Ухвала
від 31.01.2020 по справі 522/617/20
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/617/20

Провадження № 1-кс/522/825/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

31 січня 2020 року м. Одеса

Слідчий суддя Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого в ОВСслідчого відділуУправління СБУв Одеськійобласті старшийлейтенант юстиції ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий в ОВС слідчого відділу Управління СБУ в Одеській області старший лейтенант юстиції ОСОБА_3 , погоджений із прокурором, звернувся до суду з клопотанням про надання тимчасового доступу до речей та документів, тобто можливості оглянути та вилучити належним чином завірені копії документів, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ), а саме:

- всіх матеріалів реєстраційної справи Благодійного фонду « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

В обґрунтування клопотання слідчий посилається на наступне.

Слідчим відділом Управління СБУ в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42019160000000727 від 27.11.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

Кримінальне провадження розпочате прокуратурою Одеської області за повідомленням Управління СБУ в Одеській області № 65/1/3/6462 від 26.11.2019.

05.12.2019 року на підставі постанови про доручення здійснення досудового розслідування іншому органу досудового розслідування від 28.11.2019 вказані матеріали надійшли до слідчого відділу Управління СБУ в Одеській області для подальшого проведення досудового розслідування.

Нагляд за додержанням законів під час здійснення досудового розслідування у формі процесуального керівництва у вказаному кримінальному провадженні здійснюється прокуратурою Одеської області.

Відповідно до матеріалів кримінального провадження встановлено, що протягом 2018-2019 років посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_3 (далі ІНФОРМАЦІЯ_4 ), використовуючи службове становище, за попередньою змовою між собою та з іншими особами, заволоділи бюджетними коштами місцевого бюджету Одеської області, що виділялись на проведення закупівель товарів та послуг за державні кошти для потреб ІНФОРМАЦІЯ_4 (далі - ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_2 , АДРЕСА_2 )).

Так, керівництво Департаменту (директор ОСОБА_4 , на посаді з 03.12.2018) у більшості випадків для освоєння бюджетних коштів залучає КП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » Одеської обласної ради (ЄДРПОУ НОМЕР_3 , АДРЕСА_2 , директор ОСОБА_5 ), яке через афілійовані підприємства, організації та благодійні фонди, серед яких можливо БФ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що надають консультативні послуги або виконують функції рекламодавців, привласнюють більшу частину коштів, виділених з бюджету та наданими міжнародними фінансовими організаціями в рамках міжнародних угод, шляхом переведення отриманих коштів у готівку із послідуючим розподіленням між вищевказаними посадовими особами.

Таким чином, в діях посадових осіб ООДА, КП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » Одеської обласної ради, БФ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та інших невстановлених слідством осіб наявні ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування необхідно встановити обставини створення та здійснення діяльності БФ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), призначення його посадових осіб, укладання посадовими особами вказаного органу договорів, вчинення фінансово-господарських операцій і т. ін., для чого необхідно дослідити реєстраційну справу БФ, яка знаходиться в ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ). Відомості, які містяться в реєстраційній справі, можливо використати як докази у кримінальному провадженні для встановлення керівників БФ та інших посадових осіб в різні періоди часу, їх повноважень згідно статутних документів; документів, які складались такими особами і подавались органу державної реєстрації.

У зв`язку з викладеним, у органу досудового розслідування виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів, та можливості їх вилучення.

Слідчий будучи належним чином сповіщеним про день, час та місце розгляду клопотання, в судове засідання не з`явився, згідно його заяви, просив розглядати клопотання у його відсутність.

Дослідивши надані матеріали, якими обґрунтовано доводи клопотання, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст.160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, у випадку можливості використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та у разі неможливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, а також у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до п.4 ч.2 ст.160 КПК України у клопотанні про тимчасовий доступ до речей і документів повинні бути зазначені підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи.

Згідно з п.1 ч.5 ст.163 КПК, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність підстав вважати, що ці речі або документи перебувають чи можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи.

Наявні укримінальному провадженніматеріали даютьдостатні підставивважати,що речіта документи,які перебуваютьу володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ) мають значення для кримінального провадження, оскільки іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо.

За таких обставин, є підстави, передбачені ст.159-163 КПК України, для надання тимчасового доступу до зазначених у клопотанні документів.

Керуючись ст.ст.159-166 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого в ОВСслідчого відділуУправління СБУв Одеськійобласті старшийлейтенант юстиції ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу, задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до речей та документів, тобто можливості оглянути та вилучити належним чином завірені копії документів, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ), а саме:

- всіх матеріалів реєстраційної справи Благодійного фонду « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Відповідальні особи ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ) зобов`язані надати доступ та можливість вилучення слідчими в ОВС СВ Управління СБУ в Одеській області ОСОБА_3 , слідчими слідчого відділу Управління СБУ в Одеській області: ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 зазначених речей та документів.

Встановити строк дії ухвали протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1 .

31.01.2020

Дата ухвалення рішення31.01.2020
Оприлюднено06.02.2023

Судовий реєстр по справі —522/617/20

Ухвала від 23.10.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 13.10.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 25.09.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 14.09.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 16.06.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 13.05.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 13.05.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 04.06.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 04.06.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 21.05.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні