Ухвала
від 21.01.2020 по справі 757/2481/20-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/2481/20-к

Примірник № ___

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 січня 2020 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши в судовому засіданні в м. Києві клопотання слідчого першого слідчого відділу Першого управління організації досудових розслідувань центрального апарату Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів, -

ВСТАНОВИВ:

На розгляд до слідчого судді надійшло вказане клопотання.

Обґрунтовуючи подане клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що першим слідчим відділом Першого управління організації досудових розслідувань Державного бюро розслідувань проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №22019000000000317 від 28.10.2019 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 109, ст. 112, ч. 1 ст. 346 КК України.

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань у вказаному провадженні внесені за зверненням народного депутата України ОСОБА_4 та громадянки ОСОБА_5 , відповідно до яких у мережі Інтернет опубліковано та розповсюджено відеозапис, на якому особа з псевдонімом « ОСОБА_6 » висловлювала погрози вчинити фізичну розправу над Президентом України ОСОБА_7 у зв`язку з його державною діяльністю, публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади та погрози вбивством, заподіянням шкоди здоров`ю, знищенням або пошкодженням майна щодо Президента України у зв`язку з його державною діяльністю.

В ході досудового розслідування встановлено, що у точно невстановлений слідством час, 26 жовтня 2019 року ОСОБА_8 , яка використовує псевдонім « ОСОБА_6 » перебуваючи у кав`ярні з назвою « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованій за адресою: АДРЕСА_1 . приблизно о 15.00 годині, здійснила он-лайн стрім на ІНФОРМАЦІЯ_2 -каналі « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за посиланням « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та на сторінці Інтернет-ресурсу « ІНФОРМАЦІЯ_4 », з назвою « ІНФОРМАЦІЯ_5 » за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_4 які містяться у загальному доступі в мережі Інтернет.

У ході здійснення вказаного онлайн-стріму ОСОБА_9 (« ІНФОРМАЦІЯ_6 ») виловлювала погрози Президенту України ОСОБА_7 та виражала незгоду з нинішнім державним ладом в державі.

Транслювання вказаного відеозапису в режимі онлайн здійснювалось за допомогою особистих мобільних телефонів ОСОБА_9 (« ІНФОРМАЦІЯ_6 »).

Запис вказаного виступу ОСОБА_9 (« ІНФОРМАЦІЯ_6 ») на даний час знаходяться у загальному доступі в мережі Інтернет на ІНФОРМАЦІЯ_2 -каналі « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за посиланням « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та на сторінці Інтернет-ресурсу « ІНФОРМАЦІЯ_4 », з назвою « ІНФОРМАЦІЯ_5 » за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_4 які містяться у загальному доступі в мережі Інтернет.

Після запису відеозверення 26.10.2019 ОСОБА_9 була запрошена на ефір до ряду телеканалів та надавала інтерв`ю, у тому числі телеканалу « ІНФОРМАЦІЯ_7 ».

Оглядом YouTube-каналу, з назвою « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (за посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_2 знайдено відеозапис з назвою: «МАРУСЯ ЗВІРОБІЙ НА ATR/Про Зеленського, Порошенка та 95 квартал» (посилання: ІНФОРМАЦІЯ_2 ), на якому зображено інтерв`ю ОСОБА_9 у телепередачі « ІНФОРМАЦІЯ_8 » від ІНФОРМАЦІЯ_9 в ефірі телеканалу « ІНФОРМАЦІЯ_7 ».

На вказаному відеозаписі ОСОБА_9 надавала коментарі з приводу наданих нею висловлювань у відео зверненні від 26.10.2019.

Вказаний відеозапис міститься у публічному доступі.

З метою встановлення обставин кримінального правопорушення у слідства виникла необхідність у тимчасовому доступі до відеозапису інтерв`ю ОСОБА_9 , який знаходиться у володіння Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (телеканал « ІНФОРМАЦІЯ_7 »).

Слідчий зазначає, що відомості, які містяться у вказаному відеозаписі прямо вказують на умисел ОСОБА_9 на вчинення кримінального правопорушення та можуть бути використати як доказ.

На підставі ст. 2 ст. 163 КПК України, слідчим суддею визнано можливим розглянути клопотання без виклику представника особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

На підставі досліджених матеріалів слідчий суддя надходить до наступних висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити виїмку).

Згідно положення ч.5 ст. 163 КПК України слідчий суддя задовольняє клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі і документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Вивчивши клопотання, дослідивши матеріали, надані в його обґрунтування, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, так як слідчим доведена необхідність отримання доступу до вказаних речей та документів, оскільки вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а відомості, які в них містяться, можуть бути використані як докази, довести ті обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, іншим способом неможливо.

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому першого слідчого відділу Першого управління організації досудових розслідувань центрального апарату Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 , прокурорам групи прокурорів та слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні № 22019000000000317 від 28.10.2019 тимчасовий доступ до речей та документів, з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (телеканал « ІНФОРМАЦІЯ_7 »), ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_2 , фактична адреса: АДРЕСА_3 , а саме:

- відеозапису з назвою: МАРУСЯ ЗВІРОБІЙ НА ATR/Про Зеленського, Порошенка та 95 квартал», розміщеному на YouTube-каналі « ІНФОРМАЦІЯ_7 », за посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_2 ), на якому зображено інтерв`ю ОСОБА_9 у телепередачі « ІНФОРМАЦІЯ_8 » від ІНФОРМАЦІЯ_9 в ефірі телеканалу « ІНФОРМАЦІЯ_7 », з можливістю вилучення його копії, шляхом запису на оптичний носій інформації (флеш-накопичувач, оптичний диск);

- документів (редакційних завдань, запрошень, листів), які відображають інформацію про осіб, що брали участь у вказаному ефірі, з можливістю вилучення їх копій.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в 2-х примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/2481/20-к.

Примірник 2 та завірену копію ухвали надано слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.01.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу87300492
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —757/2481/20-к

Ухвала від 21.01.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні