Рішення
від 29.01.2020 по справі 562/2330/19
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 562/2330/19

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 січня 2020 року

Рівненський міський суд Рівненської області в складі:

головуючого судді Харечка С.П.,

при секретарі Левчук Д.О.

розглянувши у відкритому судовому засідання цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Здолбунівська районна державна адміністрація Рівненської області про визначення місця проживання дитини,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулась до суду із позовною заявою до ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Здолбунівська районна державна адміністрація Рівненської області про визначення місця проживання дитини.

В обґрунтування позовних вимог вказує, що ІНФОРМАЦІЯ_1 в неї з відповідачем народилася дочка ОСОБА_3 . Батьком дитини за спільною згодою матері та батька записано ОСОБА_2 . Вказує, що дитина з народження проживає з нею за адресою: АДРЕСА_1 .

Позивач в судовому засіданні позовні вимоги підтримала та просила суд їх задовольнити.

Відповідач у судовому засіданні позовні вимоги визнав. Крім того зазначив, що він спілкується з дитиною.

Представник третьої особи в судове засідання не з`явився, подали суду заяву про розгляд справи у їхню відсутність, в якій вказали, що підтримують поданий суду висновок.

Заслухавши пояснення учасників справи, дослідивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що ОСОБА_2 та ОСОБА_1 мають малолітню доньку ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 . Батьком дитини за спільною згодою матері та батька записано ОСОБА_2 .

Дитина з народження проживає з матір`ю за адресою: АДРЕСА_1 .

Під час обстеження матеріально - побутових умов проживання встановлено, що для малолітньої ОСОБА_4 створені належні умови для розвитку та виховання. В кімнаті чисто, прибрано, санітарний стан приміщення відповідає санітарно-гігієнічним нормам. Є необхідна побутова техніка, у дитини є місце для сну, відпочинку та підготовки уроків.

Згідно вимог ст. 157 СК України питання виховання дитини вирішується батьками спільно.

В силу ст. 161 СК України , якщо батько та мати, які проживають окремо, не дійшли згоди щодо того, з ким із них буде проживати малолітня дитина, спір між ними може вирішуватись органом опіки та піклування або судом.

Частинами четвертою та п`ятою статті 19 СК України встановлено, що при розгляді судом спорів щодо місця проживання дитини обов`язковою є участь органу опіки та піклування. Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Питання про визначення місця проживання малолітньої ОСОБА_3 розглядалося Здолбунівською райдержадміністрацією.

Згідно висновку від 16 грудня 2019 року № 3111/01-25/19, Здолбунівська райдержадміністрація вважає за доцільне визначити місце проживання ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 з матір`ю ОСОБА_1 .

З огляду на ст.6 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, яка згідно Закону України "Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини" є обов`язковою для застосування національними судами, зміст якої передбачає, що рішення суду повинне бути не тільки законним та обґрунтованим, але й справедливим.

Відповідно до ст.141 СК України мати, батько мають рівні права та обов`язки щодо дитини, незалежно від того, чи перебували вони у шлюбі між собою.

На підставі викладено, та враховуючи, що відповідач визнав позовні вимоги, суд приходить до висновку про задоволення позовної вимоги повністю.

Крім того, відповідно до ст. 141 ЦПК України з відповідача підлягають стягненню судові витрати.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 4, 12, 258, 259, 264, 265, 268 Цивільного процесуального кодексу України, суд -

ВИРІШИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Здолбунівська районна державна адміністрація Рівненської області про визначення місця проживання дитини - задовольнити.

Визначити місце проживання малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 разом з матір`ю ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , за постійним місцем проживання матері.

Стягнути з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 судові витрати по оплаті судового збору в розмірі 768,40 грн.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до Рівненського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги в 30-денний строк з дня проголошення рішення.

Позивач - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , місце проживання: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 .

Відповідач - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , був зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 .

Третя особа Здолбунівська районна державна адміністрація Рівненської області, місце знаходження: 35705, м.Здолбунів, вул. Грушевського, буд.14, код ЄДРПОУ 04057764.

Суддя: С.П. Харечко

Дата ухвалення рішення29.01.2020
Оприлюднено03.02.2020
Номер документу87258436
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —562/2330/19

Рішення від 29.01.2020

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Харечко С. П.

Ухвала від 02.12.2019

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Харечко С. П.

Ухвала від 16.10.2019

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Харечко С. П.

Ухвала від 27.08.2019

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Чорний І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні