Рішення
від 23.01.2020 по справі 409/2798/19
БІЛОКУРАКИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №409/2798/19

Пров.№2/409/148/20

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 січня 2020 року смт.Білокуракине

Білокуракинський районний суд Луганської області у складі:

головуючого судді: О.Г.Третяка

за участю секретаря судових засідань: О.В.Бушлі

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт Білокуракине цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Білокуракинської районної державної адміністрації про зобов`язання вчинити певні дії, -

В с т а н о в и в :

Позивач звернувся до суду з позовом до Білокуракинської районної державної адміністрації про зобов`язання вчинити певні дії.

Свої вимоги позивач обґрунтовує тим, що з 27.03.2002 року він працював на посаді директора СТОВ Калинівське . Відомості про нього, як підписанта, були внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. 22.06.2017 року позивач був звільнений з посади директора ТОВ Калинівське на підставі п.2 ст. 36 КЗпП України. Проте, відомості про нього, як підписанта не були виключені з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Наявність даних відомостей порушує його законні права та інтереси, покладаючи на позивача певні зобов`язання та повноваження, які не стосуються його як фізичної особи, яка не має жодного відношення до ТОВ Калинівське . При цьому на даний час йому продовжують надходити телефонні дзвінки з приводу різноманітних питань ТОВ Калинівське , що відволікає його від інших справ та викликає зайві хвилювання. Відповідно до Статуту ТОВ Калинівське вищим органом управління Товариства є Загальні збори Учасників (у разі, якщо Товариство має єдиного учасника - засновника Товариства, рішення приймаються одноособово Засновником). ОСОБА_2 є єдиним засновником, власником 100% Статутного капіталу Товариства, рішення щодо внесення змін щодо відомостей до Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань приймається ним одноособово.

Позивач неодноразово після звільнення звертався до ТОВ Калинівське щодо виключення відомостей про нього, як підписанта, з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, проте ОСОБА_2 не реагує на його звернення. Оскільки місцезнаходженням реєстраційної справи ТОВ Калинівське є Білокуракинська районна державна адміністрація, позивач звернувся з даним питанням до Білокуракинської РДА, проте отримав відповідь, що виключення відомостей про нього як підписанта з реєстру можливо або за рішенням власника товариства, або за рішенням суду. У зв`язку з чим він змушений був звернутися до суду з позовною заявою, в якій просить суд зобов`язати Білокуракинську РДА внести зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, шляхом виключення відомостей про нього, як підписанта ТОВ Калинівське , код ЄДРПОУ 31783472.

Позивач у судове засідання не з`явився, попередньо надав до суду заяву про розгляд справи в його відсутність.

Представник відповідача у судове засідання не з`явився, попередньо надавши до суду заяву про розгляд справи у його відсутність, в якій вказав, проти задоволення позову заперечує, оскільки позивачем не дотримано порядку виключення відомостей про особу із ЄДРПОУ.

Третя особа - ОСОБА_2 в судове засідання не з`явився. про час, дату та місце розгляду справи був повідомлений належно, причин неявки суду не повідомив, заяви про розгляд справи без його участі до суду не надходило.

Суд, вивчивши матеріали справи, дослідивши докази по справі кожний окремо та в їх сукупності, вважає, що позов підлягає задоволенню в повному обсязі з наступних підстав.

Судом встановлено, що ОСОБА_1 перебував на посаді директора СТОВ Калинівське з 27.03.2002 року по 22.06.2017 року, що підтверджено копією трудової книжки позивача (а.с.58-59).

Згідно копії наказу від 22.06.2017 року ОСОБА_1 був звільнений з посади директора ТОВ Калинівське на підставі п.2 ст. 36 КЗпП України (а.с.61).

Відповідно до інформації з єдиного Державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, ОСОБА_1 є підписантом ТОВ Калинівське (а.с.72-80).

Згідно статуту ТОВ Калинівське вищим органом управління Товариства є Загальні збори Учасників (у разі, якщо Товариство має єдиного учасника - засновника Товариства, рішення приймаються одноособово Засновником). Єдиним засновником, власником 100% Статутного капіталу Товариства є ОСОБА_2 (а.с.72-80).

Відповідно до ст. 17 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань зміни до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у тому числі зміни до установчих документів юридичної особи, вносяться за рішенням власника товариства або за рішенням суду. Згідно ч.1 ст. 37 Закону України Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю У товаристві, що має одного учасника, рішення з питань, що належать до компетенції загальних зборів учасників, приймаються таким учасником товариства одноособово та оформлюються письмовим рішенням такого учасника. Відповідно до ст. 55 Конституції України, права і свободи людини і громадянина захищаються судом. Кожен має право будь-якими не забороненими законом засобами захищати свої права і свободи від порушень і протиправних посягань.

Суд, враховуючи, що відповідач позовні вимоги визнав, вважає, що позов ОСОБА_1 підлягає задоволенню. На підставі викладеного та керуючись Законом України Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю , Законом України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань , ст.ст. 9, 10, 12, 13, 77-81, 89, 200, 259, 263-265, 272-273, 354, 355 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Позовні вимоги ОСОБА_1 - задовольнити в повному обсязі.

Зобов`язати Білокуракинську районну державну адміністрацію внести зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, шляхом виключення відомостей про ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , як директора (керівника) та підписанта Товариства з обмеженою відповідальністю Калинівське , код ЄДРПОУ 31783472.

Рішення може бути оскаржене до Луганського апеляційного суду через Білокуракинський районний суд Луганської області на підставі п.15.5 ч.1 Розділу XIII "Перехідні положення" ЦПК України шляхом подачі апеляційної скарги протягом 30 днів з дня складення повного судового рішення.

Позивач - ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , паспорт серії НОМЕР_2 , виданий Білокуракинським РВ УМВС України в Луганській області 20.11.1997 р., зареєстрований за адресою:с. Курячівка Білокуракинського району Луганської області.

Відповідач - Білокуракинська районна державна адміністрація, код ЄДРПОУ 04052034, місцезнаходження за адресою: площа Шевченка, 6 смт Білокуракине Луганської області.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог - ОСОБА_2 , РНОКППНОМЕР_3 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Суддя Білокуракинського

районного суду Луганської області О.Г. Третяк

СудБілокуракинський районний суд Луганської області
Дата ухвалення рішення23.01.2020
Оприлюднено28.01.2020
Номер документу87157569
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —409/2798/19

Рішення від 23.01.2020

Цивільне

Білокуракинський районний суд Луганської області

Третяк О. Г.

Ухвала від 15.01.2020

Цивільне

Білокуракинський районний суд Луганської області

Третяк О. Г.

Ухвала від 10.12.2019

Цивільне

Білокуракинський районний суд Луганської області

Третяк О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні