Ухвала
від 22.01.2020 по справі 752/6468/19
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/6468/19

Провадження №: 2/752/1669/20

У Х В А Л А

22.01.2020 року суддя Голосіївський районний суд м. Києва

у складі: головуючого судді Хоменко В.С.

при секретарі Павлюх П.В.,

розглянувши у підготовчому засіданні клопотання позивача про призначення експертизи по справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю НЕОПРАЙД , ОСОБА_2 про визнання договору недійсним,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Голосіївського районного суду вищезазначена перебуває цивільна справа.

12.12.2019 р. на адресу суду надійшло клопотання позивача, в якому просить призначити по даній справі судово-почеркознавчу експертизу, проведення якої доручити експертам Київського науково дослідного інституту судових експертиз Міністерства юс тиції України ( вул. Смоленська, 6, м. Київ ).

В підготовчому засіданні позивач та її представник - ОСОБА_5 клопотання підтримали та просили його задовольнити.

Відповідачі у підготовче засідання не з`явились, про день, час та місце засідання повідомлялись належним чином.

Перевіривши матеріали справи, суд приходить до висновку про необхідність призначити по справі судово-почеркознавчу експертизу, оскільки вбачає, що для повного, об`єктивного з`ясування обставин справи, що мають істотне значення по справі необхідні спеціальні знання, що обумовлює необхідність проведення експертизи.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обгрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Згідно з ст. 80 ЦПК України, достатніми є докази, які у своїй сукупності дають змогу дійти висновку про наявність або відсутність обставин справи, які входять до предмета доказування.

Відповідно до ст.103 ЦПК України, для з`ясування обставин, що мають значення для справи і потребують спеціальних знань у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо, суд призначає експертизу за заявою осіб, які беруть участь у справі.

Питання, з яких має бути проведена експертиза, що призначається судом, визначаються судом.

Учасники справи мають право запропонувати суду питання, роз`яснення яких, на їхню думку, потребує висновку експерта. У разі відхилення або зміни питань, запропонованих учасниками справи, суд зобов`язаний мотивувати таке відхилення або зміну.

Питання, які ставляться експерту, і його висновок щодо них не можуть виходити за межі спеціальних знань експерта.

Враховуючи вищевикладену норму, суд вважає за необхідне на вирішення експерта поставити питання, які викладені в клопотанні позивача, а також додатково поставити питання: Чи виконаний підпис від імені ОСОБА_1 , зображення якого знаходиться на зворотному боці останнього аркушу статуту ТОВ НЕОПРАЙД , який міститься в матеріалах даної цивільної справи (а.с. 91- 110) самою громадянкою ОСОБА_1 власноруч або іншою особою ?

Керуючись ст.ст.103,104 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про призначення судово-почеркознавчої експертизи - задовольнити.

Призначити по справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю НЕОПРАЙД , ОСОБА_2 про визнання договору недійсним судово-почеркознавчу експертизу, проведення якої доручити експертам Київського науково дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України ( вул. Смоленська, 6, м. Київ ).

На вирішення експертизи поставити наступні питання :

-Чи виконаний підпис від імені ОСОБА_1 , зображення якого знаходиться в договорі купівлі-продажу часток у статутному капіталі ТОВ НЕОПРАЙД від 13 травня 2016 р. в графі Покупець ОСОБА_1 , самою громадянкою ОСОБА_1 власноруч або іншою особою ?

-Чи виконаний підпис від імені ОСОБА_1 , зображення якого знаходиться в протоколі № 3 загальних зборів учасників ТОВ НЕОПРАЙД від 13 травня 2016 р. в графі Підписи: ОСОБА_1 , самою громадянкою ОСОБА_1 власноруч або іншою особою ?

-Чи виконаний підпис від імені ОСОБА_1 , зображення якого знаходиться в Статуті ТОВ НЕОПРАЙД (нова редакція), затвердженого загальними зборами учасників ТОВ НЕОПРАЙД від 13 травня 2016 р. в графі Підписи учасників: ОСОБА_1 , самою громадянкою ОСОБА_1 власноруч або іншою особою ?

Чи виконаний підпис від імені ОСОБА_1 , зображення якого знаходиться в довіреності від 14.05.2016 р. виданої від імені директора ТОВ НЕОПРАЙД на ім`я ОСОБА_4 в графі Директор ОСОБА_1 , самою громадянкою ОСОБА_1 власноруч або іншою особою ?

-Чи виконаний підпис від імені ОСОБА_1 , зображення якого знаходиться на зворотному боці останнього аркушу статуту ТОВ НЕОПРАЙД , який міститься в матеріалах даної цивільної справи (а.с. 91- 110) самою громадянкою ОСОБА_1 власноруч або іншою особою ?

Експертів попередити про кримінальну відповідальність за ст..ст.384,385 КК України.

У розпорядження експерта надати матеріали цивільної справи.

Зобов`язати експертів прийняти та використати при дослідженні оригінали документів, які містять підпис громадянки ОСОБА_1 .

Оплату за проведення експертизи покласти на позивача - ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 , ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ).

Провадження у справі зупинити до отримання висновку експертизи.

Ухвала суду може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом 15-ти днів з дня її проголошення відповідно до вимог, встановлених ст. 353-356 ЦПК України.

Суддя В.С. Хоменко

Дата ухвалення рішення22.01.2020
Оприлюднено27.01.2020
Номер документу87110026
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —752/6468/19

Рішення від 22.04.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 11.02.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 12.05.2020

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 22.01.2020

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 12.09.2019

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 26.04.2019

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні