо якості товарно-матеріальних цінностей, документів складського обліку, довіреностей, у т.ч. на підписання документів, отримання товарно-матеріальних цінностей; рахунків, рахунків-фактур; документів, які підтверджують оплату за поставлені товарно-матеріальні цінності, надані послуги, виконані роботи, технічний нагляд; журналів виїзду-в`їзду на територію; проектної документації; кошторисної документації; договірних цін; календарних графіків виконання будівельних робіт; документів щодо здійснення технічного нагляду за ходом будівельних робіт; актів приймання-передачі виконаних робіт форми КБ-2В; довідок про вартість виконаних будівельних робіт та витрат форми №КБ-3; оборотно-сальдових відомостей по рахунку 361 та 631; штатного розпису працівників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », наказів на призначення та звільнення службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », документів щодо перебування їх на лікарняному, у відпустках та відрядженнях, їх посадових інструкцій. Вказані вище документи перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення вищевказаних документів надати: старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_3 , заступнику начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_4 , старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_5 , слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_6 , заступнику начальника управління начальнику першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_7 ; заступнику начальника першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_8 ; старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_9 ;начальнику третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_10 ; заступнику начальника третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_11 ; старшому слідчому з ОВС третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_12 ; старшому слідчому з ОВС третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_13 .

Строк дії ухвали до 23.02.2020 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1 .

Згідно з оригіналом

Суддя ОСОБА_1

Секретар с/з ОСОБА_2

Виготовлено з автоматизованої

системи документообігу суду

Дата ухвалення рішення23.01.2020
Оприлюднено07.02.2023

Судовий реєстр по справі —552/288/20

Ухвала від 24.02.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 04.09.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 28.02.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 28.02.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 28.02.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 28.02.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 28.02.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 28.02.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 23.01.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Ухвала від 23.01.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні