Ухвала
від 31.01.2020 по справі 335/775/20
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1 УХВАЛА ІМЕНЕМ УКРАЇНИСправа № 335/775/20 2/335/1034/2020

про залишення позовної заяви без руху

31 січня 2020 р. суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Шалагінова А.В., ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 до Кредитної спілки Спілка пенсіонерів України в особі Філії Запорізька обласна Кредитної спілки Спілка пенсіонерів України про стягнення суми грошового внеску,

В С Т А Н О В И В:

30 січня 2020 р. до Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Кредитної спілки Спілка пенсіонерів України в особі Філії Запорізька обласна Кредитної спілки Спілка пенсіонерів України про стягнення суми грошового внеску.

Вивчивши матеріали позовної заяви доходжу висновку, що позовну заяву слід залишити без руху з таких підстав.

Так, відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 175 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Відповідно до ч. 1 ст. 47 ЦПК України здатність особисто здійснювати цивільні процесуальні права та виконувати свої обов`язки в суді (цивільна процесуальна дієздатність) мають фізичні особи, які досягли повноліття, а також юридичні особи.

В якості відповідача у позовній заяві зазначена Кредитна спілка Спілка пенсіонерів України в особі Філії Запорізька обласна Кредитної спілки Спілка пенсіонерів України . При цьому, юридичною особою є Кредитна спілка Спілка пенсіонерів України (ЄДРПОУ 33976607). Однак, всупереч вищевказаним вимогам п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України у позовній заяві не зазначено її місцезнаходження (адресу), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Крім того, всупереч вимогам п. 10 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Відповідно до частин першої та другої статті 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, в якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали.

За таких обставин, доходжу висновку про необхідність залишення даної позовної заяви без руху із наданням позивачеві строку для усунення недоліків шляхом:

- зазначення у позовній заяві місцезнаходження (адресу), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти відповідача Кредитної спілки Спілка пенсіонерів України , яка є юридичною особою;

- зазначення у позовній заяві підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 177 ЦПК України позовна заява (оновлена) з доданими до неї документами має бути надана у трьох примірниках (для суду, для направлення відповідачу та його філії).

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 175, 176, 177, 185 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Кредитної спілки Спілка пенсіонерів України в особі Філії Запорізька обласна Кредитної спілки Спілка пенсіонерів України про стягнення суми грошового внеску залишити без руху.

Надати ОСОБА_1 строк - 10 (десять) днів з дня вручення копії ухвали для усунення недоліків позовної заяви шляхом:

- зазначення у позовній заяві місцезнаходження (адресу), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти відповідача Кредитної спілки Спілка пенсіонерів України , яка є юридичною особою;

- зазначення у позовній заяві підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав, із наданням копії оновленої позовної заяви та доданих до неї документів по кількості учасників справи, роз`яснивши, що у разі не усунення недоліків позовна заява буде вважатися неподаною та повернута .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.В. Шалагінова

Дата ухвалення рішення31.01.2020
Оприлюднено02.02.2020
Номер документу87277760
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення суми грошового внеску

Судовий реєстр по справі —335/775/20

Рішення від 04.05.2020

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Шалагінова А. В.

Ухвала від 17.02.2020

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Шалагінова А. В.

Ухвала від 31.01.2020

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Шалагінова А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні