Постанова
від 29.01.2020 по справі 509/425/20
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 509/425/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 січня 2020 року Овідіопольський райсуд Одеської області у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт.Овідіополь Одеської області клопотання слідчого СВ Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , погодженого з прокурором Іллічівської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, в рамках кримінального провадження внесеного доЄдиного реєструдосудових розслідуваньпід №42020161160000005від 23.01.2020,за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.1ст.364КК України, -

ВСТАНОВИВ:

28 січня 2020 року до слідчого судді звернувся слідчий з вищевказаним клопотанням в якому зазначено, що Іллічівською місцевою прокуратурою Одеської області 23.01.2020 внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань відносно посадових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 , які всупереч інтересам служби та зловживаючи службовим становищем, укладаючи ряд договорів на проведення ремонтно-будівельних робіт, капітальних ремонтів дитячих та спортивних майданчиків, фасадів житлових будинків, та виготовлення проектно-кошторисної документації з такими суб`єктами господарювання, як ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ЄДРПОУ НОМЕР_1 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », НОМЕР_2 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », НОМЕР_3 , ПП « ОСОБА_5 », НОМЕР_4 , ТОВ БФ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », НОМЕР_5 , ФОП ОСОБА_6 , та іншими, при виконанні вказаних робіт значно перевищили середню ринкову вартість.

Встановлено, що ПП « ОСОБА_5 », НОМЕР_4 , виконувало роботи, відповідно до договору укладеного з ІНФОРМАЦІЯ_6 у 2019 році, а саме: «Капітальний ремонт пішохідної доріжки за адресою: АДРЕСА_1 до буд. АДРЕСА_2 ), а також підприємство виконувало договір з капітального ремонту (відновлення) пішохідної доріжки від буд.№3 вул. Пивоварна до трамвайної колії, ж/м Совіньон, с. Лиманка, Овідіопольського р-ну, Одеської області, а також виконання договору щодо проведення ремонту утеплення фасаду будинку АДРЕСА_3 .

Виїздом на вказані об`єкти, де проводились роботи, візуально встановлено завищення об`ємів фактично виконаних робіт, тобто не відповідають тим, що вказані у актах виконаних підрядних робіт, (КБ-2в), та довідки про вартість виконаних робіт (КБ-3) внесено неправдиві дані про повне виконання робіт. В рамках необхідних слідчих дій, з метою встановлення факту присвоєння та розтрати бюджетних коштів, посадовими особами ПП « ОСОБА_5 », НОМЕР_4 , та посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 , виникає необхідність в отриманні дозволу слідчого судді на тимчасовий доступ до речей та документів за вищевказаним предметом договору, що перебуває у ПП « ОСОБА_5 », НОМЕР_4 , а саме:

-договори у відповідності з якими проводились вказані будівельні роботи з усіма додатками та специфікаціями, додатковими угодами;

-акти виконаних підрядних робіт (форма КБ-2в), довідки про вартість виконаних підрядних робіт (форма КБ-3);

-підсумкові відомості ресурсів до актів (розходи за фактом);

-платіжні доручення, у відповідності з якими проводились розрахунки з ІНФОРМАЦІЯ_6 , відповідно до договорів та форм КБ-2в. КБ-3;

-проектно-кошторисна документація або проектна документація (з пояснювальною запискою), експертні звіти;

-договори з підприємствами, установами, організаціями, які були залучені в якості субпідрядників;

-реєстр прибуткових та видаткових накладних (із зазначенням призначення платежу, код ЄДРПОУ контрагенту, суми) щодо купівлі-продажу товарно-матеріальних цінностей для виконання вказаних договорів;

-дефектні акти;

-зведені кошторисні розрахунки;

-договірна ціна;

-калькуляція використання механізмів та машин;

-штатний розпис з назвою посад;

-договори з працівниками, якщо такі були залучені підприємством до виконання робіт;

-журнали виконання робіт;

-журнал техніки безпеки;

-журнал охорони праці;

-акти виконання прихованих робіт;

-довідка щодо наявності кваліфікованого штату працівників або найманого персоналу (надати документи про кваліфікацію спеціалістів) для виконання вказаних робіт, інші документи, потреба в яких виникне.

З метою повного, всебічного та неупередженого проведення розслідування у даному кримінальному провадженні, встановленні осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення, а також виявлення можливих спільників, призначення судових експертиз, виникла необхідність в отриманні дозволу суду на тимчасовий доступ до речей і документів.

Частиною 1 статті 159 КПК України передбачено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Частина 2 ст. 159 КПК України передбачає здійснення тимчасового доступу до речей і документів на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ст. 163 КПК України, розгляд клопотання провести без виклику осіб у володінні яких знаходяться вказані документи, оскільки існує реальна загроза зміни або знищення необхідних документів.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вищезазначені документи мають суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до оригіналів вищезазначених документів, вважаю клопотання таким, що підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159-164 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , погодженого з прокурором Іллічівської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, в рамках кримінального провадження внесеного доЄдиного реєструдосудових розслідуваньпід №42020161160000005від 23.01.2020,за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.1ст.364КК України - задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів прокурору Іллічівської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , слідчому СВ Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , за їх дорученням, відповідно ст. 40 КПК України, співробітникам оперативного підрозділу Овідіопольского ВП ГУНП в Одеській області до документів, які вказані у дійсному клопотанні, та інші документи стосовно виконання цього договору, потреба в яких виникне, що перебуває у ПП « ОСОБА_5 », НОМЕР_4 , яке зареєстровано за адресою: АДРЕСА_4 , з можливістю ознайомитись з усіма матеріалами з можливістю вилучення оригіналів зазначених документів, в тому числі тих, що містяться в електронній формі шляхом їх роздрукування.

Строк дії ухвали до 28.02.2020 року.

Копію ухвали направити зацікавленим особам.

У разі не виконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.01.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу87227275
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —509/425/20

Постанова від 29.01.2020

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Козирський Є. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні