Вирок
від 03.02.2020 по справі 561/1111/19
ЗАРІЧНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 561/1111/19

03 лютого 2020 року смт. Зарічне

Зарічненський районний суд Рівненської області

в складі головуючого судді ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2

сторін кримінального провадження:

прокурора ОСОБА_3

представника потерпілого ОСОБА_4

обвинуваченого ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт. Зарічне кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019180120000261 від 30.11.2019 року, за обвинувальним актом щодо ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця та жителя АДРЕСА_1 , громадянина України, з середньою освітою, неодруженого, без постійного місця роботи, раніше не судимого, у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України, -

в с т а н о в и в:

12 листопада 2019 року близько 02 год. ОСОБА_5 , з метою таємного викрадення чужого майна, шляхом вільного доступу зайшов на територію фельдшерсько-акушерського пункту, що по вул. Центральна,47, в с. Олександрове Зарічненського району Рівненської області, звідки, за допомогою лопати, застосовуючи фізичну силу, демонтував чотири металеві стовпчики, які є частиною паркану, що перебуває на балансі КНП «Зарічненський центр ПМСД». Після цього, скориставшись відсутністю стороннього нагляду, з корисливих мотивів, таємно викрав зазначені стовпчики та відніс на подвір`я до свого господарства, що по АДРЕСА_1 , та цього ж дня реалізував їх невстановленій особі як металобрухт. Своїми діями ОСОБА_5 завдав КНП «Зарічненський центр первинної медико-санітарної допомоги» Зарічненської районної ради Рівненської області матеріальну шкоду у розмірі 360 грн.

У судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_5 винним себе визнав та показав, що 12 листопада 2019 року близько 02 год. пішов на територію фельдшерсько-акушерського пункту, що по вул. Центральна,47, в с. Олександрове Зарічненського району Рівненської області, з метою викрасти металеві стовпчики від паркану, щоб в подальшому їх продати та отримати грошові кошти. За допомогою лопати він відкопав чотири металеві стовпчики та відніс їх на подвір`я свого будинку, що по АДРЕСА_1 . Цього ж дня зазначені стовпчики він продав незнайомій особі на металобрухт, за що отримав 350 грн., які витратив на власні потреби. На даний час він відшкодував завдану шкоду, у вчиненому розкаюється.

Враховуючи те, що обвинувачений ОСОБА_5 повністю визнав себе винним у вчиненні вказаного злочину, а також те, що фактичні обставини справи ніким не оспорюються, з`ясувавши правильне розуміння учасниками судового розгляду змісту цих обставин, за відсутності сумнівів у добровільності та істинності їх позиції, роз`яснивши наслідки цього, суд відповідно до ч. 3 ст. 349 КПК України вважає дослідження доказів у більшому об`ємі недоцільним.

Дії обвинуваченого ОСОБА_5 підпадають під ознаки злочину, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України таємне викрадення чужого майна (крадіжка).

При призначенні покарання обвинуваченому суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, зокрема те, що злочин, передбачений ч. 1 ст. 185 КК України, відповідно до ст. 12 КК України є злочином середньої тяжкості та особу винного, його посередню характеристику за місцем проживання те, що до кримінальної відповідальності він притягається вперше, добровільне відшкодування завданої шкоди, висновок органу пробації про відсутність високих ризиків того, що ОСОБА_5 схильний до повторного вчинення правопорушень, можливість його виправлення без позбавлення чи обмеження волі, а також обставини, які пом`якшують покарання, відсутність обставин, що обтяжують покарання.

Обставинами, що пом`якшують покарання обвинуваченого ОСОБА_5 є щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину.

Обставин, що обтяжують його покарання не встановлено.

Відповідно до положень ч. 2 ст. 50 КК України, що покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засуджених, а також запобігання вчиненню нових злочинів як засудженими, так і іншими особами, враховуючи особу винного, його щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, добровільне відшкодування завданої шкоди те, що до кримінальної відповідальності ОСОБА_5 притягається вперше, відсутність обставин, що обтяжують його покарання, суд вважає за вірне призначити йому покарання у виді штрафу в мінімальному розмірі, передбаченому санкцією ч. 1 ст. 185 КК України.

Речові докази відсутні, цивільний позов не пред`являвся.

Заходи забезпечення кримінального провадження не застосовувалися, процесуальні витрати відсутні.

На підставі викладеного та керуючись ст. 370, 373, 374 КПК України, -

з а с у д и в:

Визнати ОСОБА_5 винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України та призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 850 (вісімсот п`ятдесят) грн.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Вирок може бути оскаржено до Рівненського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги через Зарічненський районний суд Рівненської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Копія вироку може бути отримана в суді учасниками судового провадження.

Обвинуваченому та прокурору вручити копію вироку негайно після його проголошення.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення03.02.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу87317461
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Крадіжка

Судовий реєстр по справі —561/1111/19

Вирок від 03.02.2020

Кримінальне

Зарічненський районний суд Рівненської області

Снітчук Р.М.

Ухвала від 24.01.2020

Кримінальне

Зарічненський районний суд Рівненської області

Снітчук Р.М.

Ухвала від 02.01.2020

Кримінальне

Зарічненський районний суд Рівненської області

Снітчук Р.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні