Ухвала
від 23.01.2020 по справі 727/453/20
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/453/20

Провадження № 1-кс/727/135/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 січня 2020 року м.Чернівці

Шевченківський районний суд м. Чернівці в складі:

слідчого судді - ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2

розглянувши клопотання старшого слідчого в особливоважливих справ1-гоВРКП СУФР ГУДФС уЧернівецькій області ОСОБА_3 про арешт майна (матеріали кримінального провадження №32020260000000001 від 14.01.2020 року),

За участю

слідчого - ОСОБА_3

адвоката ОСОБА_4

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернулася до слідчого судді з клопотанням про арешт майна. Дане клопотання погоджене із прокурором відділу прокуратури Чернівецької області ОСОБА_5 .

Вказує, що СУ ФР ГУ ДФС у Чернівецькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32020260000000001 від 14.01.2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України відносно не встановлених слідством осіб, які протягом 2019-січня 2020 років незаконно займались незаконним придбанням з метою збуту, зберіганням з цією метою, а також збутом, транспортуванням з метою збуту незаконно виготовленим пальним на території автогазозаправочної станції, розташованій за адресою: АДРЕСА_1 .

Того ж дня проведено огляд місця події території автогазозаправочної станції, розташованої в АДРЕСА_1 з письмового дозволу охоронця АГЗС ОСОБА_6 . В ході огляду виявлено пластмасову ємність 9 тон для зберігання пального, металеву ємність для зберігання газу з написом «Вогненебезпечно» ємністю близько 3 тон, газову колонку з табличкою «Колонка для відпуску скрапленого газу ТОВ Науково-виробнича компанія Шельф №11815», обладнану пістолетом, бензовоз марки SCANIA державний номерний знак НОМЕР_1 з документами, згідно яких власником якого є ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителька Сторожинецького району, с. Великий Кучурів, ноутбук ASUS чорного кольору №К53SD, касовий апарат та пристрій для відео спостереження. Будь-які дозвільні документи на право роздрібної торгівлі пальним виявлено не було та до огляду не надано

Враховуючи те, що пластмасова ємність 9 тон для зберігання пального, металева ємність для зберігання газу з написом «Вогненебезпечно» близько 3 тон, газова колонку з табличкою «Колонка для відпуску скрапленого газу ТОВ Науково-виробнича компанія Шельф №11815», обладнана пістолетом, вантажний спеціалізований цистерна (бензовоз) марки SCANIA державний номерний знак НОМЕР_1 , ноутбук ASUS чорного кольору №К53SD, касовий апарат та пристрій для відеоспостереження, відповідають критеріям, зазначеним у статті 98 КПК України, оскільки вони є предметами кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди, а також можуть містити інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, а також те, що вони визнані речовими доказами, з метою забезпечення їх збереження просить накласти на них арешт.

Слідчий та прокурор в судовому засіданні клопотання підтримали.

Адвокат ОСОБА_4 , який представляє інтереси ОСОБА_7 та ТОВ «ЕКО Оіл» (код ЄДРПОУ 40939642) в судовому засіданні заперечував проти задоволення клопотання.

Заслухавши доводи учасників, дослідивши матеріали кримінального провадження, приходжу до наступних висновків.

Встановлено, що 14.01.2020року доЄдиного реєстру досудових розслідувань за №32020260000000001 внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України.

З матеріалів кримінального провадження, зокрема з протоколу допиту свідка, а також з відеозапису, який міститься в матеріалах клопотання встановлено, що за адресою АДРЕСА_1 функціонує АГЗС де здійснюється збут підакцизних товарів без будь-яких дозвільних документів.

З протоколуогляду місцяподії встановлено,що 13.01.2020р.на територіїавтогазозаправної станції,розташованої завищевказаною адресою,було виявленота тимчасововилучено майно,а саме:пластмасову ємність9тон длязберігання пального,металеву ємністьдля зберіганнягазу знаписом «Вогненебезпечно»ємністю близько 3 тон, газову колонку з табличкою «Колонка для відпуску скрапленого газу ТОВ Науково-виробнича компанія Шельф №11815», обладнану пістолетом, бензовоз марки SCANIA державний номерний знак НОМЕР_1 з документами, ноутбук ASUS чорного кольору №К53SD, касовий апарат та пристрій для відео спостереження.

З копії свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу встановлено, що власником вантажної спеціалізованої цистерни (бензовозу) марки SCANIA державний номерний знак НОМЕР_1 є ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

З договору найму (оренди) транспортного засобу вбачається, що вищевказаний транспортний засіб винаймає ТОВ «Авва Оіл Плюс».

Відповідно до Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, земельна ділянка за адресою: с. Михальча по вул. В. Стуса, 2А Сторожинецького району Чернівецької області, на якій розміщена автогазозаправна станція, належить на праві приватної власності ТОВ «Ава компані», код ЄДРПОУ 40939642.

Судом з`ясовано, що підприємство, яке є власником тимчасово вилученого майна, мало назву ТОВ «Ава компані», в подальшому змінило назву на ТОВ «Авва Оіл», а після проведення огляду місця події змінило назву на ТОВ «ЕКО Оіл».

Судом також з`ясовано, що власниця бензовозу марки ОСОБА_8 , до 22.12.2019 року також була власником вищевказаного підприємства.

Частинами 2,3 ст. 170 КПК України передбачено, що арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 цього Кодексу.

Згідно до ст. 98 КПК України речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Враховуючи те, що тимчасово вилучене під час огляду місця події майно, зокрема пластмасова ємність9тон длязберігання пального,металева ємністьдля зберіганнягазу знаписом «Вогненебезпечно»ємністю близько3тон,газова колонказ табличкою«Колонка длявідпуску скрапленогогазу ТОВНауково-виробничакомпанія Шельф№11815»,обладнана пістолетом,бензовоз маркиSCANIAдержавний номернийзнак НОМЕР_1 здокументами,ноутбук ASUSчорного кольору№К53SD,касовий апаратта пристрійдля відеоспостереження відповідають критеріям зазначеним у ст. 98 КПК України, оскільки пристосовані та використовувались для здійснення незаконної реалізації підакцизних товарів без будь-яких дозвільних документів, з метою забезпечення їхнього збереження, на них слід накласти арешт.

У відповідності до вимог ч.4 ст. 173 КПК України, враховуючи встановлені по кримінальному провадженню обставини, приходжу до висновку, що на перелічене вище тимчасово вилучене майно слід накласти арешт у вигляді заборони на його відчуження, розпорядження та користування ним,з метою його збереження.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 98, 113-117, 170-175, 309 КПК України, слідчий суддя -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Накласти арешт на тимчасово вилучене під час огляду місця події майно у виглядізаборони найого відчуження,розпорядження такористування ним,з метою забезпечення збереження речових доказів, а саме на:

- на транспортний засіб, вантажна спеціалізована цистерна (бензовоз) марки SCANIA державний номерний знак НОМЕР_1 , 2003 року випуску, власником якого є ОСОБА_7 , який орендує ТОВ «АВВА ОІЛ ПЛЮС» (ідентифікаційний код 42959016).

- пластмасову ємність на 9 тон для зберігання пального, металеву ємність для зберігання газу близько 3 тон, газову колонку з табличкою «Колонка для відпуску скрапленого газу ТОВ Науково-виробнича компанія Шельф №11815», обладнану пістолетом, ноутбук ASUS чорного кольору №К53SD, касовий апарат та пристрій для відео спостереження, які виявлені та вилучені на території АГЗС, розташованій за адресою: Чернівецька область, Сторожинецький район, с. Михальча, вул. В. Стуса, 2А, яка належить ТОВ «ЕКО Оіл» (код ЄДРПОУ 40939642, адреса: м. Чернівці, вул. Н. Кобринської, 13, кв.2).

Роз`яснити, що згідно ст. 174 КПК України, підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково.

Ухвала підлягає до негайного виконання.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена до Чернівецького апеляційного суду протягом 5 днів.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.01.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу87171306
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна (матеріали кримінального провадження №32020260000000001 від 14.01.2020 року),

Судовий реєстр по справі —727/453/20

Ухвала від 03.02.2020

Кримінальне

Чернівецький апеляційний суд

Кифлюк В. Ф.

Ухвала від 23.01.2020

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Мамчин П. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні