Постанова
від 30.07.2007 по справі 6/64-70.1
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

6/64-70.1

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

43010, м. Луцьк, пр. Волі, 54 а

              

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

"30" липня 2007 р. Справа № 6/64-70.1.

Господарський суд Волинської області, в складі  заступника голови господарського суду, судді Пахолюк В.А.., розглянувши матеріали справи

за позовом Прокурора Луцького району в інтересах держави в особі  Луцької об”єднаної державної податкової інспекції, м.Луцьк

до відповідача:Малого підприємства «Дружба», Луцький район

про припинення юридичної особи

ЗА УЧАСТЮ ПРЕДСТАВНИКІВ СТОРІН:

від позивача: Сахарчук А.А.  –дов. № 60 від 12.078.07р.

від відповідача: не з'явився

В засіданнні суду взяв участь прокурор відділу представництва Волинської обласної прокуратури Сидорчук І.М.

СУТЬ СПОРУ: Прокурор Луцького району звернувся до суду із позовом в інтересах Луцької  об'єднаної державної податкової  інспекціі та просить  припинити державну реєстрацію юридичної особи –МП «Дружба», яке  зареєстроване як суб'єкт підприємницької діяльності виконкомом Луцької районої ради  24.03.1992р. № 47, на тій підставі, що відповідач систематично порушує положення чинного законодавства України, протягом тривалого терміну ухиляється від подання в органи державної податкової служби передбаченої законодавством фінансової та податкової звітності.

Ухвала господарського суду про відкриття провадження у справі, копія позовної заяви та повістка відповідачу направлені рекомендованою кореспонденцією за місцем його державної реєстрації : Луцький район,с.Рованці, вул.Галана,10 що стверджується реєстром вихідної кореспонденції господарського суду за 08.06.2007р. Відповідно до  п.8 ст. 35 Кодексу адміністративного судочинства України вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру, і це підтверджується підписом відповідної службової особи.

Згідно п.2 ст.128 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття в судове засідання без поважних причин представника сторони не є перешкодою  для розгляду справи.

За таких обставин суд дійшов висновку про розгляд справи без участі представника відповідача за наявними матеріалами  справи.

         Дослідивши матеріали справи, господарський суд, - ВСТАНОВИВ: платник податків –МП «Дружба», яке  зареєстроване як суб'єкт підприємницької діяльності відповідно до розпорядження виконкому Луцької районної ради № 47 від  24.03.1992 року та взяте на облік податковим органом в якості платника податків 24.03.1992р. ( довідка ОДПІ № 154 від 20.02.2007р. систематично порушує вимоги Закону України „Про систему оподаткування” №1251-ХІІ від 25.06.1991р. (з подальшими змінами і доповненнями), зокрема, його ст. 9 в частині неподання до органів державної податкової служби у встановлені законодавством строки та порядку податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності та інших документів та відомостей, пов'язаних з обчисленням та сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Згідно довідки  Луцької ОДПІ № 27 від 10.03.2006р. обов'язкової податкової звітності відповідач не подавав податковим органам з моменту реєстрації.

По даних податкової служби, станом на 20.02.2007р. за МП «Дружба»заборгованості по бюджетних та інших обов'язкових платежах не рахувалось (довідка Луцької ОДПІ № 88 від 20.02.2007р.).

Як вбачаєється із довідки  ЛВПМ УПМ ДПА у Волинській області за № 241 від 09.03.2006р.   в результаті проведених заходів за юридичною адресою платника податків  не виявлено.

У відповідності до ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” від 15.05.2003р. №755-ІV, який набрав чинності з 01.07.2004р., підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, є неподання останньою протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно ст. 247 Господарського кодексу України, у разі здійснення суб'єктом господарювання діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, до останнього може бути застосовано адміністративно-господарську санкцію у вигляді скасування державної реєстрації цього суб'єкта та його ліквідації.

На підставі викладеного, беручи до уваги те, що  підприємтво податкової звітністі не подавало  податковим органам з моменту державної реєстрації, враховуючи порушення відповідачем у зв'язку з цим положень чинного законодавства України, пред'явлений прокурором Луцького району в інтересах держави в особі Луцької ОДПІ позов, підставний та підлягає до задоволення.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. 9 Закону України „Про систему оподаткування”, ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців”, ст. 247 Господарського кодексу України, ст.ст.162.163 Кодексу адміністративного судочинства України, господарський суд, -

постановив :

1. Позов задовольнити повністю.

2. Припинити підприємницьку діяльність юридичної особи- Малого підприємства «Дружба»,   код ЄДРПОУ -21752307, за адресою Волинська область, Луцький район, с.Рованці.

3. Зобов'язати державного реєстратора вчинити дії, передбачені Законом України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” та спрямовані на припинення підприємницької діяльності юридичної особи –Малого підприємства "Дружба".

4. Копію рішення направити державному реєстратору за місцем реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності –МП «Дружба»–виконкому Луцької районної ради.

5.Постанова може бути оскаржена в порядку ст.186 Кодексу адміністративного судочинства України.

    Заява про апеляційне оскарження постанови може бути подана до адміністративного апеляційного суду через суд першої інстанції протягом 10 днів з дня проголошення постанови. Апеляційна скарга на постанову може бути подана протягом 20 днів після подання  заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

          Заступник голови

господарського суду , суддя                                                                          В.А.Пахолюк

                                                                                          

             

СудГосподарський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення30.07.2007
Оприлюднено29.08.2007
Номер документу871046
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/64-70.1

Постанова від 30.07.2007

Господарське

Господарський суд Волинської області

Пахолюк В.А.

Ухвала від 06.06.2007

Господарське

Господарський суд Волинської області

Пахолюк В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні