Ухвала
від 24.01.2020 по справі 946/9292/19
ІЗМАЇЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 946/9292/19

Провадження № 2/946/19/20

УХВАЛА

24 січня 2020 року Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

в складі: головуючого судді - Бурнусуса О.О.,

за участю: секретаря судового засідання - Петрової В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Ізмаїлі клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області про встановлення юридичного факту та визнання права власності на спадкове майно,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом, яким просить встановити факт постійного проживання разом із спадкодавцем ОСОБА_2 , померлим ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 на час відкриття спадщини та визнати за ним в порядку спадкування за законом після смерті брата ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 , право власності на земельну ділянку загальною площею 3,32 га, яка розташована на території Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, передана для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, кадастрові номера земельних ділянок 5122083800:01:001:0202, 5122083800:01:002:0225 .

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що приватним нотаріусом Чорноморського міського нотаріального округу Одеської області Слаєвою Р.К. йому відмовлено у видачі свідоцтва про право на спадщину у зв`язку з тим, що відсутній оригінал документу, що посвідчує право власності спадкодавця ОСОБА_2 на спадкову земельну ділянку та те, що ним був пропущений строк для вступу у спадщину.

До суду позивач надав клопотання, яким просив витребувати з Одеського обласного управління АТ Ощадбанк інформацію щодо грошових коштів та вкладів з належними відсотками і нарахованими грошовими компенсаціями та індексаціями, які зберігаються у ТВБФ Одеського обласного управління АТ Державний ощадний банк України на рахунках №№ НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , відкритих на ім`я ОСОБА_2 , РНОКПП НОМЕР_3 , та справу розглянути за його відсутності і клопотання задовольнити.

В судове засідання представник відповідача Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, надав суду заяву про розгляд справи за його відсутністю, якою позовні вимоги визнає в повному обсязі та не заперечує проти задоволення позову.

Відповідно до вимог ч.ч. 1, 3 ст. 84 ЦПК учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Враховуючи, що надання потрібних доказів згодом може бути неможливим чи ускладненим, суд вважає за необхідне, задовольнити клопотання позивача про витребування доказів по вказаній цивільній справі та витребувати з Одеського обласного управління АТ Ощадбанк інформацію щодо грошових коштів та вкладів з належними відсотками і нарахованими грошовими компенсаціями та індексаціями, які зберігаються у ТВБФ Одеського обласного управління АТ Державний ощадний банк України на рахунках №№ НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , відкритих на ім`я ОСОБА_2 , РНОКПП НОМЕР_3 .

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 84, 260 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ :

Клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області про визнання права власності на спадкове майно задовольнити.

Зобов`язати Одеське обласне управління акціонерного товариства Ощадбанк надати інформацію щодо грошових коштів та вкладів з належними відсотками і нарахованими грошовими компенсаціями та індексаціями, які зберігаються у ТВБФ Одеського обласного управління АТ Державний ощадний банк України на рахунках №№ НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , відкритих на ім`я ОСОБА_2 , РНОКПП НОМЕР_3 .

Ухвалу для виконання направити до Одеського обласного управління акціонерного товариства Ощадбанк за адресою: м. Одеса, вул. Базарна, 17.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О.О.Бурнусус

СудІзмаїльський міськрайонний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення24.01.2020
Оприлюднено27.01.2020
Номер документу87126065
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —946/9292/19

Рішення від 13.04.2020

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Бурнусус О. О.

Рішення від 13.04.2020

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Бурнусус О. О.

Ухвала від 25.03.2020

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Бурнусус О. О.

Ухвала від 24.01.2020

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Бурнусус О. О.

Ухвала від 24.01.2020

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Бурнусус О. О.

Ухвала від 02.01.2020

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Бурнусус О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні