Ухвала
від 03.02.2020 по справі 573/175/20
БІЛОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 573/175/20

Номер провадження 2/573/132/20

У Х В А Л А

і м е н е м У к р а ї н и

03 лютого 2020 року м. Білопілля

Суддя Білопільського районного суду Сумської області Свиргуненко Ю. М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Куянівської сільської ради Білопільського району Сумської області, третя особа: Білопільська районна державна нотаріальна контора Північно-Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Суми) про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,

в с т а н о в и в :

31 січня 2020 року ОСОБА_1 звернувся до суду з вказаним вище позовом.

На підставі ст. 14 ЦПК України справа передана на розгляд судді Білопільського районного суду Свиргуненко Ю. М.

Позовна заява відповідає вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України, підсудна Білопільському районному суду Сумської області.

Визначених статтями 185-186 ЦПК України підстав для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі не вбачається.

Відповідно до положень ч. 4 ст. 274 ЦПК України справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження з призначенням підготовчого засідання та викликом учасників справи.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 53, 187, 260 ЦПК України, суддя

п о с т а н о в и в :

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , паспорт серії НОМЕР_1 , виданого Білопільським РВ УМВС України в Сумській області 28 жовтня 1997 року, РНОКПП НОМЕР_2 , мешканки АДРЕСА_1 до Куянівської сільської ради Білопільського району Сумської області, ЄДРПОУ 04390038, юридична адреса: Сумська область, Білопільський район, с. Куянівка, вул. Кайдаша, 2, третя особа: Білопільська районна державна нотаріальна контора Північно-Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Суми), ЄДРПОУ 2900251, юридична адреса: Сумська область, м. Білопілля, вул. Торгова площа, 27 про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Справу призначити до підготовчого засідання в порядку загального позовного провадження на 08 годину 30 хвилин 11 лютого 2020 року з викликом учасників справи.

Витребувати з Білопільської районної державної нотаріальної контори Північно-Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Суми) інформаційну довідку зі Спадкового реєстру щодо заведення спадкової справи відносно ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 в м. Суми.

Витребувати з Куянівської сільської ради Білопільського району Сумської області інформацію про те, з ким та де був зареєстрований померлий ОСОБА_2 на день смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК, а також всі письмові та електронні докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів, які мають бути надіслані одночасно з надсиланням відзиву до суду.

Протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі третя особа має право надіслати суду свої пояснення щодо позову, в яких викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову, а іншим учасникам справи - копію пояснень та доданих до них документів, які мають бути надіслані одночасно з надсиланням пояснень до суду.

Протягом 5 днів з дня вручення відзиву на позовну заяву позивач має право надіслати суду відповідь на відзив, а іншим учасникам справи його копію, яка має бути надіслана одночасно з надсиланням відповіді на відзив до суду.

Протягом 5 днів з дня вручення відповіді на відзив відповідач має право надіслати суду заперечення, а іншим учасникам справи його копію, яка має бути надіслана одночасно з надсиланням заперечення до суду.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідачу роз`яснити право на пред`явлення зустрічного позову протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Сторонам у підготовчому засіданні надати оригінали документів, якими вони обґрунтовують свої вимоги та заперечення.

Повідомити учасників справи, що в Білопільському районному суді наявні технічні можливості для проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, можливо отримати на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1801/.

Копію ухвали про відкриття провадження по справі надіслати учасникам справи.

Відповідачу та третій особі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала в частині вирішення питання щодо підсудності може бути оскаржена протягом 15 днів з дня її складання шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Сумського апеляційного суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення03.02.2020
Оприлюднено04.02.2020
Номер документу87315625
СудочинствоЦивільне
Сутьприйняття спадщини

Судовий реєстр по справі —573/175/20

Рішення від 11.02.2020

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Свиргуненко Ю. М.

Ухвала від 03.02.2020

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Свиргуненко Ю. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні