Ухвала
від 03.02.2020 по справі 160/8438/19
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

03 лютого 2020 року Справа № 160/8438/19

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Серьогіної О.В. розглянувши в порядку письмового провадження у м. Дніпрі клопотання Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області, Закладу дошкільної освіти СЛАВГОРОДСЬКИЙ ЯСЛА-САДОК №2 ЖУРАВОЧКА Славгородської селищної ради, Відділу освіти Виконавчого комітету Славгородської селищної ради про зупинення провадження у справі №160/8438/19 за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до Закладу дошкільної освіти СЛАВГОРОДСЬКИЙ ЯСЛА-САДОК №2 ЖУРАВОЧКА Славгородської селищної ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору - Відділ освіти Виконавчого комітету Славгородської селищної ради, Славгородська селищна рада про застосування заходів реагування, -

ВСТАНОВИВ:

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області звернулось до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з позовом до Закладу дошкільної освіти СЛАВГОРОДСЬКИЙ ЯСЛА-САДОК №2 ЖУРАВОЧКА Славгородської селищної ради, в якому просить:

- застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботі об`єкта, а саме: будівлі за адресою: Дніпропетровська обл., Синельниківський район селище міського типу Славгород, вулиця Заводська, будинок 63-Б Заклад дошкільної освіти СЛАВГОРОДСЬКИЙ ЯСЛА-САДОК №2 ЖУРАВОЧКА Славгородської селищної ради (код ЄДРПОУ - 35950067), до повного усунень порушень.

- встановити у судовому рішенні спосіб і порядок його виконання шляхом зобов`язання зупинити експлуатацію об`єкта, а саме: будівлі за адресою: Дніпропетровська обл., Синельниківський район, селище міського типу Славгород, вулиця Заводська, будинок 63-Б Закладу дошкільної освіти СЛАВГОРОДСЬКИЙ ЯСЛА-САДОК №2 ЖУРАВОЧКА Славгородської селищної ради (код ЄДРПОУ - 35950067) до повного усунення порушень.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 25.09.2019 року було призначено розгляд справи за правилами спрощеного провадження без повідомлення учасників справи.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 23.10.2019 року призначено розгляд справи за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 27.01.2020 року було залучено до участі у справі у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору - Відділ освіти Виконавчого комітету Славгородської селищної ради та Славгородську селищну раду.

27.01.2020 року від Закладу дошкільної освіти СЛАВГОРОДСЬКИЙ ЯСЛА-САДОК №2 ЖУРАВОЧКА Славгородської селищної ради на адресу суду надійшло клопотання про зупинення провадження у справі та надання часу на примирення сторін у зв`язку з необхідністю виконання протипожежних заходів, а саме улаштування системи протипожежної сигналізації до травня 2020 року.

27.01.2020 року від Відділу освіти Виконавчого комітету Славгородської селищної ради на адресу суду надійшло клопотання про зупинення провадження у справі та надання часу на примирення сторін у зв`язку з необхідністю виконання протипожежних заходів, а саме улаштування системи протипожежної сигналізації до травня 2020 року.

03.02.2020 року від представника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області надійшло клопотання про зупинення провадження у справі та надання часу на примирення сторін у зв`язку з необхідністю проведення позапланової перевірки.

В судове засідання сторони не з`явились, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Розглянувши заявлені клопотання про зупинення провадження у справі, суд дійшов висновку про наявність підстав для його задоволення виходячи з наступного.

Предметом позову у даній справі є застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи об`єкта), а саме: будівлі за адресою: Дніпропетровська обл., Синельниківський район селище міського типу Славгород, вулиця Заводська, будинок 63-Б Заклад дошкільної освіти СЛАВГОРОДСЬКИЙ ЯСЛА-САДОК №2 ЖУРАВОЧКА Славгородської селищної ради.

Відповідач, серед іншого, зазначав про те, що закладом вжити заходи на усунення виявлених порушень.

Із наданих сторонами клопотань про зупинення провадження справі судом встановлено, що Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області буде призначено позапланову перевірку Закладу дошкільної освіти СЛАВГОРОДСЬКИЙ ЯСЛА-САДОК №2 ЖУРАВОЧКА Славгородської селищної ради з метою встановлення факту усунення виявлених порушень в ході проведення первісної перевірки.

Відповідно до п.4 ч.1 ст. 236 Кодексу адміністративного судочинства України суд зупиняє провадження у справі в разі звернення обох сторін з клопотанням про надання їм часу для примирення - до закінчення строку, про який сторони заявили у клопотанні.

З урахуванням викладених обставин, суд вважає, що висновки позапланової перевірки Головного управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області можуть мати значення для розгляду справи, у зв`язку з чим приходить до висновку, що клопотання про зупинення провадження у справі є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст. 236, 241, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області, Закладу дошкільної освіти СЛАВГОРОДСЬКИЙ ЯСЛА-САДОК №2 ЖУРАВОЧКА Славгородської селищної ради, Відділу освіти Виконавчого комітету Славгородської селищної ради про зупинення провадження про зупинення провадження у справі №160/8438/19 - задовольнити.

Зупинити провадження у адміністративній справі №160/8438/19 за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до Закладу дошкільної освіти СЛАВГОРОДСЬКИЙ ЯСЛА-САДОК №2 ЖУРАВОЧКА Славгородської селищної ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору - Відділ освіти Виконавчого комітету Славгородської селищної ради, Славгородська селищна рада про застосування заходів реагування до 18 травня 2020 року.

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до вимог статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена в строки, передбачені статтею 295 Кодексу адміністративного судочинства України.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи ухвала суду оскаржується до Третього апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд відповідно до підпункту 15.5 пункту 15 Розділу VII Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя О.В. Серьогіна

Дата ухвалення рішення03.02.2020
Оприлюднено05.02.2020
Номер документу87318626
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —160/8438/19

Рішення від 02.12.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Серьогіна Олена Василівна

Ухвала від 23.11.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Серьогіна Олена Василівна

Ухвала від 02.11.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Серьогіна Олена Василівна

Ухвала від 16.07.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Серьогіна Олена Василівна

Ухвала від 16.07.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Серьогіна Олена Василівна

Ухвала від 03.02.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Серьогіна Олена Василівна

Ухвала від 20.01.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Серьогіна Олена Василівна

Ухвала від 23.12.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Серьогіна Олена Василівна

Ухвала від 23.10.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Серьогіна Олена Василівна

Ухвала від 25.09.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Серьогіна Олена Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні