Рішення
від 23.01.2020 по справі 576/2615/19
ГЛУХІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 576/2615/19

Провадження № 2-о/576/7/20

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23.01.20 м. Глухів

Глухівський міськрайонний суд Сумської області у складі:

головуючого судді Сапона О.В.,

розглянувши справу за заявою Глухівської міської ради Сумської області, заінтересована особа - комунальне підприємство Глухівське бюро технічної інвентаризації , про передачу безхазяйної нерухомої речі в комунальну власність , -

В С Т А Н О В И В:

Глухівська міська рада Сумської області звернулась до суду із вказаною заявою, мотивуючи її тим, що відділом комунальної власності та земельних відносин управління соціально-економічного розвитку Глухівської міської ради було проведено заходи з виявлення на території Глухівської міської ради нерухоме майно без господаря, за результатами яких по АДРЕСА_1 було виявленооздоровчий комплекс та склад К , про що комісією по обстеженню технічного стану житлового фонду та приміщень нежитлового призначення складено відповідний акт. Вищевказана споруда розташована на земельній ділянці, яка відноситься до комунальної власності територіальної громади міста Глухова. На момент перевірки встановлено, що приміщення тривалий час не експлуатувалось та знаходиться в зруйнованому стані. Оздоровчий комплекс та склад К має задовільний стан, стіни з керамічної цегли несучу здатність не втратили. Опалення, електропостачання, водопостачання на об`єкті відсутнє.

13 грудня 2017 року виконавчим комітетом Глухівської міської ради прийнято рішення № 336 Про упорядкування поштових адрес , яким оздоровчому комплексу та складу К було присвоєно адресу - АДРЕСА_1 .

15 січня 2018 року державний реєстратор відділу з питань державної реєстрації Глухівської міської ради Глазунов О.І. дане нерухоме майно взяв на облік безхазяйного нерухомого майна, а 24 січня 2018 року у обласній інформаційній газеті Курьер+ТРК Глухов було опубліковане оголошення про взяття на облік вказаного безхазяйного нерухомого майна за адресою: АДРЕСА_2 .З моменту взяття на облік вищевказаного безхазяйного нерухомого майна сплив один рік, звернення з приводу визнання права власності на даний об`єкт нерухомості до Глухівської міської ради Сумської області не надходили. За вказаних обставин заявник просить визнати безхазяйним об`єкт: Оздоровчий комплекс за адресою: АДРЕСА_2 та передати його у комунальну власність територіальної громади м. Глухів, в особі Глухівської міської ради.

Представник заявника в судове засідання не з`явилася, при цьому надала суду заяву , в якій повністю підтримала вимоги і просить розглядати справу без її участі.

Представник заінтересованої особи - КП Глухівське бюро технічної інвентаризації в судове засідання також не з`явився, однак надав суду заяву, в якій не заперечує проти задоволення вимог заявника і просить розглядати справу за його відсутності .

Оскільки всі учасники справи в судове засідання не з`явились, враховуючи положення ч. 2 ст. 247 ЦПК України , фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Так, судом встановлено, що відділом комунальної власності та земельних відносин управління соціально-економічного розвитку Глухівської міської ради було проведено заходи на території Глухівської міської ради з виявлення нерухомого майна без господаря, за результатами яких, серед іншого, було виявлено оздоровчий комплекс та склад К по АДРЕСА_2 , про що комісією по обстеженню технічного стану житлового фонду та приміщень нежитлового призначення складено відповідний акт. Відповідно до Акту огляду будівель по АДРЕСА_2 , оздоровчий комплекс та склад АДРЕСА_3 має задовільний стан, оскільки стіни не втратили несучу здатність, деякі двері та вікна цілі, внутрішнє оздоблення повністю зруйноване. Опалення, електропостачання, водопостачання відсутнє.

Рішенням виконавчого комітета Глухівської міської ради Сумської області № 336 від 13.12.2017 Про упорядкування поштових адрес оздоровчому комплексу та складу К згідно з технічним паспортом комунального підприємства Глухівське бюро технічної інвентаризації булоприсвоєно самостійну поштову адресу - АДРЕСА_2 .

Також встановлено, що 15 січня 2018 року державний реєстратор відділу з питань державної реєстрації Глухівської міської ради Глазунов О.І., нерухоме майно - нежитлову будівлю (Оздоровчий комплекс та склад К ) за адресою : АДРЕСА_2 ,взяв на облік безхазяйного нерухомого майна, а 24 січня 2018 року у обласній інформаційній газеті Курьер+ТРК Глухов було опубліковане оголошення про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна - нежитлової будівлі за адресою: АДРЕСА_2 .

За змістом повідомлення КП Глухівське бюро технічної інвентаризації № 117/1 від 09.12.2019 року право власності на нерухоме майно за адресою: АДРЕСА_2 , не зареєстровано.

А згідно довідки начальника управління соціально-економічного розвитку Глухівської міської ради Сумської області № 03-05/218 від 06.12.2019, оздоровчий комплекс за адресою: АДРЕСА_2 , розташований на земельній ділянці, яка відноситься до комунальної власності територіальної громади міста Глухова.

Відповідно до Звіту про ринкову вартість будівлі оздоровчого комплексу, розташованого по АДРЕСА_2 , ринкова вартість об`єкта оцінки складає 532760 грн.

Згідно ст. 335 ЦК України безхазяйною є річ, яка не має власника або власник якої невідомий. Безхазяйні нерухомі речі беруться на облік органом, що здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно, за заявою органу місцевого самоврядування, на території якого вони розміщені. Про взяття безхазяйної нерухомої речі на облік робиться оголошення у друкованих засобах масової інформації. Після спливу одного року з дня взяття на облік безхазяйної нерухомої речі вона за заявою органу, уповноваженого управляти майном відповідної територіальної громади, може бути передана за рішенням суду у комунальну власність.

А відповідно до ст. 333 ЦПК України суд, встановивши, що нерухома річ є безхазяйною та взята на облік органом, який здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно, а також що сплив один рік з дня взяття на облік нерухомої речі, ухвалює рішення про передачу безхазяйної нерухомої речі у власність відповідної територіальної громади.

Оскільки судом встановлено, що оздоровчий комплекс та склад К за адресою: АДРЕСА_2 , є безхазяйним, вказане майно взято на облік органом, який здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно , і з часу взяття цього нерухомого майна на облік сплинуло більше 1 року, то є всі передбачені законом підстави для передачі вищевказаного майна у комунальну власність територіальної громади м. Глухів, в особі Глухівської міської ради.

На підставі вищевикладеногота керуючись ст. ст. 10, 11, 13, 81, 247, 259, 263-265, 293, 294, 333, 354 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Заяву Глухівської міської ради Сумської області (вул. Шевченка, 6, м. Глухів, Сумська область, 41400, ЄДРПОУ 04058048) задовольнити.

Визнати безхазяйним об`єкт: Оздоровчий комплекс за адресою: АДРЕСА_2 б та передати його у комунальну власність територіальної громади м. Глухів, в особі Глухівської міської ради .

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається до Сумського апеляційного суду через Глухівський міськрайонний суд протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення суду, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у ч. 2 ст. 358 ЦПК України.

Суддя Глухівського міськрайонного суду О.В.Сапон

СудГлухівський міськрайонний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення23.01.2020
Оприлюднено27.01.2020
Номер документу87134252
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —576/2615/19

Рішення від 23.01.2020

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Сапон О. В.

Ухвала від 11.12.2019

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Сапон О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні