Ухвала
від 30.01.2020 по справі 212/10567/19
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 212/10567/19

1-кс/212/234/20

У Х В А Л А

30 січня 2020 року м. Кривий Ріг

Слідчий суддя Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 слідчого СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 розглянувши клопотання слідчого СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 погоджене прокурором Криворізької місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_4 про обшук в межах кримінального провадження № 42019041730000124 від 11 грудня 2019 року, за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.199 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

30 січня 2020 року до слідчого судді Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області звернувся слідчий СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 із клопотанням про проведення обшуку в обґрунтування якого зазначив, що в період часу з 01 листопада 2019 року по 10 грудня 2019 року невстановлені особи створили схему реалізації фальсифікованої алкогольної продукції торгівельної марки «Пшенична», «Краля» на території міста Кривого Рогу, з використанням марок акцизного податку для маркування алкогольної продукції з явними ознаками підроблення.

За даним фактом Покровським ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області внесено відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією кримінального правопорушення за ч.1 ст.199 КК України.

На теперішнійчас,в контекстівиконання завданькримінального провадження,щодо повногодосудового розслідування,з метоювиявлення тафіксації відомостейпро обставинивчинення кримінальногоправопорушення,слідчий просивнадати йомудозвіл напроведення обшукуу приміщенні розташованого за адресою: АДРЕСА_1 з метою виявлення та вилучення алкогольної продукції з явними ознаками підроблення марки акцизного податку України, грошові кошти, які були добуті злочинним шляхом, документи які підтверджують зберігання, збут чи реалізацію алкогольної продукції, інформацію, яка зберігається у електронному та письмовому вигляді щодо клієнтів яким було реалізовано алкогольну продукцію, мобільні телефони, сім картки операторів мобільного зв`язку за допомогою який здійснюється зв`язок з клієнтами щодо збуду алкогольної продукції, персональні комп`ютери, флеш накопичувачі, жорсткі диски, копіювальне обладнання за допомогою якого може здійснюватись виготовлення марки акцизного податку України, обладнання що використовується для виготовлення алкогольної продукції (лійки, шланги, капельниці, пластикові ємності для змішування, зберігання сировини, градусники, спиртометри, етикетки, кришки, пробки ,обладнання для закручування пробок, картонні коробки, тетрапаки, дрелі) та інші предмети, які мають значення для встановлення об`єктивної істини та тих обставин, що складають предмет доказування в кримінальному провадженні.

Слідчий ОСОБА_3 в судовому засіданні клопотання підтримав в повному обсязі, просив його задовольнити.

Дослідивши представлені матеріали кримінального провадження, вислухавши доводи слідчого, слідчий суддя встановив, що в провадженні Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області перебуває кримінальне провадження, відомості про яке внесено 11.12.2019 до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією кримінального правопорушення за ч.1 ст.199 КК України.

Органом досудового розслідування встановлено, що в період часу з 01 листопада 2019 року по 10 грудня 2019 року невстановлені особи створили схему реалізації фальсифікованої алкогольної продукції торгівельної марки «Пшенична», «Краля» на території м. Кривого Рогу, з використанням марок акцизного податку для маркування алкогольної продукції з явними ознаками підроблення.

В ході досудового розслідування допитано в якості свідка ОСОБА_5 який пояснив, що останній є начальником служби безпеки ТОВ «Баядера Логістик» та згідно покладених на ОСОБА_5 обов`язків, зобов`язаний проводити систематичний аналіз моніторингу ринку обігу алкогольних напоїв на території м. Кривого Рогу та в межах компетенції виявляти фальсифіковану алкогольну продукцію. За результатами проведення заходів ОСОБА_6 встановлено ряд об`єктів торгівлі які здійснюють реалізацію алкогольної продукції яка маркована марками акцизного податку України з явними ознаками підроблених.

Представниками однієї з компаній м. Кривого Рогу було проведено закупівлі горілки «Пшенична» в кафе, що розташовано за адресою: АДРЕСА_2 , та проведено закупівлю горілки в магазині, що розташоване за адресою: АДРЕСА_3 . Та виявлено, що на пляшках наклеєна марка акцизного податку України з серією та номером регіону, що не відповідає до торгівельної марки, що свідчить про підроблення.

Так, 16.12.2019 в ході огляду було вилучено дві пляшки горілки марки «Пшенична» на яких мається марки акцизного податку України серія 20 ААБИ №593383 та серія 20 ААБИ №579891 для проведення судової технічної експертизи.

Відповідно до висновку експерта від 20.12.2019 № 28/2.3/1688 за результатами судової технічної експертизи документів, проведеної у кримінальному провадженні № 42019041730000124 від 11.12.2019, де експерт дійшов висновку, що дві марки акцизного податку України з реквізитами: «АВ ЛГП 20 06/19 25, 392» з серією ААБИ та номерами 593383 та 579891, які були надані свідком ОСОБА_7 , не відповідають за способом друку та спеціальними елементами захисту встановленому зразку маркам акцизного податку України для маркування алкогольних напоїв (лікеро горілчаної продукції вітчизняного виробництва) аналогічного періоду випуску (червня 2019 року). Основні фонові зображення даних акцизних марок отримані поліграфічним способом із використанням форм плоского офсетного друку. Зображення реквізитів наданих марок: дати,індексу регіону, серії, розміру суми акцизного податку нанесені способом трафаретного друку. Зображення шестизначних номерів отримані способом високого друку.

За результатами проведених оперативно-розшукових заходів встановлено, що на території Покровського району м. Кривий Ріг функціонує незаконний цех з виготовлення фальсифікованої алкогольної продукції торгівельних марок «Пшенична», «Краля», «Мороша», «Хлібний дар», «Неміров», яка маркована підробленими марками акцизного податку України. Дану незаконну діяльність організували гр. ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 мешкає за адресою: АДРЕСА_4 , використовує автомобіль SKODA «Super B», державний реєстраційний знак НОМЕР_1 , та невстановлена особа на ім`я ОСОБА_9 мешкає за адресою: АДРЕСА_5 , який з метою перевезення фальсифікованої продукції використовують автомобіль CHEVROLET «Lacetti», чорного кольору, державний реєстраційний знак НОМЕР_2 .

Окрім вищевикладеного було проведено негласні слідчі (розшукові) дії, а саме: спостереження за річчю, автомобілем марки CHEVROLET «Lacetti», чорного кольору, державний реєстраційний знак НОМЕР_2 . За результатами проведення складено протокол №48.3/1 160т від 20.01.2020.

Органами досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_8 та невстановлена особа на ім`я ОСОБА_9 здійснюють збут фальсифікованої алкогольної продукції фізичній особі-підприємцю ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_2 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_6 . В подальшому ОСОБА_10 проводить реалізацію фальсифікованого алкоголю населенню через мережу власних магазинів, а саме магазин за адресою: АДРЕСА_7 , магазин за адресою: АДРЕСА_8 , магазин за адресою: АДРЕСА_1 . Також встановлено, що ОСОБА_10 в якості складу зберігання фальсифікованої горілки використовує приміщення торгівельного кіоску, що не має адреси, який знаходиться поруч з магазином за адресою: АДРЕСА_8 , розташований на земельній ділянці, що має кадастровий номер 1211000000:08:588:0023.

Відповідно до інформації яка міститься на сайті Головного управління Державної фіскальної служби України у Дніпропетровській області за адресою: Дніпропетровська область, Криворізький район, с. Кіровка (Данилівка), адміністративна дорога Кривий Ріг Миколаїв, 165 кілометр (магазин) ОСОБА_10 видано ліцензію на реалізацію алкогольної продукції.

Відповідно до листа КП ДОР «Криворізького бюро інвентаризації» інформації про зареєстроване право власності на об`єкт нерухомого майна розташованого за адресою: Дніпропетровська область, Криворізький район, с. Кіровка (Данилівка), адміністративна дорога Кривий Ріг Миколаїв, 165 кілометр немає.

На підставі викладеного слідчий суддя вважає, клопотання таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Згідно ч. 2 зазначеної статті, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Підставність клопотанняпідтверджується долученимита дослідженимиу судовомузасіданні Витягом з єдиного реєстру досудових розслідувань 11 грудня 2019 року, відповідно до якого до реєстру внесено відомості про кримінальне правопорушення № 42019041730000124 від 11 грудня 2019 року,за ознакамизлочину передбаченого ч.1 ст.199 КК України, рапортом оперуповноваженого СКП ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_11 за результатами проведених заходів по виконанню доручення по кримінальному провадженню, висновком експерта № 28/2.3/1688 від 20.12.2019 року, протоколом огляду від 16.12.2019 року, протоколом допиту свідка ОСОБА_12 , протоколом про результати спостереження, інформацією з сайту Головного управління Державної фіскальної служби України у Дніпропетровській області та іншими матеріалами справи.

Таким чином заслухавши учасників процесу, дослідивши представлені матеріали кримінального провадження, слідчий суддя вважає, що у матеріалах клопотання вбачається наявність достатніх підстав вважати, що в приміщенні магазину розташованого за адресою: Дніпропетровська область, Криворізький район, с. Кіровка (Данилівка), адміністративна дорога Кривий Ріг Миколаїв, 165 кілометр можуть знаходитисьпредмети,а самеалкогольна продукціяз явнимиознаками підробленнямарки акцизногоподатку України,грошові кошти,які булидобуті злочиннимшляхом,документи якіпідтверджують зберігання,збут чиреалізацію алкогольноїпродукції,інформація,яка зберігаєтьсяу електронномута письмовомувигляді щодоклієнтів якимбуло реалізованоалкогольну продукцію,мобільні телефони,сім карткиоператорів мобільногозв`язку задопомогою якийздійснюється зв`язокз клієнтамищодо збудуалкогольної продукції,персональні комп`ютери,флеш накопичувачі,жорсткі диски,копіювальне обладнанняза допомогоюякого можездійснюватись виготовленнямарки акцизногоподатку України,обладнання щовикористовується длявиготовлення алкогольноїпродукції (лійки,шланги,капельниці,пластикові ємностідля змішування,зберігання сировини,градусники,спиртометри,етикетки,кришки,пробки,обладнання длязакручування пробок,картонні коробки,тетрапаки,дрелі)та іншіпредмети,які маютьзначення длявстановлення об`єктивноїістини татих обставин,що складаютьпредмет доказуванняв кримінальномупровадженні,тому слідчийсуддя вважає клопотання слідчого СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про проведення обшуку підставним та таким, що підлягає задоволенню

Керуючись ст. ст. 234-236, 309, 369-372 та 395 КПК України, слідчий суддя

П О С Т А Н О В И В :

клопотання слідчого СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл Прокурорам Криворізької місцевої прокуратури № 2, які здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні № 42019041730000124 від 11.12.2019 ОСОБА_4 , ОСОБА_13 , слідчому СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , старшому слідчому СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_14 , слідчому СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_15 , старшому слідчому Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_16 , а також слідчим які входять до групи слідчих по даному кримінальному провадженню на проведення обшуку не житлового приміщення (магазину) розташованого за адресою: АДРЕСА_1 ,зметою виявлення та вилучення алкогольної продукції з явними ознаками підроблення марки акцизного податку України, грошові кошти, які були добуті злочинним шляхом, документи які підтверджують зберігання, збут чи реалізацію алкогольної продукції, інформацію, яка зберігається у електронному та письмовому вигляді щодо клієнтів яким було реалізовано алкогольну продукцію, мобільні телефони, сім картки операторів мобільного зв`язку за допомогою який здійснюється зв`язок з клієнтами щодо збуду алкогольної продукції, персональні комп`ютери, флеш накопичувачі, жорсткі диски, копіювальне обладнання за допомогою якого може здійснюватись виготовлення марки акцизного податку України, обладнання що використовується для виготовлення алкогольної продукції (лійки, шланги, капельниці, пластикові ємності для змішування, зберігання сировини, градусники, спиртометри, етикетки, кришки, пробки,обладнання для закручування пробок, картонні коробки, тетрапаки, дрелі) та інші предмети, які мають значення для встановлення об`єктивної істини та тих обставин, що складають предмет доказування в кримінальному провадженні.

Строк дії цієї ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення, тобто до 01 березня 2020 року.

Відповідно до ч.1 ст.235 КПК України, ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала підлягає обов`язковому виконанню.

Відповідно до ч. 3 ст. 309 КПК України ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Суддя ОСОБА_1

СудЖовтневий районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення30.01.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу87305668
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —212/10567/19

Ухвала від 01.06.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 22.05.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 22.05.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 27.04.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 16.04.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 04.02.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 29.01.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 30.01.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 30.01.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 30.01.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні