Ухвала
від 28.01.2020 по справі 756/484/20
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

28.01.2020 Справа № 756/484/20

№ 1-кс/756/197/20

№ 756/484/20

У Х В А Л А

Іменем України

28 січня 2020 року слідчий суддя Оболонського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , за участі секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого з ОВС п`ятого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором прокуратури м. Києва ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до документів,

у с т а н о в и в:

Старший слідчого з ОВС п`ятого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором прокуратури м. Києва ОСОБА_4 , звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання тимчасового доступу до документів.

В обґрунтування клопотання старший слідчий ОСОБА_3 посилається на те, що Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у м. Києві здійснюється розслідування кримінального провадження №32019100000000691 від 09 грудня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 КК України, з посиланням на те, що невстановлені слідством особи створили суб`єкт підприємницької діяльності (юридичну особу) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) на території м. Києва, від імені підставних осіб внесли у документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдиві відомості.

Так, старший слідчий в обґрунтування клопотання вказує, що суб`єкт господарювання, який мають ознаки «фіктивності, транзитності», а саме ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » відсутній за податковою адресою, а також у вказаного суб`єкта господарювання відсутнє виробниче обладнання, наймані працівники, транспортні засоби, торгівельне обладнання, складські приміщення, а також устаткування, що необхідне для здійснення фінансово-господарської діяльності підприємств та інших основних фондів, у тому числі орендованих.

Крім того, в ході досудового розслідування допитано як свідка засновника, директора, головного бухгалтера ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_2 про непричетність до реєстрації та ведення господарської діяльності вище вказаного товариства.

Також, старший слідчий вказує, що під час досудового розслідування встановлено що згідно, банківських рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), відкритих в AT « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (МФО НОМЕР_2 ) проведено господарські взаємовідносини з рядом підприємств, а саме: ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ).

Підставою довнесення клопотаннястало те,що зметою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування виникла необхідність в отриманні доступу до оригіналів фінансово-господарських документів ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), по взаємовідносинах із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Старший слідчий та/або прокурор в судове засідання не з`явилися, при цьому, старший слідчий подав до суду заяву про розгляд клопотання у його відсутність, клопотання підтримує та просить задовольнити.

Дослідивши клопотання, копії матеріалів, якими старший слідчий ОСОБА_3 обґрунтовує доводи клопотання, слідчий суддя дійшов до наступного висновку.

Із витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань убачається, що за №32019100000000691 від 09 грудня 2019 року внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 КК України, з посиланням на те, що невстановлені особи у період 2018-2019 років, на території м. Києва, від імені підставних осіб внесли документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдиві відомості.

Статтею 160 КПК України передбачено право сторін кримінального провадження на звернення до слідчого судді під час досудового розслідування з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитись з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Документи, до яких старший слідчий ОСОБА_3 просить надати тимчасовий доступ знаходяться в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 ; ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 ; ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 ; ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_4 ; ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_5 ; ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_6 ; ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_7 ; ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_4 ; ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ),що знаходиться за адресою: АДРЕСА_8 .

Згідно ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до статей 161, 162 КПК України, документи, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, не є документами, до яких заборонено доступ, але містять охоронювану законом таємницю.

Враховуючи те, що старшим слідчим, крім обставин, передбачених ч. 5 ст. 163 КПК України, доведено можливість використання як доказів відомостей, що містяться у вказаних у клопотанні документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, вважаю за необхідне надати старшому слідчому тимчасовий доступ до вказаних у клопотанні документів.

Але, у зв`язку з тим, що старшим слідчим у клопотанні не обґрунтована необхідність вилучення документів, а також з клопотання не убачається наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення документів, або що таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до документів, слідчий суддя вважає за необхідне відмовити в задоволенні клопотання в частині вилучення оригіналів документів.

На підставі викладеного та керуючись статтями 159, 160, 162, 163, 164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя

п о с т а н о в и в:

Клопотання старшого слідчого з ОВС п`ятого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором прокуратури м. Києва ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до документів задовольнити частково.

Надати прокурору прокуратури м. Києва ОСОБА_6 , та слідчим СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 та ОСОБА_7 , право тимчасового доступу до оригіналів документів, з можливістю отримання їх засвідчених копій, по проведених фінансово-господарських взаємовідносинах з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за період з 01.01.2017 по 31.12.2018, а саме: договорів, актів приймання-передачі (виконання робіт), податкових та видаткових накладних, рахунків-фактур, підтверджуючих накладних на придбання продукції, оборотно-сальдових відомостей з конкретизацією інформації по постачальниках та покупцях (рахунки 281, 631, 361), актів виконаних робіт за формою КБ-2, довідок КБ-3, актів здачі-приймання виконаних робіт, платіжних доручень, виконавчої та технічної документації, звітів виконавців робіт (послуг), які знаходяться у:

ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 ;

ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 ;

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 ;

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_4 ;

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_5 ;

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_6 ;

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_7 ;

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_4 ;

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ),що знаходиться за адресою: АДРЕСА_9 , нежитлові приміщення №7

Посадовим особам ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_5 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_6 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_7 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_8 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_9 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_10 )ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_11 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_6 )надати прокурору прокуратурим.Києва ОСОБА_6 ,та слідчимСУ ФРГУ ДФСу м.Києві ОСОБА_3 та ОСОБА_7 тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі документів з можливістю отримання їх засвідчених копій.

Відмовити старшому слідчому ОСОБА_3 в задоволенні клопотання в частині вилучення оригіналів документів.

Строк дії ухвали встановити один місяць з дня постановлення ухвали.

Роз`яснити, що відповідно до ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, набирає законної сили після її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.01.2020
Оприлюднено06.02.2023

Судовий реєстр по справі —756/484/20

Ухвала від 28.01.2020

Кримінальне

Оболонський районний суд міста Києва

Дев'ятко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні