Ухвала
від 24.01.2020 по справі 367/412/20
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/412/20

Провадження №1-кс/367/165/2020

УХВАЛА

Іменем України

24січня 2020року Ірпінський міський суд Київської області в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2

за участі прокурора ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Ірпені клопотання прокурора Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів по матеріалам досудового розслідування внесених до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №4220111200000004 від 03.01.2020р за ч 2 ст. 191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

До Ірпінського міського суду Київської області надійшло вищевказане клопотання,згідно якого прокурор зазначає,що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 , у період часу з 21.12.2019 по 26.12.2019, розтратили грошові кошти в розмірі 1 млн. 044 тис. 692 грн. 17 коп., що відповідно до договору № 936 від 21.12.2019 були призначені для виконання МПП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у строк до 31.12.2019 робіт з будівництва паркувального майданчику біля набережної по АДРЕСА_1 , які фактично не виконані згідно проектно-кошторисної документації.Таким чином, внаслідок вказаних дій ІНФОРМАЦІЯ_1 завдано матеріального збитку на вказану суму.

Установлено, що ІНФОРМАЦІЯ_3 в особі начальника відділу ОСОБА_4 та МПП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в особі директора ОСОБА_5 21.12.2019 укладено договір підряду № 936.

Предметом вказаного договору є виконання МПП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у строк до 31.12.2019 робіт з будівництва паркувального майданчику біля набережної по АДРЕСА_1 .

Сума вказаного договору склала 1 млн. 495 тис. 872 грн. 02 коп.

На виконання умов вказаного договору, на підставі акту прийнятих будівельних робіт № 1 КБ-2 від 21.12.2019 та довідки про вартість виконаних будівельних робіт від 21.12.2019 ІНФОРМАЦІЯ_3 перерахував на рахунок МПП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » грошові кошти в сумі 1 млн. 044 тис. 692 грн. 17 коп.

В ході огляду місця події, що проведений прокурором Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області 03.01.2020 встановлено, що на території алеї набережної між вулицею Підгірна в місті Ірпені до траси Р-30 в місті Ірпені знаходиться підготовлений будівельний майданчик для паркування автомобілів із встановленими боковими бетонними каменями, та без асфальтування основи паркувального майданчика та відсутності капітальних робіт.

Таким чином, встановлено, що будівельні роботи з будівництва паркувального майданчику біля набережної по АДРЕСА_1 можливо виконано не належним чином, в частині обсягів виконаних робіт.

В ході досудового розслідування, за постановою прокурора Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури з метою встановлення збитків, заподіяних вказаним кримінальним правопорушенням, призначена будівельно-технічна експертиза, яка на даний час триває.

Крім того, в ході досудового розслідування отримано ухвалу на тимчасовий доступ до речей і документів в ході якого будуть вилучені договір підряду № 936 від 21.12.2019 та акту прийнятих будівельних робіт № 1 КБ-2 від 21.12.2019.

Встановлено, що вказаний договір та акт № 1 приймання виконаних будівельних робіт від 21.12.2019 можливо було підписано директором МПП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_5 .

Таким чином, в ході досудового розслідування виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до реєстраційної справи МАЛОГО ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА " ІНФОРМАЦІЯ_4 ", що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_1 , з метою отримання інформації щодо засновників МПП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », директора підприємства на момент укладання договору підряду, установчих документів та виробничих потужностей на здійснення певних видів підприємницької діяльності, а також вільних зразків підписів директора, із наданням можливості вилучити оригінали документів, що містять вільні зразки підпису ОСОБА_5 (заяви, листи, автобіографія, повідомлення, накази та інші документи, що містять підписи ОСОБА_5 ) у кількості 15 штук.

Реєстраційна справа МПП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », до якої планується отримати тимчасовий доступ перебуває у володінні ІНФОРМАЦІЯ_5 та ІНФОРМАЦІЯ_1 , що знаходяться за адресою: АДРЕСА_3 .

Значення документів, що знаходяться у реєстраційній справі МПП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », для встановлення обставин у кримінальному провадженні підтверджується тим, що в ході отриманого доступу до вказаних документів буде встановлено засновників МПП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », директора підприємства, що перебував на посаді на момент укладення договору підряду та виконання будівельних робіт, установчих документів та виробничих потужностей на здійснення певних видів підприємницької діяльності, та вільних зразків для проведення почеркознавчої експертизи, а тому документи та відомості, що містяться в них самі по собі та в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Отримані внаслідок тимчасового доступу документи та відомості, що містяться в них, в подальшому будуть використані як докази обгрунтованості укладеного договору про виконання підрядних робіт товариством, наявних потужностей та необхідність спростування чи підтвердження показів директора товариства, засновника товариства та інших свідків, що надасть можливість стороні обвинувачення встановити осіб, що вчинили кримінальне правопорушення.

Після отримання тимчасового доступу до реєстраційної справи МПП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », в ході досудового розслідування буде неодмінно проведено ряд слідчих (розшукових) дій, серед яких допити, призначення експертиз та проведення інших процесуальних дій з метою встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення та забезпечення об`єктивного, неупередженого та об`єктивного досудового розслідування.

Прокурор просить надати дозвіл прокурору Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури ОСОБА_6 , прокурору Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , прокурору Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури ОСОБА_7 , прокурору Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури ОСОБА_8 на тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 та ІНФОРМАЦІЯ_1 , що знаходяться за адресою: АДРЕСА_3 , а саме оригіналу реєстраційної справи МАЛОГО ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА " ІНФОРМАЦІЯ_4 ", що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_1 , із наданням можливості вилучити оригінали документів, що містять вільні зразки підпису ОСОБА_5 (заяви, листи, автобіографія, повідомлення, накази та інші документи, що містять підписи ОСОБА_5 ) у кількості 15 штук.

Прокурор ОСОБА_3 ,у судовому засіданні клопотання підтримала та просить його задовольнити.

Відповідно до ч 2 ст. 163 КПК України дане клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів розглядається без виклику особи,у володінні якої вони перебувають .

Вислухавши слідчого , дослідивши клопотання та матеріали додані до нього, прокурора суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення, виходячи із наступних підстав.

У судовому засіданні встановлено,що у провадженні Ірпінського відділу поліції перебувають матеріали кримінального провадження №4220111200000004 від 03.01.2020р за ч 2 ст. 191 КК України.

Згідновитягу ізЄРДР вбачається,що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 , у період часу з 21.12.2019 по 26.12.2019, розтратили грошові кошти в розмірі 1 млн. 044 тис. 692 грн. 17 коп., що відповідно до договору № 936 від 21.12.2019 були призначені для виконання МПП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у строк до 31.12.2019 робіт з будівництва паркувального майданчику біля набережної по АДРЕСА_1 , які фактично не виконані згідно проектно-кошторисної документації.Таким чином, внаслідок вказаних дій ІНФОРМАЦІЯ_1 завдано матеріального збитку на вказану суму.

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

З огляду на викладене,враховуючи ті обставини,що прокурором доведено ті обставини,що документи перебувають у володінні відповідної юридичної особи; самі по собі та в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;дані документи не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю ,слідчий суддя задовольняє клопотання прокурора ,надає дозвіл прокурорам на тимчасовий доступ до документів,зазначених у клопотанні,з можливістю вилучення їх в оригіналі .

Слідчий суддя, визначає строк дії ухвали, який становить один місяць.

Початок строку дії ухвали обчислювати з 24.01.2020р року, закінчення строку дії ухвали 24.02.2020 року.

Керуючись ст.ст. 159, 162, 163 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити .

Надати дозвіл прокурору Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури ОСОБА_6 , прокурору Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , прокурору Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури ОСОБА_7 , прокурору Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури ОСОБА_8 на тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 та ІНФОРМАЦІЯ_1 , що знаходяться за адресою: АДРЕСА_3 , а саме оригіналу реєстраційної справи МАЛОГО ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА " ІНФОРМАЦІЯ_4 ", що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_1 , із наданням можливості вилучити оригінали документів, що містять вільні зразки підпису ОСОБА_5 (заяви, листи, автобіографія, повідомлення, накази та інші документи, що містять підписи ОСОБА_5 ) у кількості 15 штук.

Початок строку дії ухвали обчислювати з 24.01.2020 року.

Закінчення строку дії ухвали 24.02.2020 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.01.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу87139132
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів по матеріалам досудового розслідування внесених до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №4220111200000004 від 03.01.2020р за ч 2 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —367/412/20

Ухвала від 24.01.2020

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Оладько С. І.

Ухвала від 20.01.2020

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Оладько С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні