Постанова
від 30.01.2020 по справі 755/96/20
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/96/20

3/755/22/20

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"30" січня 2020 р. суддя Дніпровського районного суду м. Києва Левко Віра Богданівна, розглянувши справу про адміністративне правопорушення, що надійшла з Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, працюючого виконавчим директором ТОВ Пульс-Медиум (код ЄДРПОУ 24255294), що знаходиться за адресою: м. Київ, просп. Тичини, 15,

за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 7 ст.164 КУпАП,

встановила:

ОСОБА_1 , як виконавчий директором ТОВ Пульс-Медиум , що розташоване за адресою: м. Київ, просп. Тичини, 15, не виконано розпорядження Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у м. Києві про усунення порушень Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних ігнредієнтів), затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 року №929 від 11 жовтня 2019 року, відповідно до акту №133/25-ОР/1 від 19 грудня 2019 року Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у м. Києві.

Відповідно до ч. 7 ст. 164 КУпАП передбачена відповідальність за невиконання ліцензіатом розпорядження про усунення порушень ліцензійних умов.

Згідно ч. 8 ст. 19 Закону України Про ліцензування видів господарської діяльності ліцензіат, який одержав розпорядження про усунення порушень ліцензійних умов, зобов`язаний в установлений у розпорядженні строк усунути зазначені порушення та подати до органу ліцензування інформацію про виконання вимог такого розпорядження.

У судовому засіданні ОСОБА_1 ,визнав вину у вчиненні адміністративного правопорушення, підтвердив фактичні обставини справи, щиро розкаявся.

Суддя, дослідивши матеріали справи, вважає, що у діях ОСОБА_1 , наявний склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 7 ст. 164 КУпАП.

Крім визнання ОСОБА_1 вини у вчиненні адміністративного правопорушення, його вина підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення від 24 грудня 2019 року № 1-ОР зі змісту якого вбачається порушення особою, яка притягається до адміністративної відповідальності ч. 8 ст. 19 Закону України Про ліцензування видів господарської діяльності , копією розпорядження №52/25-ОР від 11 жовтня 2019 року щодо усунення порушень Ліцензійних умов; копією наказу №663-о від 11 грудня 2019 року про позапланову перевірку додержання вимог Ліцензійних умов; актом про невиконання розпорядження про усунення порушень ліцензійних умов, встановлених для господарської діяльності №133/25-ОР/1 від 20 грудня 2019 року; копією наказу по ТОВ Пульс-Медиум №023 від 01 жовтня 2018 року про призначення ОСОБА_2 на посаду виконавчого директора ТОВ Пульс-Медиум .

Відповідно до положень ст. 33 КУпАП при накладенні стягнення враховуються характер вчиненого правопорушення, особа порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом`якшують і обтяжують відповідальність.

Обставиною, що пом`якшує відповідальність ОСОБА_1 , суддя визнає щире розкаяння та часткове усунення вказаних порушень.

Обставин, що обтяжують відповідальність ОСОБА_1 суддею не встановлено.

Враховуючи доведеність матеріалами справи вини особи у вчиненні адміністративного правопорушення, суддя вважає за необхідне ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 7 ст. 164 КУпАП та накласти на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу.

Положеннями ст. 40-1 КУпАП передбачено, що у провадженні по справі про адміністративне правопорушення у разі винесення судом (суддею) постанови про накладення адміністративного стягнення сплачується судовий збір особою, на яку накладено таке стягнення. Розмір і порядок сплати судового збору встановлюється законом.

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 4 Закону України Про судовий збір у разі ухвалення судом постанови про накладення адміністративного стягнення ставка судового збору встановлюється у розмірі 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

У судовому засіданні достовірно встановлено, що ОСОБА_1 не відноситься до осіб, які підлягають звільненню від сплати судового збору, а відтак, з нього слід стягнути судовий збір за ухвалення постанови про накладення адміністративного стягнення.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 40-1, 164, 251, 283-285 КУпАП, суддя

постановила:

визнати ОСОБА_1 винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 7 ст. 164 КУпАП.

Накласти на ОСОБА_1 адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі п`ятистам неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 8 500 (вісім тисяч п`ятсот) грн 00 к.

Стягнути з ОСОБА_1 судовий збір в розмірі 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 420 (чотириста двадцять) грн 40 к. на користь держави.

Роз`яснити ОСОБА_1 , що штраф має бути сплачений не пізніше як через п`ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, а в разі оскарження постанови - не пізніше як через п`ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення.

У разі несплати правопорушником штрафу у вищезазначений строк, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна в порядку, встановленому законом. У порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення з правопорушника стягується подвійний розмір штрафу та витрати на облік зазначених правопорушень.

Зобов`язати відділ державної виконавчої служби повідомити про виконання постанови шляхом повернення останньої на адресу суду з відміткою про її виконання.

Апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня її винесення до Київського апеляційного суду через Дніпровський районний суд м. Києва.

Строк пред`явлення до виконання три місяці.

Суддя: В.Б. Левко

Дата ухвалення рішення30.01.2020
Оприлюднено04.02.2020
Номер документу87331057
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —755/96/20

Постанова від 30.01.2020

Адмінправопорушення

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні