Ухвала
від 23.01.2020 по справі 464/6227/19
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №464/6227/19

пр № 2/464/221/20

У Х В А Л А

23 січня 2020 року м.Львів

Сихівський районний суд міста Львова

у складі: головуючого судді Борачка М.В.,

секретар судового засідання Гаврилишин О.Б.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у місті Львові клопотання представника відповідача про призначення судової автотоварознавчої експертизи у справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного підприємства Науково-виробниче Приватне підприємство Спаринг-Віст Центр про відшкодування матеріальної та моральної шкоди,

встановив:

В провадженні суду перебуває вищевказана цивільна справа.

19.12.2019 року представником відповідача подано письмове клопотання про призначення судової автотоварознавчої експертизи у вказаній цивільній справі. Клопотання мотивує тим, що відповідач не погоджується із сумою збитків, яка визначена у звіті, виготовленим суб`єктом оціночної діяльності ФОП ОСОБА_2 №ФД-0000255 від 25.09.2019, а тому з метою забезпечення повного, всебічного та об`єктивного з`ясування обставин, а саме встановлення суми збитків, необхідним є призначення судової автотоварознавчої експертизи. Просить проведення судової автотоварознавчої експертизи доручити експертам Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз.

В судовому засіданні представник позивача проти призначення судової автотоварознавчої експертизи не заперечив, заперечив лише щодо доручення проведення такої експертизи експертам Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз, покликаючись на те, що проведення експертизи даною установою займе багато часу. Просив проведення судової автотоварознавчої експертизи доручити експертам ТзОВ Гал-Світ .

Представник відповідача в судовому засіданні подане клопотання підтримав. Не заперечив, щодо доручення проведення судової автотоварознавчої експертизи ТзОВ Гал-Світ , про що подав письмове клопотання.

Заслухавши пояснення учасників справи, дослідивши матеріали клопотання та цивільної справи, суд приходить до висновку, що клопотання слід задовольнити, з огляду на таке.

Згідно вимог ч.1 ст.103 ЦПК України суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Відповідно до роз`яснень Верховного Суду України, викладених в постанові Пленуму №5 від 12.06.2009 р. Про застосування норм цивільного процесуального законодавства, що регулюють провадження у справі до судового розгляду для з`ясування обставин, що мають значення для справи і потребують спеціальних знань у галузі науки, мистецтва, техніки, ремесла тощо, суд за заявою осіб, які беруть участь у справі, призначає експертизу, коли необхідність експертного висновку випливає з обставин справи і поданих доказів.

Відповідно до ч.1 ст.104 ЦПК України про призначення експертизи суд постановляє ухвалу, в якій зазначає підстави проведення експертизи, питання, з яких експерт має надати суду висновок, особу (осіб), якій доручено проведення експертизи, перелік матеріалів, що надаються для дослідження, та інші дані, які мають значення для проведення експертизи.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що з врахуванням предмету спору, змісту заявлених позовних вимог та підстави позову, клопотання є підставним, а відтак підлягає задоволенню, оскільки для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання.

Згідно п. 5 ч. 1 ст. 252 ЦПК України суд може за заявою особи, яка бере участь у справі, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у разі призначення судом експертизи.

Керуючись ст. ст.103, 104, 105, 108, 260 ЦПК України,

постановив:

Клопотання задовольнити.

Призначити у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного підприємства Науково-виробниче Приватне підприємство Спаринг-Віст Центр про відшкодування матеріальної та моральної шкоди судову автотоварознавчу експертизу, на вирішення якої поставити наступне питання:

1)Яка вартість відновлювального ремонту автомобіля позивача марки Volkswagen Jetta д.н.з. НОМЕР_1 , пошкодженого внаслідок падіння 09.09.2019 частини дерева біля цегляної огорожі за адресою: АДРЕСА_1 ?

Проведення експертизи доручити експертам ТзОВ Гал-Світ (м. Львів, вул. Чайковського, 8, офіс 1-а, код ЄДРПОУ 22338573), яких попередити про кримінальну відповідальність за статтями 384, 385 КК України за завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладених обов`язків.

Для проведення експертизи надати експерту матеріали цивільної справи Сихівського районного суду м. Львова №464/6227/19 пр.2/464/221/20.

Витрати за проведення експертизи покласти на Приватне підприємство Науково-виробниче Приватне підприємство Спаринг-Віст Центр , що знаходиться за адресою: м.Львів, вул.Володимира Великого, 33.

Провадження у справі на час проведення експертизи зупинити.

Ухвала може бути оскаржена до Львівського апеляційного суду через Сихівський районний суд м.Львова шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали.

Головуючий М.В. Борачок

СудСихівський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення23.01.2020
Оприлюднено27.01.2020
Номер документу87133795
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —464/6227/19

Ухвала від 07.09.2020

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Борачок М. В.

Ухвала від 19.08.2020

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Борачок М. В.

Ухвала від 22.07.2020

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Борачок М. В.

Ухвала від 04.06.2020

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Борачок М. В.

Ухвала від 30.04.2020

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Борачок М. В.

Ухвала від 23.01.2020

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Борачок М. В.

Ухвала від 12.12.2019

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Борачок М. В.

Ухвала від 19.11.2019

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Борачок М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні