Ухвала
від 27.01.2020 по справі 200/1019/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

27 січня 2020 р. Справа №200/1019/20-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Арестова Л.В., ознайомившись з матеріалами

позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю Краматорський феросплавний завод (місце проживання: вул. Дмитра Мазура, б. 18, м. Крамоторськ, Донецька область; код ЄДРПОУ: 37133410)

до Державної екологічної інспекції у Донецькій області (місце знаходження: вул. Петровського, буд. 18а, м. Костянтинівка, Донецька область; код ЄДРПОУ: 38034476)

про визнання протиправними дії, -

В С Т А Н О В И В:

Товариства з обмеженою відповідальністю Краматорський феросплавний завод , позивач, 23 січня 2020 року звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до Державної екологічної інспекції у Донецькій області про визнання протиправними дії щодо складання Акту про недопущення на об`єкт для проведення перевірки № 02-22 від 20.01.2020 року.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України.

Позовну заяву належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Підстав для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених КАС України, немає.

Відповідно до ст. 12 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Частиною 5 ст. 12 КАС України встановлено, що умови, за яких суд має право розглядати справи у загальному або спрощеному позовному провадженні, визначаються цим Кодексом.

Враховуючи, що визначення провадження, в порядку якого буде розглянута справа, є правом, а не обов`язком суду, окрім справ які розглядаються виключно за правилами загального провадження, враховуючи характер спірних правовідносин, предмет доказування, склад учасників адміністративної справи, суд приходить до висновку проводити розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до ч.1 ст.179 КАС України в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Згідно з ч.2 ст.173 КАС України, завданням підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Враховуючи наведене, суд вважає за необхідне прийняти позову заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі з призначенням підготовчого засідання.

Відповідно до ст. 171 КАС України суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 160, 161, 171, 173, 179 КАС України, -

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду.

Відкрити провадження по справі за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю Краматорський феросплавний завод (місце проживання: вул. Дмитра Мазура, б. 18, м. Крамоторськ, Донецька область; код ЄДРПОУ: 37133410) до Державної екологічної інспекції у Донецькій області (місце знаходження: вул. Петровського, буд. 18а, м. Костянтинівка, Донецька область; код ЄДРПОУ: 38034476) про визнання протиправними дії.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження суддею одноособово.

Призначити підготовче засідання у справі на 17 лютого 2020 року о 13:30 в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, м. Слов`янськ, вул. Добровольського, 1.

Позивачу надати суду оригінали (для огляду) всіх документів, копії яких приєднані до позовної заяви; документ, що підтверджує повноваження представника позивача (для огляду).

Зобов`язати Державну екологічну інспекцію у Донецькій області надати всі документи, які стали підставою для проведення перевірки дотримання вимог природозахисного законодавства ТОВ Краматорського феросплавного заводу та складання Акту про недопущення на об`єкт для проведення перевірки № 02-22 від 20.01.2020 року; погодження Міністерства енергетики та захисту довкілля № 1.2.-12-15669 від20.12.2019 року; наказ Державної екологічної інспекції у Донецькій області № 19 від 16.01.2020 року; направлення Державної екологічної інспекції у Донецькій області № 22 від 16.01.2020 року; звернення громадянина (громадян) про порушення, що спричинило шкоду їм (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров`ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави; лист Державної екологічної інспекції у Донецькій області № 03-158 від 20.01.2020 року.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк для подання до суду відзиву на позовну заяву з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі. До відзиву додаються докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити позивачу право на подання відповіді на відзив протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву, а відповідачу - право на подання заперечень протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив. Відповідь на відзив та заперечення одночасно з поданням до суду мають бути надіслані іншим учасникам справи.

Визнати обов`язковою явку сторін в судове засідання по справі.

Підготовку справи до судового розгляду здійснює суддя, який відкрив провадження у справі.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, за сторінкою на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет (веб-адреса сторінки http://court.gov.ua/)

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку лише з питання порушення правил підсудності шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складання ухвали суду.

Суддя Л.В. Арестова

Дата ухвалення рішення27.01.2020
Оприлюднено29.01.2020

Судовий реєстр по справі —200/1019/20-а

Рішення від 28.04.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 06.04.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 17.02.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 27.01.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні