Ухвала
від 27.01.2020 по справі 540/1231/19
КАСАЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

УХВАЛА

27 січня 2020 року

м. Київ

справа №540/1231/19

адміністративне провадження №К/9901/2056/20

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду :

судді-доповідача - Стеценка С.Г.,

суддів: Стрелець Т.Г., Тацій Л.В.,

перевіривши касаційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю База відпочинку Софія на рішення Херсонського окружного адміністративного суду від 03.09.2019 та постанову П'ятого апеляційного адміністративного суду від 11.12.2019 у справі №540/1231/19 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю База відпочинку Софія до головного спеціаліста відділу у Каланчацькому районі Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області Браточенко Наталії Вікторівни, заступника начальника відділу у Каланчацькому районі Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області Сальник Марини Василівни, Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області про визнання дій протиправними, зобов'язання вчинити певні дії та утриматись від вчинення певних дій,-

ВСТАНОВИВ:

У червні 2019 року Товариство з обмеженою відповідальністю "База відпочинку "Софія" звернулось до суду з адміністративним позовом до головного спеціаліста відділу у Каланчацькому районі Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області Браточенко Наталії Вікторівни, заступника начальника відділу у Каланчацькому районі Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області Сальник Марини Василівни, Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області, у якому просило: визнати протиправними дії заступника начальника Сальник М.В. та головного спеціаліста Браточенко Н.В. щодо надання письмової інформації від 10.10.2018 року про нормативну грошову оцінку не сформованої земельної ділянки в с. Хорли Каланчацького району Херсонської області по вул. Набережній, 3, орієнтовною площею 0,3999 га; дії головного спеціаліста Браточенко Н.В. щодо надання 13.05.2019 року Витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку не сформованої земельної ділянки в с. Хорли Каланчацького району Херсонської області по вул. Набережній, 3 , орієнтовною площею 0,3999 га; зобов`язати посадових осіб ГУ Держгеокадастру у Херсонській області утриматися від вчинення дій щодо визначення нормативної грошової оцінки не сформованої земельної ділянки в с. Хорли Каланчацького району Херсонської області по вул. Набережній, 3 , орієнтовною площею 0,3999 га.

Рішенням Херсонського окружного адміністративного суду від 03.09.2019 у задоволенні адміністративного позову відмовлено повністю.

Постановою П'ятого апеляційного адміністративного суду від 11.12.2019 рішення Херсонського окружного адміністративного суду від 03.09.2019 залишено без змін.

16.01.2020 до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду надійшла касаційна скарга Товариства з обмеженою відповідальністю "База відпочинку "Софія" на рішення Херсонського окружного адміністративного суду від 03.09.2019 та постанову П'ятого апеляційного адміністративного суду від 11.12.2019.

Ухвалою Верховного Суду від 17.01.2020 вказану касаційну скаргу залишено без руху та встановлено десятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали для усунення недоліків шляхом порушення питання про поновлення строку на касаційне оскарження.

Скаржником вимоги ухвали суду про залишення касаційної скарги без руху виконано та усунуто зазначені в ній недоліки.

Так, скаржником було подано клопотання про поновлення строку на касаційне оскарження, так як копію повного тексту судового рішення ним було отримано лише 19.12.2019, на підтвердження чого надано копію конверту зі штрихкодовим ідентифікатором.

Як убачається з офіційного сайту ПАТ "Укрпошта" щодо відстеження даного поштового відправлення за відповідним штрихкодовим ідентифікатором, копію оскаржуваного рішення скаржником дійсно отримано лише 19.12.2019.

Так, частиною другою статті 329 КАС України встановлено, що учасник справи, якому повне судове рішення не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на касаційне оскарження, якщо касаційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому такого судового рішення.

Тобто, початок перебігу тридцятиденного строку, вказаного у цій правовій нормі процесуального закону, пов'язано саме з днем вручення судового рішення учаснику справи.

Таким чином, отримавши копію оскаржуваного рішення 19.12.2019 скаржник направив касаційну скаргу 16.01.2020, тобто в строк, передбачений чинним законодавством.

З огляду на викладене, колегія суддів приходить до висновку, що клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "База відпочинку "Софія" про поновлення строку на касаційне оскарження підлягає задоволенню.

Так, відповідно до частини першої статті 334 Кодексу адміністративного судочинства України, за відсутності підстав для залишення касаційної скарги без руху, повернення касаційної скарги чи відмови у відкритті касаційного провадження суд касаційної інстанції постановляє ухвалу про відкриття касаційного провадження у справі.

Касаційна скарга відповідає вимогам статті 330 Кодексу адміністративного судочинства України.

Підстави для залишення касаційної скарги без руху, її повернення чи відмови у відкритті касаційного провадження відсутні.

Керуючись статтями 331, 334, 335, 338 Кодексу адміністративного судочинства України, -

УХВАЛИВ:

Поновити Товариству з обмеженою відповідальністю "База відпочинку "Софія" строк на касаційне оскарження рішення Херсонського окружного адміністративного суду від 03.09.2019 та постанови П'ятого апеляційного адміністративного суду від 11.12.2019 у справі №540/1231/19 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "База відпочинку "Софія" до головного спеціаліста відділу у Каланчацькому районі Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області Браточенко Наталії Вікторівни, заступника начальника відділу у Каланчацькому районі Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області Сальник Марини Василівни, Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області про визнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії та утриматись від вчинення певних дій.

Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "База відпочинку "Софія" на рішення Херсонського окружного адміністративного суду від 03.09.2019 та постанови П'ятого апеляційного адміністративного суду від 11.12.2019 у справі №540/1231/19 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "База відпочинку "Софія" до головного спеціаліста відділу у Каланчацькому районі Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області Браточенко Наталії Вікторівни, заступника начальника відділу у Каланчацькому районі Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області Сальник Марини Василівни, Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області про визнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії та утриматись від вчинення певних дій.

Витребувати з Херсонського окружного адміністративного суду справу №540/1231/19 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "База відпочинку "Софія" до головного спеціаліста відділу у Каланчацькому районі Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області Браточенко Наталії Вікторівни, заступника начальника відділу у Каланчацькому районі Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області Сальник Марини Василівни, Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області про визнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії та утриматись від вчинення певних дій.

Учасники справи, яким адресовані копії касаційної скарги, можуть протягом 10 днів з дня вручення цієї ухвали подати відзив на касаційну скаргу в письмовій формі із зазначенням у ньому відомостей, передбачених частиною другою статті 338 Кодексу адміністративного судочинства України. До відзиву на касаційну скаргу слід додати докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Копію ухвали про відкриття касаційного провадження та копії касаційної скарги надіслати учасникам цієї справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

...........................

...........................

...........................

С.Г. Стеценко

Т.Г. Стрелець

Л.В. Тацій ,

Судді Верховного Суду

СудКасаційний адміністративний суд Верховного Суду
Дата ухвалення рішення27.01.2020
Оприлюднено28.01.2020
Номер документу87171117
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —540/1231/19

Постанова від 18.08.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стеценко С.Г.

Ухвала від 17.08.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стеценко С.Г.

Ухвала від 27.01.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стеценко С.Г.

Ухвала від 17.01.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стеценко С.Г.

Постанова від 11.12.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Яковлєв О.В.

Ухвала від 11.11.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Яковлєв О.В.

Ухвала від 23.10.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Яковлєв О.В.

Рішення від 03.09.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Гомельчук С.В.

Ухвала від 23.08.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Гомельчук С.В.

Ухвала від 12.08.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Гомельчук С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні