Ухвала
від 30.01.2020 по справі 161/982/20
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/982/20

Провадження № 1-кс/161/552/20

У Х В А Л А

м. Луцьк 30 січня 2020 року

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого в ОВС слідчого відділу УСБУ у Волинській області підполковник юстиції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів,

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий в ОВС слідчого відділу УСБУ у Волинській області підполковник юстиції ОСОБА_3 за погодженням з прокурором прокуратури Волинської області ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді Луцького міськрайонного суду Волинської області з клопотанням про надання йому, та/абооперативним співробітникамУСБУ уВолинській областіза йогодорученням,тимчасовий доступ до документів, що знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ) з можливістю вилучення таких документів.

Клопотання обґрунтоване тим, що з матеріалів провадження вбачається, що в період з 01.01.2018 по 15.02.2019 через МП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ІНФОРМАЦІЯ_3 ввезено на територію України вантаж радіоактивних матеріалів (всього 48 відправлень). Відправник зазначеного товару - польське підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ( АДРЕСА_2 ), отримувач державне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_3 ), переміщуваний товар сполуки штучних радіоактивних ізотопів: АДРЕСА_4 тощо. Код товару згідно з УКТЗЕД 2844403000. До вказаного переліку товарів підпадають хімічні радіоактивні елементи та радіоактивні ізотопи (включаючи подільні або відновлювальні хімічні елементи та ізотопи) та їх сполуки; суміші та залишки, які містять ці продукти.

Переміщуваний в адресу ДП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » вантаж відноситься до категорії радіоактивних матеріалів.

В ході досудового розслідування встановлено, що у 2014 році ліквідовано режимно-секретний відділ на ДП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » нагляд за охороною державної таємниці якого здійснювався ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ).

На даний час виникла необхідність в отриманні матеріалів щодо діяльності, пов`язаної з державною таємницею в ДП « ІНФОРМАЦІЯ_5 », що містяться в справі № 295 (11/244) та перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ).

В судове засідання слідчий не з`явився, попередньо подав до суду заяву про слухання клопотання за його відсутності.

Відповідно до ч.4 ст.107 КПК України у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази в їх сукупності, приходжу до висновку, що клопотання необхідно задовольнити.

Так, згідно ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитись з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх.

Статтею 163 ч.5 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно ст.162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить, зокрема державна таємниця.

Враховуючи, що факт скоєння злочину за ч.1 ст.328 КК України, підлягає доказуванню під час досудового розслідування і в суді, у зв`язку з чим, документи, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 є доказом у даному кримінальному провадженні, клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, та їх вилучення підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159-163 КПК України, слідчий суддя,

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому в ОВС СВ УСБУ у Волинській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ), а саме до матеріалів щодо діяльності, пов`язаної з державною таємницею в ДП « ІНФОРМАЦІЯ_5 », що містяться в справі № 295 (11/244) з можливістю їх вилучення (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до документів провести до 29 лютого 2020 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, згідно ст.166 КПК України, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду

Волинської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення30.01.2020
Оприлюднено06.02.2023

Судовий реєстр по справі —161/982/20

Ухвала від 30.01.2020

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Присяжнюк Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні