Рішення
від 22.01.2020 по справі 148/2129/19
ТУЛЬЧИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 148/2129/19

Провадження №2/148/93/20

Р І Ш Е Н Н Я

Іменем України

22 січня 2020 року Тульчинський районний суд

Вінницької області

в складі: головуючого судді Саламахи О.В.,

за участю секретаря Немирівської Ю.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Тульчина за правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовом Клебанської сільської ради Тульчинського району Вінницької області до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог - Служба у справах дітей Тульчинської райдержадміністрації, про відібрання дітей без позбавлення батьківських прав, за участю: представника позивача - ОСОБА_3 , відповідачів - ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , представника третьої особи - Федорової Ю.В.,

В С Т А Н О В И В:

Виконавчий комітет Клебанської сільської ради Тульчинського району Вінницької області, як орган опіки та піклування, звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про відібрання дітей без позбавлення батьківських прав, мотивуючи свої вимоги тим, що відповідач ОСОБА_1 є матір`ю малолітніх дітей ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 . Відомості про батька дітей ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , записані відповідно до ч. 1 ст. 135 СК України. Батьком ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , є відповідач ОСОБА_2

Відповідачі з 08.11.2014 перебувають у зареєстрованому шлюбі. Їх сім`я знаходиться на обліку, як сім`я, що перебуває у складних обставинах. Причинами такого перебування є недбале, недобросовісне виконання батьківських обов`язків по відношенню до своїх дітей, недбале господарювання. Під наглядом соціальних служб сім`я перебуває з 2017 року.

Рішенням комісії від 01.12.2017, через ухилення батьків від виконання батьківських обовязків по вихованню дітей, сім`я взята під соціальний супровід Тульчинського районного центру соціальних служб для сім`ї дітей та молоді. За період здійснення соціального супроводу, з батьками проводились бесіди, надавались консультації щодо підвищення батьківського виховного потенціалу. За даний проміжок часу відповідач ОСОБА_2 працевлаштувався, громадою села сім`ї надавалась благодійна матеріальна допомога. Проте, навіть за такої підтримки, умови проживання дітей потребують покращення.

Під час проведення 23.03.2018 профілактичного рейду "Неблагополучні сім`ї", було проведено обстеження умов проживання сім`ї відповідачів та виявлено, що сім`я проживає у житловому будинку, який знаходиться у занедбаному стані. В кімнаті, де проживає мати з дітьми, виявлено дим, який надходить з аварійної труби, в кімнаті темно, брудно, умови для проживання та виховання дітей не створені, запасів харчування немає, худоба не утримується.

На підставі виявленого, малолітні діти в супроводі метері, були влаштовані до Тульчинської ЦРЛ для проведення повного медичного обстеження.

За період обстеження відповідачі частково створили умови для проживання дітей: побілили стіни, прибрали сміття, забезпечили мінімальний запас продуктів харчування. На підставі клопотання Клебанської сільської ради, діти були повернуті до матері. Згодом в сім`ї народилась ще одна дитина - ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 . Враховуючи скрутне матеріальне становище, на підставі письмової заяви матері та відповідного рішення комісії з питань захисту прав дитини Тульчинської райдержадміністрації, дитину тимчасово влаштовано до Тульчинського обласного спеціалізованого будинку дитини, де він перебуває по даний час.

Вподальшому, 28.05.2019 при обговоренні питання на черговому засіданні опікунської ради при виконкомі Клебанської сільської ради щодо створення умов для повернення малолітнього ОСОБА_6 в сім`ю, комісія дійшла висновку про відсутність належних умов для проживання малолітнього ОСОБА_6 у його батьків.

Також, 30.08.2019 опікунською радою було повторно проведено обстеження матеріально-побутових умов проживання сім`ї відповідачів, під час якого комісією виявлено незадовільний стан приміщення будинку: різкий запах чадного диму, брудна постільна білизна, побиті віконні рами, в кімнатах відсутні стільці та спальні місця для членів родини. Крім того, в будинку відсутнє водопостачання, медичні препарати першої необхідності, наявний малий запас продуктів харчування, холодильник та пральна машина не працюють, відсутні місця для навчання дітей, розвиваючі дитячі ігри. Діти мають неохайний вигляд, брудні.

Того ж дня, 30.08.2019 на засіданні Клебанської сільської ради прийнято рішення про відібрання дітей ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , у батьків в зв`язку з загрозою для їх життя та здоров`я. Дітей негайно відібрано у батьків та тимчасово влаштовано для проведення обстеження до Тульчинської ЦРЛ.

Таким чином, не зважаючи на проведені з батьками дітей профілактичні бесіди та заходи щодо належного виховання, створення нормальних умов для життя та навчання дітей, відповідачі відповідних висновків для себе не зробили.

Вказані обставини стали причиною звернення позивача до суду з даним позовом, у якому, з урахуванням уточнених позовних вимог, просить:

- відібрати малолітніх дітей ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , у їх матері ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , без позбавлення її батьківських прав;

- відібрати малолітню дитину ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , у його батька ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , без позбавлення його батьківських прав;

- стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , аліменти на утриманнядітей ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , в розмірі 1/2 частки зі всіх видів її заробітку (доходу), але не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, на користь Комунального закладу "Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей" - на утримання ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та на користь Комунального некомерційного підприємства "Тульчинський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки Вінницької обласної Ради" - на утримання ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ;

- стягнути з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , аліменти на утримання сина ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , в розмірі 1/4 частки зі всіх видів його заробітку (доходу), але не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, на користьКомунального некомерційного підприємства "Тульчинський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки Вінницької обласної Ради".

Представник позивача у судовому засіданні позовні вимоги підтримала, просила їх задовольнити.

Відповідачі в судовому засіданні позов визнали.

Представник третьої особи - Служби у справах дітей Тульчинської райдержадміністрації, в судовому засіданні позов підтримала.

Заслухавши сторін, представника третьої особи, дослідивши матеріали справи, судом встановлено наступні обставини та відповідні їм правовідносини.

Відповідно до копії свідоцтва про народження серії НОМЕР_1 , виданого 09.04.2010 Відділом РАЦС Калинівського районного управління юстиції Вінницької області (а.с. 8), відповідач ОСОБА_1 є матір`ю ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_6 (а.с. 8).

Відповідно до копії свідоцтва про народження серії НОМЕР_2 , виданого 29.11.2018 Відділом РАЦС Козятинського міськрайонного управління юстиції Вінницької області (а.с. 9), відповідач ОСОБА_1 є матір`ю ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 (а.с. 9).

Згідно копії витягів з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження від 21.12.2017 (а.с. 10-11), відомості про батька дітей: ОСОБА_4 , 2010 року народження, та ОСОБА_5 , 2013 року народження, записані відповідно до частини першої статті 135 Сімейного Кодексу України.

З 08.11.2014 відповідач ОСОБА_1 перебуває у шлюбі з ОСОБА_2 , що підтверджується копією паспорту ОСОБА_1 сторінки "сімейний стан" (а.с. 5).

Відповідно до копії свідоцтва про народження серії НОМЕР_3 , виданого Тульчинським районним відділом ДРАЦС ГТУЮ у Вінницькій області 05.12.2018 (а.с. 7), відповідачі є батьками ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Згідно довідки Клебанської сільської ради Тульчинського району Вінницької області №563 від 02.09.2019 (а.с. 12), відповідач ОСОБА_1 проживає та зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , склад її сім`ї слідуючий: чоловік ОСОБА_2 , 1987 року народження, пенсіонер, особа з інвалідністю з дитинства; дочка ОСОБА_5 , 2013 року народження; син ОСОБА_4 , 2010 року народження, син ОСОБА_6 , 2018 року народження (перебуває на утриманні в будинку дитини).

З відповідачем ОСОБА_1 працівниками Служби у справах дітей Тульчинської райдержадміністрації 24.04.2018 проведено бесіду щодо належного виконання батьківських обов`язків по відношенню до своїх дітей та встановлену законом відповідальність за їх невиконання, що підтверджується копією протоколу бесіди (а.с. 24-26).

Відповідно до акту обстеження матеріально-побутових та санітарно-гігієнічних умов життя сім`ї ОСОБА_1 за адресою: АДРЕСА_1 від 04.12.2018 (а.с. 19), виявлено, що в будинку брудно, присутній неприємний запах та запах чаду, стіни в кімнаті сирі, опалювання пічне, є запас дров на зиму, які дали жителі села, водопостачання відсутнє, колодязь на подвір`ї закиданий сміттям, дитячі ліжка розібрані, дитячі матраци лежать на підлозі, для новонародженої дитини умови не створені. Також, ОСОБА_1 грошову допомогу по вагітності та пологах не оформила, документи на соціальну допомогу не поновила. Таким чином, рекомендації, які були надані 12.10.2018 відповідачам, останні в повній мірі не виконали.

Рішенням Комісії з питань захисту прав дитини №5 від 07.12.2018 (а.с. 18), малолітнього ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , передано до Тульчинського обласного спеціалізованого будинку дитини для дітей з ураженням ЦНС та порушенням психіки терміном на 6 місяців.

Наказом Служби у справах дітей Тульчинської райдержадміністрації від 11.12.2018 №101 (а.с. 22), сім`ю ОСОБА_1 поставлено на облік сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах з підстави ухилення батьків від виконання своїх батьківських обов`язків.

Відповідно до повторного акту обстеження матеріально-побутових та санітарно-гігієнічних умов життя сім`ї ОСОБА_1 від 27.05.2019 (а.с. 21), виявлено, що в будинку не прибрано, присутній запах чадного диму, побиті віконні рами, відсутні стільці для сидіння, кухня та спальні місця родини знаходяться в одній кімнаті, малий запас продуктів харчування, відсутні засоби гігієни та медичні препарати першої необхідності. В будинку та на подвір`ї відсутнє водопостачання. Дохід сім`ї складається з виплат відповідачу ОСОБА_2 , як особі з інвалідністю з дитинства, виплат відповідачу ОСОБА_1 , як одинокій матері, та виплат як малозабезпеченій родині. За результатами обстеження житла, відповідачам надано ряд рекомендацій для приведення житла у належний стан та створення умов для життя та навчання дітей.

Також, відповідно до акту обстеження матеріально-побутових та санітарно-гігієнічних умов сім`ї ОСОБА_1 від 30.08.2019 (а.с. 17), житлові умови проживання відповідачів та їх дітей не покращились. Під час огляду, діти мали неохайний вигляд, були брудними.

Рішенням опікунської ради при виконукомі Клебанської сільської ради № 23 від 30.08.2019 (а.с. 13-16), вирішено негайно відібрати дітей ОСОБА_5 , 2013 року народження, та ОСОБА_4 , 2010 року народження, з біологічної сім`ї в зв`язку з виникненням загрози для їх життя та здоров`я.

Згідно останнього акту обстеження матеріально-побутових та санітарно-гігієнічних умов життя сім`ї ОСОБА_1 від 03.01.2020 (а.с. 65), стан житлового будинку та умови життя родини залишились незадовільними, рекомендації надані фахівцем соціальної роботи відповідачами не виконані.

Відповідно до довідки Комунального закладу "Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей" №264 від 23.12.2019, діти ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , перебувають в даному закладі на повному державному забезпеченні з 06.09.2019. Мати дітей жодного разу їх не відвідувала.

Дитина ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , з 17.12.2018 перебуває на вихованні Комунального некомерційного підприємства "Тульчинський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки Вінницької обласної Ради", що підтверджується довідкою даного закладу №693 від 23.12.2019. Мати дитини за період його перебування у закладі відвідувала його два рази, останнє відвідування було 14.07.2019, батько відвідував чотири рази, останній раз 28.08.2019.

Декларація прав дитини, проголошена Генеральною Асамблеєю ООН 20.11.1959, як принципове положення визначила, що дитина повинна зростати в умовах турботи.

Відповідно до ст. 18 Конвенції про права дитини, батьки несуть основну відповідальність за виховання дитини. Найкращі інтереси дитини є предметом їх основного піклування.

Правовідносини, що виникли між сторонами регламентуються ст. ст. 150, 152, 155, 164, 170 Сімейного кодексу України (надалі СК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 150 СК України батьки зобов`язані піклуватися про здоров`я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток.

Відповідно до ч. 1 ст. 12 Закону України Про охорону дитинства , батьки або особи, які їх замінюють, мають право і зобов`язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров`я, фізичний, духовний і моральний розвиток, навчання, створювати належні умови для розвитку її природних здібностей, поважати гідність дитини, готувати її до самостійного життя та праці.

Згідно із ч.1 ст. 152 СК України, право дитини на належне батьківське виховання, забезпечується системою державного контролю, що встановлена законом.

Частиною 4 ст. 155 СК України передбачено, що ухилення батьків від виконання батьківських обов`язків є підставою для покладення на них відповідальності, встановленої законом.

Відповідно до п. 8 Постанови КМУ від 24.09.2008 р. № 866 Про питання діяльності органів опіки та піклування, пов`язаної із захистом прав дитини , визначено, що у разі, якщо виникла безпосередня загроза життю або здоров`ю дитини, орган опіки та піклування, якому стало відомо про це, приймає рішення про негайне відібрання дитини у батьків або осіб, які їх замінюють.

Згідно ч. 1 ст. 170 СК України, суд може постановити рішення про відібрання дитини від батьків або одного з них, не позбавляючи їх батьківських прав, у випадках, передбачених пунктами 2-5 частини першої статті 164 цього Кодексу, а також в інших випадках, якщо залишення дитини у них є небезпечним для її життя, здоров`я і морального виховання. У цьому разі дитина передається другому з батьків, бабі, дідові, іншим родичам - за їх бажанням, або органу опіки та піклування.

Згідно з п.п. 2-5 ч. 1 ст. 164 СК України, суд може постановити таке рішення у випадку, якщо батьки ухиляються від виконання своїх обов`язків по вихованню дитини; жорстоко поводяться з дитиною; є хронічними алкоголіками або наркоманами; вдаються до будь-яких видів експлуатації дитини, примушують її до жебракування та бродяжництва; засуджені за вчинення умисного кримінального правопорушення щодо дитини.

Відповідно до роз`яснень пунктів 16 і 18 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 3 від 30 березня 2007 року "Про практику застосування судами законодавства при розгляді справ про усиновлення і позбавлення батьківських прав та поновлення батьківських прав ухилення батьків від виконання своїх обов`язків має місце, коли вони не піклуються про фізичний і духовний розвиток дитини, зокрема: не забезпечують необхідного харчування, медичного догляду, лікування дитини, що негативно впливає на її фізичний розвиток як складову виховання; не спілкуються з дитиною в обсязі, необхідному для її нормального самоусвідомлення; не надають дитині доступу до культурних та інших духовних цінностей; не сприяють засвоєнню нею загальновизнаних норм моралі; не виявляють інтересу до її внутрішнього світу. Суд має право вирішити питання про відібрання дитини від батьків без позбавлення їх батьківських прав та передати органу опіки та піклування (якщо цього потребують інтереси дитини), без визначення при цьому конкретного закладу.

Відповідно до положення ч. 1 ст. 3 Конвенції про права дитини, ратифікованої Постановою Верховної Ради УРСР № 789-ХХІІ від 27 лютого 1991 року, під час вирішення будь-яких питань щодо дітей, суд повинен виходити з як найкращого забезпечення інтересів дітей.

З огляду на встановленні в судовому засіданні обставини, суд вважає доведеним належними та допустимими доказами той факт, що умови проживання, створені відповідачами, створюють загрозу життю та здоров`ю їх дітей, заходи впливу, що здійснювались на відповідачів з боку працівників Служби у справах дітей, позитивних результатів не дали, а тому, з метою захисту прав та інтересів дітей, які є пріоритетними у даному випадку, суд приходить до висновку про необхідність їх відібрання у відповідачів, не позбавляючи їх при цьому батьківських прав, та передати дітей до тих закладів, де вони перебувають в даний час.

Відповідно до ч. 4 ст. 170 СК України, при задоволенні позову про відібрання дитини від матері, батька без позбавлення їх батьківських прав суд вирішує питання про стягнення з них аліментів на дитину.

З огляду на те, що діти знаходяться у вищезазначених закладах, а відповідачі, як батьки, не позбавлені обов`язку їх утримання, суд приходить до висновку про необхідність стягнення з відповідачів аліментів на утримання дітей, шляхом перерахування коштів на рахунок закладів, де вони утримуються.

Статтею 15 ЦК України визначено, що кожна особа має право на захист свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або оспорювання. Кожна особа має право на захист свого інтересу, який не суперечить загальним засадам цивільного законодавства.

Згідно ч. 1 ст. 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

Відповідно до ч. 1 ст. 13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог та на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Згідно ч. 1, 6 ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, крім випадків встановлених ЦПК України. Докази не можуть ґрунтуватися на припущеннях.

Згідно з ч. 4 ст. 206 ЦПК України, у разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову.

Таким чином, аналізуючи вищевикладене, дослідивши обставини справи, перевіривши їх доказами, оцінивши належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності, виходячи із принципів розумності, виваженості, справедливості та захисту прав малолітніх дітей, а також враховуючи визнання відповідачами позову, суд дійшов висновку про обґрунтованість позовних вимог позивача в заявлених ним межах та про існування правових підстав для їх задоволення.

Відповідно до вимог ст. 141 ЦПК України, враховуючи, що позивач звільнений від сплати судового збору при зверненні до суду, а також те, що позов містить дві позовних вимоги щодо кожного відповідача, суд вважає, що з відповідачів слід стягнути на користь держави судовий збір в розмірі 1536,80 грн. з кожного.

Керуючись ч. 1 ст. 3, ст. 18 Конвенції про права дитини, ратифікованої Постановою Верховної Ради УРСР № 789-ХХІІ від 27 лютого 1991 року, ст. 12 Закону України Про охорону дитинства , п. 8 Постанови КМУ від 24.09.2008 р. № 866 Про питання діяльності органів опіки та піклування, пов`язаної із захистом прав дитини , ст. ст. 150, 152, 155, 164, 170, 180 - 183, 191 СК України, ст. ст. 4, 13, 76-81, 141, ч. 4 ст. 206, ст. 263- 265 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Позов Клебанської сільської ради Тульчинського району Вінницької області до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа - Служба у справах дітей Тульчинської райдержадміністрації, про відібрання дітей без позбавлення батьківських прав задовольнити.

Відібрати малолітніх дітей ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , у їх матері ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , без позбавлення її батьківських прав.

Відібрати малолітню дитину ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , у його батька ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , без позбавлення його батьківських прав.

Передати малолітніх дітей ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , до Комунального закладу "Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей", місцезнаходження якого за адресою: місцезнаходження якого за адресою: вул. 1905 року, 12, м. Вінниця, 21003.

Передати малолітню дитину ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , до Комунального некомерційного підприємства "Тульчинський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки Вінницької обласної Ради", місцезнаходження якого за адресою: вул. Шевченка, 33, м. Тульчин, Вінницька область, 23600.

Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , РНОКПП: НОМЕР_4 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , аліменти на утримання дітей ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , в розмірі 1/2 частки зі всіх видів її заробітку (доходу), але не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку на кожну дитину, починаючи з 07.11.2019 і до досягнення дітьми повноліття, шляхом перерахування коштів на утримання ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , на рахунок Комунального закладу "Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей", код ЄДРПОУ 39033892, місцезнаходження якого за адресою: вул. 1905 року, 12, м. Вінниця, 21003, а на утримання ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , - на рахунок Комунального некомерційного підприємства "Тульчинський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки Вінницької обласної Ради", код ЄДРПОУ 25497160, місцезнаходження якого за адресою: вул. Шевченка, 33, м. Тульчин, Вінницька область, 23600.

Стягнути з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , РНОКПП: НОМЕР_5 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_2 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , аліменти на утримання сина ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , в розмірі 1/4 частки зі всіх видів його заробітку (доходу), але не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з 07.11.2019 і до досягнення дитиною повноліття, шляхом перерахування коштів на утримання дитини на рахунокКомунального некомерційного підприємства "Тульчинський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки Вінницької обласної Ради", код ЄДРПОУ 25497160, місцезнаходження якого за адресою: вул. Шевченка, 33, м. Тульчин, Вінницька область, 23600.

Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , РНОКПП: НОМЕР_4 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , в дохід держави 1536,80 грн (одна тисяча п`ятсот тридцять шість гривень 80 копійок) судового збору.

Стягнути з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , РНОКПП: НОМЕР_5 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_2 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , в дохід держави 1536,80 грн (одна тисяча п`ятсот тридцять шість гривень 80 копійок) судового збору.

Рішення суду може бути оскаржене до Вінницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня складання повного судового рішення, шляхом подачі апеляційної скарги через Тульчинський районний суд Вінницької області. Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Повний текст рішення складено 27.01.2020.

Суддя:

Дата ухвалення рішення22.01.2020
Оприлюднено30.01.2020
Номер документу87218549
СудочинствоЦивільне
Сутьвідібрання дітей без позбавлення батьківських прав,

Судовий реєстр по справі —148/2129/19

Рішення від 22.01.2020

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Саламаха О. В.

Рішення від 22.01.2020

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Саламаха О. В.

Ухвала від 23.12.2019

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Саламаха О. В.

Ухвала від 09.12.2019

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Саламаха О. В.

Ухвала від 22.11.2019

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Саламаха О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні