Ухвала
від 29.01.2020 по справі 490/9921/19
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Центральний районний суд м. Миколаєва

54020, м. Миколаїв, вул. Декабристів, 41/12, inbox@ct.mk.court.gov.ua

490/9921/19

н\п 1-кс/490/539/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 січня 2020 року слідчий суддя Центрального районного суду м. Миколаєва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого з ОВС ВКР СУ ФР ГУ ДФС в Миколаївській області ОСОБА_3 про арешт майна, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва з погодженим із прокурором відділу прокуратури Миколаївської області ОСОБА_4 клопотанням про накладення арешту на вилучене в ході проведеного 22.11.2019 року обшуку за місцем фактичного проживання бухгалтера ТОВ «ВКП «МК «ЕНЕРГОБУД» ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 майно, а саме: системний блок в корпусі чорного кольору, з відсутньою боковою кришкою, з надписом (відтиском) з другої бокової сторони - microlab, на передній панелі з елементами сірого матеріалу та надпис "microlab".

В обґрунтування клопотання вказав, що в провадженні СУ ФР ГУ ДФС у Миколаївській області знаходяться матеріали кримінального провадження №32019150000000034 від 31.07.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України, за фактом умисного ухилення від сплати податків та зборів у значних розмірах посадовими особами ТОВ ВКП«МК ЕНЕРГОБУД» (код ЄДРПОУ 41377185).

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ТОВ «ВКП «МК «ЕНЕРГОБУД» здійснюють діяльність, пов`язану з відображенням в податковій та бухгалтерській звітності підприємства неіснуючих операцій з підприємствами з ознаками фіктивності - ТОВ «ІНТЕГРА ІНГОГРУП», ТОВ «ВОРЛД ТРЕЙД КОМПАНІ», ТОВ «СЕНСІТІВ ЕКСКЛЮЗИВ», ТОВ «ЛІРА-СНЕЙКС», ТОВ «СЕНТСЕРВІС», ТОВ «ЛАЙК ТРЕВЕЛ», завищенням валових витрат та податкового кредиту підприємства за період 2018-2019 років, що обумовило несплату податку на прибуток підприємства та податку на додану вартість у значних розмірах.

Крім того, встановлено, що бухгалтерський облік на підприємстві ТОВ «ВКП «МК «ЕНЕРГОБУД» здійснює ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка фактично проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

22.11.2019 року на підставі ухвали слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва від 19.11.2019 року проведено обшук за місцем фактичного проживання ОСОБА_5 , в ході якого було виявлено та вилучено системний блок в корпусі чорного кольору, з відсутньою боковою кришкою, з надписом (відтиском) з другої бокової сторони - microlab, на передній панелі з елементами сірого матеріалу та надпис "microlab".

На даний час у органу досудового розслідування існують достатні підстави вважати, що вказаний системний блок містить документи ТОВ «ВКП «МК «ЕНЕРГОБУД» по взаємовідносинам з ТОВ «ІНТЕГРА ІНГОГРУП», ТОВ «ВОРЛД ТРЕЙД КОМПАНІ», ТОВ «СЕНСІТІВ ЕКСКЛЮЗИВ», ТОВ «ЛІРА-СНЕЙКС», ТОВ «СЕНТСЕРВІС», ТОВ «ЛАЙК ТРЕВЕЛ», створеними з метою прикриття незаконної діяльності. Виявлені документи можуть бути використані для проведення контрольно-перевірочної роботи та почеркознавчої експертизи, а також в подальшому, можуть бути використані як докази вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 212 КК України, та відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 170 КПК України підлягають збереженню.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та задовольнити.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали клопотання та кримінального провадження, приходжу до наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 170 КПК України, арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна.

Згідно вимог п. 1 ч. 2 ст. 170 КПК України, арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів.

Відповідно до ч. 3 ст. 170 КПК України, у випадку, передбаченому п. 1 ч. 2 цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 цього Кодексу.

Згідно ч. 1 ст. 98 КПК України, речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Відповідно до ч. 2 ст. 173 КПК України, при вирішенні питанняпро арештмайна слідчийсуддя,суд повиненвраховувати: правову підставудля арештумайна; можливість використаннямайна якдоказу укримінальному провадженні(якщоарешт майнанакладається увипадку,передбаченому пунктом1частини другоїстатті 170цього Кодексу); наявність обґрунтованоїпідозри увчиненні особоюкримінального правопорушенняабо суспільнонебезпечного діяння,що підпадаєпід ознакидіяння,передбаченого закономУкраїни прокримінальну відповідальність(якщоарешт майнанакладається увипадках,передбачених пунктами3,4частини другоїстатті 170цього Кодексу); можливість спеціальноїконфіскації майна(якщоарешт майнанакладається увипадку,передбаченому пунктом2частини другоїстатті 170цього Кодексу); розмір шкоди,завданої кримінальнимправопорушенням,неправомірної вигоди,яка отриманаюридичною особою(якщоарешт майнанакладається увипадку,передбаченому пунктом4частини другоїстатті 170цього Кодексу); розумність таспіврозмірність обмеженняправа власностізавданням кримінальногопровадження; наслідки арешту майна для підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб.

З урахуванням того, що під час проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_5 було виявлено та вилучено системний блок, який має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, відповідає критеріям, зазначеним у ст. 98 КПК України, тобто є речовим доказом у кримінальному провадженні, з метою забезпечення його збереження, вважаю необхідним клопотання слідчого задовольнити.

Керуючись ст.ст. 170-173, 309 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання - задовольнити.

Накласти арешт на вилучене в ході проведеного 22.11.2019 року обшуку за місцем фактичного проживання бухгалтера ТОВ «ВКП «МК «ЕНЕРГОБУД» ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 майно, а саме: системний блок в корпусі чорного кольору, з відсутньою боковою кришкою, з надписом (відтиском) з другої бокової сторони - microlab, на передній панелі з елементами сірого матеріалу та надпис "microlab".

Ухвала може бути оскаржена до Миколаївського апеляційного суду протягом п`яти днів.

СЛІДЧИЙ СУДДЯ ОСОБА_6

Дата ухвалення рішення29.01.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу87219043
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна

Судовий реєстр по справі —490/9921/19

Ухвала від 07.12.2020

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гречана С. І.

Ухвала від 29.07.2020

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Скрипченко С. М.

Ухвала від 19.02.2020

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Скрипченко С. М.

Ухвала від 20.02.2020

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Медюк С. О.

Ухвала від 29.01.2020

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Подзігун Г. В.

Ухвала від 24.12.2019

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

Ухвала від 04.12.2019

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

Ухвала від 05.12.2019

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

Ухвала від 05.12.2019

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

Ухвала від 04.12.2019

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні