Ухвала
від 28.01.2020 по справі 202/8565/19
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/8565/19

Провадження № 1-кс/202/851/2020

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 січня 2020 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання слідчого СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

До суду надійшло зазначене клопотання про надання дозволу на проведення обшуку.

З клопотання убачається, що в провадженні СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження № 12019040660001949 від 18.12.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що17.12.2019 року до Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області звернувся із заявою ОСОБА_5 про те, що невстановлена особа шахрайським шляхом заволоділа майном ТОВ «АРС СТІЛЛ», тим самим завдала майнової шкоди.

В ході досудового розслідування встановлено, що 07.11.2018 року зареєстровано ТОВ «Науково-виробниче підприємство «АРС СТІЛЛ» (код ЄДРПОУ 42607381, юридична адреса: м. Дніпро, просп. О. Поля, буд. 78, офіс 30) (далі ТОВ «НВП «АРС СТІЛЛ»). Директором і одноособовим засновником ТОВ «НВП «АРС СТІЛЛ» є ОСОБА_5 .

Між ТОВ «НВП «АРС СТІЛЛ» та ТОВ «Науково-виробниче підприємство «ПАВАЛЕКС» 22.02.2019 року був укладений договір поставки № 01/2202-19, відповідно до умов якого постачальник зобов`язувався поставити і передати у власність покупця наступний товар: комплект обладнання ділянки порошкового фарбування, що складається з камери порошкового фарбування, камери полімеризації інфрачервоного запікання, робочої документації; комплект абразивоструминного апарату; комплект повітряного гвинтового компресору, що складається з гвинтового компресору ВК 50, ресиверу ПЗВ 900-800-11-01, магістрального фільтру.

Загальна вартість товару за договором становить 630 000,00 грн. з урахуванням ПДВ (сума без ПДВ 525 000 грн.). Додатково постачальник зобов`язувався здійснити монтаж та пуско-налагоджувальні роботи всього обладнання.

Поставка товару підтверджується актом приймання-передачі товару від 31.07.2019 року, товарно-транспортною накладною №1 від 23.05.2019 року, видатковими накладними від 05.11.2019 року. Крім того, ТОВ «НВП «АРС СТІЛЛ» самостійно за власний рахунок була побудована транспортна система за кресленнями, наданими постачальником.

Поставка товару, його монтаж та монтаж транспортної системи були здійснені за адресою цеху розташування: АДРЕСА_1 . Нежитлове приміщення за цією адресою належить ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_2 , ІПН НОМЕР_1 , є директором ТОВ «ТИСС» (код ЄДРПОУ 31770348). Товар був поставлений та змонтований з метою його подальшого продажу на ТОВ «ТИСС». Після поставки товару та закінчення монтажу транспортної системи ще до завершення пуско-налагоджувальних робіт ОСОБА_6 з метою привласнення обладнання заборонив ОСОБА_5 заходити до цеху, де змонтоване обладнання, і почав експлуатувати обладнання з метою отримання прибутку. Весь період з серпня 2019 року до сьогоднішнього дня ОСОБА_6 незаконно експлуатує належне ТОВ «НВП «АРС СТІЛЛ» обладнання, не дозволяє демонтувати та вивезти обладнання, заблокувавши доступ власнику обладнання до приміщення, де воно встановлено, не бажає компенсувати збитки від незаконного заволодіння чужим майном. При спробі владнати спір у господарсько-правовому порядку ОСОБА_6 дав зрозуміти своїми діями, що він з самого початку мав намір за вказаною схемою обманом заволодіти (шахрайство) високовартісним обладнанням ТОВ «НВП «АРС СТІЛЛ» з метою власного збагачення шляхом подальшого його безоплатного використання у своїй господарській діяльності та отримання прибутку від неї.

Своїми незаконними діями ОСОБА_6 спричинив матеріальну шкоду ТОВ «НВП «АРС СТІЛЛ» в значному розмірі, продовжує свої незаконні дії, перешкоджає в доступі до майна.

Враховуючи викладене, у досудового слідства виникла необхідність у проведенні обшуку за адресою: Дніпропетровська обл., Дніпровський р-н, смт. Слобожанське, вул. Виробнича, 6-А, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

За адресою знаходження обладнання, яке належить ТОВ «НВП «АРС СТІЛЛ», а саме: Дніпропетровська обл., Дніпровський р-н, смт. Слобожанське, вул. Виробнича, 6-А, можуть знаходитись речі та документи, що мають значення для досудового розслідування і можуть бути доказами у кримінальному провадженні, а саме: комплект обладнання ділянки порошкового фарбування, що складається з камери порошкового фарбування, камери полімеризації інфрачервоного запікання; комплект абразивоструминного апарату, модель АСО-150; комплект повітряного гвинтового компресору, що складається з гвинтового компресору ВК50Р, ресиверу ПЗВ 900-800-11-01, магістрального фільтру; акти виконаних робіт (послуг) і прийому-передачі робіт (послуг) ТОВ «ТИСС» з використанням вказаного обладнання; відомості щодо працівників, які працюють (працювали) на ТОВ «ТИСС» (наказів про призначення/звільнення з відповідними заявами, особових справ) або надавали послуги за відповідними договорами (договори, угоди, тощо); інформація та документи, в тому числі чорнові записи, на яких міститься інформація щодо використання вказаного обладнання, які сприятимуть швидкому, повному і неупередженому розслідуванню у кримінальному провадженні і самостійно чи в сукупності з іншими доказами матимуть суттєве значення для встановлення всіх обставин вчинення даного злочину.

Згідно з інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, право власності на об`єкт нерухомого майна, розташованого за адресою: Дніпропетровська обл., Дніпровський р-н, смт. Слобожанське, вул. Виробнича, 6, зареєстровано за ОСОБА_6 та ОСОБА_7 .

Тому слідчий просив надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання і вилучення речей та документів, що мають значення для досудового розслідування та є доказами у кримінальному провадженні, а саме: комплекту обладнання ділянки порошкового фарбування, що складається з камери порошкового фарбування, камери полімеризації інфрачервоного запікання; комплекту абразивоструменного апарату; комплекту повітряного гвинтового компресору, що складається з: гвинтового компресора (модель ВК50Т-8, заводський номер 190884, дата випуску 05.2019), ресивера ПЗВ 900-800-11-01, магістрального фільтру; транспортної системи, що складається з металевих стовпів, двотаврових балок, двох металевих швелерів, перевантажувача; акти виконаних робіт (послуг) і прийому-передачі робіт (послуг) ТОВ «ТИСС» з використанням вказаного обладнання; відомості щодо працівників, які працюють (працювали) на ТОВ «ТИСС» (наказів про призначення/звільнення з відповідними заявами, особових справ) або надавали послуги за відповідними договорами (договори, угоди тощо); інформація та документи, в тому числі чорнові записи, на яких міститься інформація щодо використання вказаного обладнання, які сприятимуть швидкому, повному і неупередженому розслідуванню у кримінальному провадженні і самостійно чи в сукупності з іншими доказами матимуть суттєве значення для встановлення всіх обставин вчинення даного злочину.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Вислухавши слідчого, дослідивши клопотання із доданими до нього матеріалами, матеріали кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Встановлено, що у провадженні СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження № 12019040660001949 від 18.12.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України.

Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до вимог пунктів 4, 5, 7 ч. 3 ст. 234 КПК України, за правилами якої слідчий суддя розглядає клопотання про проведення обшуку, клопотання про проведення обшуку повинно містити крім інших відомості про: підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Відповідно до вимог п. 6 ч. 2 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук (огляд) житла чи іншого володіння особи повинна містити відомості про речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук (огляд).

Задовольняючи клопотання, слідчий суддя виходить з того, що матеріалами, доданими до нього, було підтверджено, що було вчинене зазначене у клопотанні кримінальне правопорушення, а також, що в приміщенні, розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , право власності на котре зареєстроване за ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , можуть знаходитися зазначені в клопотанні речі та документи, що мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами у кримінальному провадженні.

Відповідно до вимог частини 5 статті 237 КПК України при проведенні обшуку дозволяється вилучення лише речей і предметів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу.

Керуючись ст. ст. 233-235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити.

Надати слідчому СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , слідчим, які входять до складу групи слідчих у кримінальному провадженні № 12019040660001949 від 18.12.2019 року, дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання і вилучення речей та документів, що мають значення для досудового розслідування та є доказами у кримінальному провадженні, а саме: комплекту обладнання ділянки порошкового фарбування, що складається з камери порошкового фарбування, камери полімеризації інфрачервоного запікання; комплекту абразивоструменного апарату; комплекту повітряного гвинтового компресору, що складається з: гвинтового компресора (модель ВК50Т-8, заводський номер 190884, дата випуску 05.2019), ресивера ПЗВ 900-800-11-01, магістрального фільтру; транспортної системи, що складається з металевих стовпів, двотаврових балок, двох металевих швелерів, перевантажувача; акти виконаних робіт (послуг) і прийому-передачі робіт (послуг) ТОВ «ТИСС» з використанням вказаного обладнання; відомості щодо працівників, які працюють (працювали) на ТОВ «ТИСС» (наказів про призначення/звільнення з відповідними заявами, особових справ) або надавали послуги за відповідними договорами (договори, угоди тощо); інформація та документи, в тому числі чорнові записи, на яких міститься інформація щодо використання вказаного обладнання.

Строк дії ухвали до 27 лютого 2020 року включно.

Ухвала надає право на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудІндустріальний районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення28.01.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу87305965
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —202/8565/19

Ухвала від 28.01.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 28.01.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 27.12.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 27.12.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 23.12.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 23.12.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні