Ухвала
від 23.01.2020 по справі 757/3140/20-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/3140/20-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 січня 2020 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчого СВ Печерського УП ГУ НП у м. Києві капітана поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

23 січня 2020 року в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання старшого слідчого СВ Печерського УП ГУ НП у м. Києві капітана поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором у кримінальному провадженні Прокурор Київської місцевої прокуратури №6 ОСОБА_4 про проведення обшуку за адресою: м. Харків, вул. Пушкінська, 86, згідно витягу речових прав на нерухоме майно, відомості щодо права власності на приміщення належить Українського ордена «Знак пошани» Науково-дослудний інститут лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького державного агентства лісових ресурсів України та Національної академії наук України, ЄДРПОУ 00994064.

В обґрунтування слідчий вказує на те, що Слідчим відділом Печерського УП ГУНП у м. Києві, проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42019101060000085 від 27.03.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 361 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що невідомі особи здійснюють втручання в транспортні телекомунікаційні мережі що належать ПАТ «Укртелеком», які за допомогою вільно розповсюджуваного у всесвітній мережі Інтернет комп`ютерного програмного забезпечення персональних електронних обчислювальних машин - комп`ютерів, підключених до всесвітньої мережі Інтернет, 3G-модемів в які встановлюються SIM-картки рухомого (мобільного) зв`язку операторів телекомунікацій, здійснюють несанкціоновані розмови з абонентами мобільних операторів різних країн Світу по більш низьким тарифам, ніж тарифи на міжнародні дзвінки, що здійснюються на телекомунікаційне обладнання абонентів мережі рухомого (мобільного) зв`язку ліцензованих операторів телекомунікацій зв`язку України та отримувати за це незаконні, неконтрольовані Державою доходи, тобто здійснюють незаконне втручання втручання в транспортні телекомунікаційні мережі що належать ПАТ «Укртелеком», чим спричиняють останньому матеріальної шкоди.

В ході перевірки інформації та проведення оперативних заходів встановлено, що за адресою м. Харків, вул. Пушкінська, 86 за якою розташований Науково-дослідний інститут лісового господарства та агролісомеліорації (далі УкрНДІЛГА) ЄДРПОУ 00994064, МАС-адреса пристрою D4:CA:6D:CC:7C:90 і рахується ІР-адреса серверу ( НОМЕР_1 ) до якого здійснювався доступ із ІР-адреси НОМЕР_2 , яка також надається у користування УкрНДІЛГА, приміщення якого згідно реєстру прав на нерухоме майно на правокористуванні належить: Українського ордена «Знак пошани» Науково-дослудний інститут лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького державного агентства лісових ресурсів України та Національної академії наук України.

В судовому засіданні слідчий клопотання з викладених у ньому підстав підтримав просив задовольнити.

У відповідності до положень ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий зазначив, що з метою виявлення та документування злочинної діяльності вказаних осіб, необхідне проведення обшуку за адресою: м. Харків, вул. Пушкінська, 86 за якою розташований Науково-дослідний інститут лісового господарства та агролісомеліорації (далі УкрНДІЛГА) ЄДРПОУ 00994064, приміщення якого згідно реєстру прав на нерухоме майно на правокористуванні належить: Українського ордена «Знак пошани» Науково-дослудний інститут лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького державного агентства лісових ресурсів України та Національної академії наук України.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку, що є достатні підстави вважати, що у вказаному володінні особи, можуть знаходитись відшукувані речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Разом з тим, клопотання в частині надання дозволу на вилучення мобільних телефонів, SIM-карток мобільних операторів, грошових коштів здобутих злочинним шляхом; а також встановлення інших осіб причетних до вчинення кримінального правопорушення, що у подальшому будуть мати доказове значення у кримінальному провадженні, оскільки клопотання в цій частині є неконкретизованим, передчасним та у такому випадку слідчого буде наділено широкими повноваженнями на власний розсуд вирішувати походження виявленого майна, що може призвести до їх незаконного вилучення, що є порушенням ст. 6 Конвенції з прав людини (рішення Європейського суду з прав людини від 7 липня 2007 року у справі «Смирнов проти Росії», рішення ЄСПЛ від 15 липня 2003 року у справі «Ернст та інші проти Бельгії»).

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 108, 234, 235, 309 КПК України слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого СВ Печерського УП ГУ НП у м. Києві капітана поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл групі прокурорів, групі слідчих Печерського УП ГУНП у м. Києві кримінальному провадженні, та іншим працівникам правоохоронних органів НП України за дорученням у порядку ст.ст. 40, 41 КПК України на проведення обшуку, за адресою: м. Харків, вул. Пушкінська, 86, згідно витягу речових прав на нерухоме майно, відомості щодо права власності на приміщення належить Українського ордена «Знак пошани» Науково-дослудний інститут лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького державного агентства лісових ресурсів України та Національної академії наук України, ЄДРПОУ 00994064, де можуть знаходитись відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, відомості, які можуть бути речовими доказами у кримінальному провадженні, а саме:

- відшуканні серверного обладнання та технічних засобів, за допомогою яких здійснюється незаконна комутація міжнародного трафіку;

- матеріальних носіїв інформації, фінансово-господарської документації щодо розрахунків з клієнтами рефайлу та з іноземними компаніями, що займаються торгівлею телефонним трафіком;

- системних блоків комп`ютерів, ноутбуків та будь-якого обладнання, яке працює спільно з комп`ютерами (периферійних пристроїв, систем пристроїв) і забезпечує його додаткову функціональність;

- USB-модемів;

- електронних носіїв інформації (USB флеш-накопичувачів, карт пам`яті, накопичувачів на магнітних дисках (стаціонарних на переносних), що містять інформацію про облік клієнтів, перелік надаваємих послуг та отримані платежі;

- зошитів, щоденників, записних книжок, блокнотів та книг що містять друковані та рукописні записи.

В решті вимог клопотання відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.01.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу87172637
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/3140/20-к

Ухвала від 23.01.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

Ухвала від 23.01.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні