Ухвала
від 24.01.2020 по справі 296/491/20
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/491/20

1-кс/296/272/20

УХВАЛА

Іменем України

24 січня 2020 року м.Житомир

Слідчий суддя Корольовського районного суду міста Житомира ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого СУ ГУ Національної поліції в Житомирській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Житомирської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні №12019060000000013 від 15.01.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3, ч.5 ст. 191 КК України,

В С Т А Н О В И В :

І. СУТЬ КЛОПОТАННЯ

1.1. 21.01.2020 слідчий за погодженням з прокурором звернулась до Корольовського районного суду міста Житомира з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів щодо надання послуг, предметом яких були будівельні роботи по об`єктам: амбулаторія на 1-2 лікаря з житлом по АДРЕСА_1 ; амбулаторія на 1-2 лікаря з житлом по АДРЕСА_2 ; амбулаторія на 1-2 лікаря з житлом по АДРЕСА_3 , а саме: журналів авторського, технічного нагляду по об`єктам; розрахунків витрат на придбання та доставку устаткування на будову; обґрунтувань витрат з утримання служби засновника будівництва; кошторисів на проектно-вишукувальні роботи; проектно-кошторисної документації по об`єктам дослідження, в тому числі проект організації будівництва; проектів виконання будівельно-монтажних робіт по об`єктам дослідження; підсумкових відомостей ресурсів та розрахунки інших супутніх витрат до них; розрахункових документів, що підтверджують факт продажу матеріалів та устаткування, та товарно-транспортні накладні на їх перевезення, з сертифікатами якості придбаних матеріалів та устаткування; журналів обліку виконаних робіт (форма №КБ-6), матеріальних звітів (форма М-19); звітів про витрати основних матеріалів у будівництві у зіставленні з виробничими нормами (форма М-29); типових форм первинних облікових документів з обліку роботи будівельних машин та механізмів, що перебувають у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_4 ) з можливістю подальшого вилучення їх оригіналів.

1.2. Обставинами, які розслідуються органом досудового розслідування є те, що в період часу з листопада 2018 по січень 2019 року, службові особи ІНФОРМАЦІЯ_2 , діючи за попередньою змовою з рядом суб`єктів господарської діяльності, зокрема ПП « ОСОБА_5 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом внесення неправдивих відомостей до актів виконаних робіт форми КБ-2в та КБ-3, при виконанні умов договорів, предметом яких є будівельні роботи по об`єктам будівництва амбулаторій на території Житомирської області та закупівлі легкових автомобілів для вказаних амбулаторій, заволоділи бюджетними коштами, чим спричинили державі майнової шкоди в особливо великих розмірах.

1.3. Вказані обставини органом досудового розслідування попередньо кваліфіковані за ч.3, ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

1.4. Подане клопотання обґрунтовується тим, що документи, тимчасовий доступ до яких просить мають суттєве значення для установлення обставин у кримінальному провадженні, їх вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до документу, який іншим способом неможливо отримати.

ІІ. ПРОЦЕДУРА

2.1. Слідчий подала клопотання, в якому просила клопотання розглядати без її участі.

2.2. Особа, у володінні якої знаходяться документи до суду не викликалась в порядку ч. 2 ст. 163 КПК України.

ІІІ. КРИМІНАЛЬНО-ПРОЦЕСУАЛЬНЕ ЗАКОНОДАВСТВО (КПК України)

Стаття 159. Загальні положення тимчасового доступу до речей і документів

1. Тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Стаття 162. Речі і документи, які містять охоронювану законом таємницю

1. До охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать:

[…] 4) конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю.

Стаття 163. Розгляд клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів

[…] 5. Слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

6. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, […] доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

7. Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

IV. ВИСНОВОК СЛІДЧОГО СУДДІ

4.1. У поданому клопотанні слідчий просить надати тимчасовий доступ до документів щодо надання послуг, предметом яких були будівельні роботи по об`єктам: амбулаторія на 1-2 лікаря з житлом по АДРЕСА_1 ; амбулаторія на 1-2 лікаря з житлом по АДРЕСА_2 ; амбулаторія на 1-2 лікаря з житлом по АДРЕСА_3 з можливістю їх вилучення, що перебувають у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_4 ).

4.2. Дослідивши матеріали клопотання слідчий суддя дійшов висновку, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що вказані у клопотанні документи, тимчасовий доступ до яких просить надати слідчий можуть перебувати у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 "; 2) самі по собі або в сукупності з іншими документами кримінального провадження, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні №12019060000000013; 3) відомості, що містяться у вказаних документах, можуть бути використані як докази під час судового розгляду; 4) іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів неможливо.

4.3. Крім того, слідчим доведено наявність підстав для вилучення оригіналів документів, оскільки таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до документів, а саме проведення ряду експертиз.

Керуючись статтями 130, 131, 159-165, 309 Кримінального процесуального кодексу України,

П О С Т А Н О В И В :

1. Клопотання слідчого СУ ГУ Національної поліції в Житомирській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Житомирської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні №12019060000000013 від 15.01.2019 - задовольнити.

2. Надати слідчим СУ ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , а також за їх письмовим дорученням працівникам Управління Служби безпеки України в Житомирській області, а саме оперуповноваженим Управління Служби безпеки України в Житомирській області ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів щодо надання послуг, предметом яких були будівельні роботи по об`єктам: амбулаторія на 1-2 лікаря з житлом по АДРЕСА_1 ; амбулаторія на 1-2 лікаря з житлом по АДРЕСА_2 ; амбулаторія на 1-2 лікаря з житлом по АДРЕСА_3 , а саме:

- журналів авторського, технічного нагляду по об`єктам;

- розрахунків витрат на придбання та доставку устаткування на будову;

- обґрунтувань витрат з утримання служби засновника будівництва;

- кошторисів на проектно-вишукувальні роботи;

- проектно-кошторисної документації по об`єктам дослідження, в тому числі проект організації будівництва;

- проектів виконання будівельно-монтажних робіт по об`єктам дослідження;

- підсумкових відомостей ресурсів та розрахунки інших супутніх витрат до них;

- розрахункових документів, що підтверджують факт продажу матеріалів та устаткування, та товарно-транспортні накладні на їх перевезення, з сертифікатами якості придбаних матеріалів та устаткування;

- журналів обліку виконаних робіт (форма №КБ-6), матеріальних звітів (форма М-19);

- звітів про витрати основних матеріалів у будівництві у зіставленні з виробничими нормами (форма М-29);

типових форм первинних облікових документів з обліку роботи будівельних машин та механізмів, що перебувають у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_4 ) з можливістю подальшого вилучення їх оригіналів.

3. Встановити строк дії ухвали до 24.02.2020.

4. Відповідно до частини 1 статті 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її складання та оскарженню не підлягає.

Заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.01.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу87154012
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні №12019060000000013 від 15.01.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3, ч.5 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —296/491/20

Ухвала від 24.01.2020

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Рожкова О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні