Ухвала
від 28.01.2020 по справі 2034/14332/2012
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2034/14332/2012

Провадження по справі №2-зз/635/1/2020

У Х В А Л А

28 січня 2020 року сел. Покотилівка Харківського району Харківської області

Харківський районний суд Харківської області у складі:

головуючої судді Березовської І.В.,

секретар судового засідання Калягіна М.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду заяву представника відповідача ОСОБА_1 - адвоката Ольховського Михайла Миколайовича про скасування заходів забезпечення позову у цивільній справі № 2034/14332/2012 за позовом Харківської міжрайонної прокуратури в інтересах Держави в особі: Державної інспекції сільського господарства в Харківській області до Васищівської селищної ради Харківського району Харківської області, ОСОБА_2 , ОСОБА_1 , терті особи: Міськрайонне управління Держкомзему у місті Люботин і Харківському районі Харківської області, Реєстраційна служба Харківського районного управління юстиції про визнання незаконними рішень, визнання недійсними державних актів, визнання недійсним договору купівлі-продажу, скасування запису про державну реєстрацію,

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Харківського районного суду Харківської області від 14 серпня 2013 року у задоволенні позовних вимог Харківського міжрайонного прокурора в інтересах держави в особі Державної інспекції сільського господарства в Харківській області відмовлено.

Представник відповідача ОСОБА_1 - адвокат Ольховський М.М. звернувся до суду із клопотанням про скасування заходів забезпечення позову, в якому він просив скасувати заходи забезпечення позову, вжиті ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 07 березня 2013 року, щодо арешту земельної ділянки: площею 1,15 га, що розташована за межами населеного пункту Кулиничівської селищної ради з кадастровим номером 6325156400:00:006:0010, яка належить ОСОБА_2 .

Особи, які беруть участь у справі у судове засідання не з`явилися, про дату, час та місце розгляду заяви були повідомлені своєчасно і належним чином.

Представник відповідача ОСОБА_1 - ОСОБА_3 надав суду заяву про розгляд клопотання про скасування заходів забезпечення позову за його відсутності, в якій він просив задовольнити клопотання про скасування заходів забезпечення позову.

Представник Васищівської селищної ради Харківського району Харківської області Золотько М.М, надав до суду заяву про розгляд справи за відсутності представника.

Від керівника Харківської місцевої прокуратури № 6 Харківської області Яковлева А.С. до суду надійшла заява, якою він просить заяву представника відповідача ОСОБА_1 - адвоката Ольховського М.М. про скасування заходів забезпечення позову розглянути за відсутності представника місцевої прокуратури на підставі наявних в суді доказів.

Виходячи з вимог ст. 158 ЦПК України, оскільки неявка учасників судового провадження не перешкоджає розгляду клопотання про скасування заходів забезпечення позову, суд розглядає клопотання про скасування заходів забезпечення позову за відсутності учасників судового провадження.

Враховуючи, що розгляд клопотання про скасування заходів забезпечення позову відбувався у відсутність сторін, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Суд, дослідивши матеріали цивільної справи, дійшов до наступного.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 07 березня 2013 року заяву Харківської міжрайонної прокуратури про забезпечення позову задоволено, накладено арешт на майно, яке належить відповідачу і знаходиться у нього, а саме - земельну ділянку: площею 1,15 га, що розташована за межами населеного пункту Кулиничівської селищної ради з кадастровим номером 6325156400:00:006:0010, яка належить ОСОБА_2 .

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 22 березня 2013 року задоволено клопотання про залучення до участі у справі ОСОБА_1 як співвідповідача.

Рішенням Харківського районного суду Харківської області від 14 серпня 2013 року Харківському міжрайонному прокурору Харківської області в інтересах Держави в особі: Державної інспекції сільського господарства в Харківській області відмовлено у задоволенні позову до Васищівської селищної ради Харківського району Харківської області, ОСОБА_2 , ОСОБА_1 , терті особи: Міськрайонне управління Держкомзему у місті Люботин і Харківському районі Харківської області, Реєстраційна служба Харківського районного управління юстиції про визнання незаконними рішень, визнання недійсними державних актів, визнання недійсним договору купівлі-продажу, скасування запису про державну реєстрацію.

Відповідно до вимог ч.ч. 9, 10 ст. 158 ЦПК України, у випадку залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі або у випадку ухвалення рішення щодо повної відмови у задоволенні позову, суд у відповідному судовому рішенні зазначає про скасування заходів забезпечення позову. У такому разі заходи забезпечення позову зберігають свою дію до набрання законної сили відповідним рішенням або ухвалою суду.

Однак, як вбачається зі змісту рішення Харківського районного суду Харківської області від 14 серпня 2013 року, судом не було вирішено питання щодо скасування заходів забезпечення позову одночасно з ухваленням вищевказаного рішення по справі.

Враховуючи викладене, оскільки рішення Харківського районного суду Харківської області від 14 серпня 2013 року, яким повністю відмовлено у задоволенні позову, набрало законної сили, виходячи з положень ст. 18 ЦПК України, яка передбачає обов`язковість судових рішень, суд вважає, що подальше застосування заходів забезпечення позову є недоцільним та порушує права власника майна.

Згідно з ч.1 ст. 158 ЦПК України, суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи. .

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. 158 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Заяву представника відповідача ОСОБА_1 - адвоката Ольховського Михайла Миколайовича про скасування заходів забезпечення позову у цивільній справі № 2034/14332/2012 за позовом Харківської міжрайонної прокуратури в інтересах Держави в особі: Державної інспекції сільського господарства в Харківській області до Васищівської селищної ради Харківського району Харківської області, ОСОБА_2 , ОСОБА_1 , терті особи: Міськрайонне управління Держкомзему у місті Люботин і Харківському районі Харківської області, Реєстраційна служба Харківського районного управління юстиції про визнання незаконними рішень, визнання недійсними державних актів, визнання недійсним договору купівлі-продажу, скасування запису про державну реєстрацію - задовольнити повністю.

Скасувати заходи забезпечення позову, вжиті ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 07 березня 2013 року, щодо арешту земельної ділянки: площею 1,15 га, що розташована за межами населеного пункту Кулиничівської селищної ради з кадастровим номером 6325156400:00:006:0010, яка належить ОСОБА_2 .

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Харківського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складання судового рішення.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, апеляційні касаційні скарги подаються учасниками справи до або через Харківський районний суд Харківської області.

Суддя І.В. Березовська

СудХарківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення28.01.2020
Оприлюднено04.02.2020
Номер документу87334190
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2034/14332/2012

Ухвала від 28.01.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Ухвала від 28.01.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Рішення від 14.08.2013

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Полєхін А. Ю.

Ухвала від 07.03.2013

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Полєхін А. Ю.

Ухвала від 15.03.2013

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Полєхін А. Ю.

Ухвала від 22.03.2013

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Полєхін А. Ю.

Ухвала від 07.03.2013

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Полєхін А. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні