Рішення
від 30.01.2020 по справі 935/2304/19
КОРОСТИШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Коростишівський районний суд Житомирської області

Справа № 935/2304/19

Провадження № 2/935/259/20

РІШЕННЯ

Іменем України

30 січня 2020 року м.Коростишів

Коростишівський районний суд Житомирської області в складі :

головуючої судді - Янчук В.В.

зі секретарем судового засідання - Кумечко С.М.

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду м. Коростишів цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Козіївської сільської ради Коростишівського району про визначення додаткового строку для прийняття спадщини,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду із вказаним позовом, мотивуючи своє звернення наступним.

ІНФОРМАЦІЯ_1 померла ОСОБА_2 , яка на момент смерті володіла нерухомим майном - земельною ділянкою ( паєм), площею 2,9867 га, який знаходиться на території Козіївської сільської ради, Коростишівського району. Після смерті останньої, спадщину прийняв її чоловік -дід позивача - ОСОБА_3 , однак не встиг оформити спадкові права на дане майно. ІНФОРМАЦІЯ_2 помер ОСОБА_3 , на момент смерті з ним ніхто не був зареєстрований та не проживав. Єдиним спадкоємцем після смерті останнього був ОСОБА_4 батько позивача, але він спадщину не оформив та помер ІНФОРМАЦІЯ_3 . Після смерті батька - ОСОБА_4 позивач є єдиним його спадкоємцем. Лише після смерті батька, позивач дізнався, що останній не оформив пай, успадкований дідом - ОСОБА_3 В грудні 2019 позивач звернувся до нотаріуса, однак постановою нотаріуса від 26.12.2019 року за №732/02/31 позивачу було відмовлено у видачі свідоцтва у зв`язку з пропуском встановленого законодавством строку з дня смерті спадкодавця для подачі заяви про прийняття спадщини. Позивач зазначив, що в силу поважних причин не звернувсь до нотконтори з письмовою заявою про прийняття спадщини, а тому просить визначити йому додатковий строк для подачі заяви про прийняття спадщини, що відкрилась після смерті діда - ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Ухвалою суду від 28.12.2019 відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання.

Позивач ОСОБА_1 в підготовче засідання не з`явився, на адресу суду направив заяву, в якій просить розглядати справу в його відсутність, позовні вимоги підтримує в повному обсязі та просить їх задовольнити.

Відповідач - Козіївська сільська рада в підготовче засідання свого представника не направили, про час та місце проведення засідання повідомлені належним чином. На адресу суду направили заяву відповідно до якої просили здійснювати розгляд справи без участі їх представника. Позовні вимоги визнають в повному обсязі, будь - яких інших заяв та клопотань суду не подавали.

Враховуючи те, що в судове засідання не з`явились всі особи, які беруть участь у справі, а тому фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось, що відповідає положенню ч.2 ст.247 ЦПК України .

У відповідності з частиною 4 статті 206 ЦПК України у разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову.

Згідно з вимогами ч.ч.3, 4 ст.200 ЦПК України , суд вважає за можливе ухвалити рішення у підготовчому засіданні.

Виходячи з наведеного, суд вважає, що рішення у справі можливо ухвалити за відсутності сторін, що відповідає положенню частини 3 статті 211 ЦПК України .

Суд, дослідивши матеріали справи, надані докази, давши їм оцінку в сукупності, вважає, що визнання відповідачем позову не суперечить закону та не порушує права, свободи чи інтереси інших осіб, тому суд приймає визнання відповідачем позову та вважає, що позов ОСОБА_1 підлягає задоволенню у повному обсязі

Керуючись ст.ст. 12 , 13 , 81 ,200,206, 259 , 263-265 , 352 ЦПК України , ст.1272 ЦК України суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Визначити ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , додатковий строк терміном два місяці з дня набрання рішенням суду законної сили для подачі заяви про прийняття спадщини за законом після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Рішення може бути оскаржене до Житомирського апеляційного суду через Коростишівський районний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Рішення суду складено: 30 січня 2020 року.

Сторони у справі:

Позивач : ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , місце проживання: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 .

Відповідач: Козіївська сільська рада Коростишівського району, Житомирської області, місце знаходження: вул. 50 років Жовтня, буд.4, с. Козіївка, Коростишівський район, Житомирська область, код ЄДРПОУ : 04348585.

Суддя Янчук В.В.

СудКоростишівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення30.01.2020
Оприлюднено03.02.2020
Номер документу87270427
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —935/2304/19

Рішення від 30.01.2020

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Янчук В. В.

Ухвала від 28.12.2019

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Янчук В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні