Ухвала
від 31.01.2020 по справі 127/2197/20
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/2197/20

Провадження №1-кс/127/1098/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 січня 2020 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого СУ ГУНП у Вінницькій області підполковника поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,-

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СУ ГУНП у Вінницькій області підполковник поліції ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Клопотання мотивовано тим, що СУ ГУНП у Вінницькій області проводиться досудове розслідування кримінального провадження № 42019020000000189 від 07 листопада 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на адресу прокуратури Вінницької області надійшло звернення Народного депутата України ОСОБА_4 щодо можливих зловживань, а також бездіяльності посадових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 при видачі дозвільних документів для будівництва та здійсненні відповідного контролю за виконанням будівельних робіт в історичній частині міста Вінниці.

Так, відповідно до поданого звернення заявник посилається на те, що в АДРЕСА_1 на земельних ділянках з кадастровими номерами 0510100000:02:058:0006 та 0510100000:02:058:0007 здійснюється будівництво житлового комплексу «Правильний вибір». На час початку будівництва, проведення громадських слухань погоджено будівництво багатоквартирного будинку у шість поверхів, однак на даний час вже фактично збудовано дев`яти поверховий будинок, що у свою чергу дає підстави вважати, що посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 , окремих її департаментів свідомо не здійснюють належного контролю за ходом будівництва в історичній частині міста та не вживають заходів по припиненню такого будівництва.

Замовником будівництва є ОК « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), місце реєстрації АДРЕСА_2 .

Проектувальник є ПМП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), місце реєстрації АДРЕСА_3 .

У ході розслідування на адресу ОК « ІНФОРМАЦІЯ_2 » надсилались листи про витребування документів, що стосуються будівництва вище вказаного житлового комплексу, а саме завіреної копії проектної документації на будівництво багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом та вбудовано-прибудованими громадськими приміщеннями за адресою: АДРЕСА_1 . На вище вказаний запит посадовими особами ОК « ІНФОРМАЦІЯ_2 » жодної відповіді не надано.

Враховуючи викладене, виникла необхідність у наданні тимчасового доступу до документів, які знаходяться у ОК « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме: проектно-кошторисної документації на будівництво багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом та вбудовано-прибудованими громадськими приміщеннями за адресою: АДРЕСА_1 , що розміщується на земельних ділянках з кадастровими номерами 0510100000:02:058:0006 та 0510100000:02:058:0007у тому числі документів, щодо погодження вище вказаного проекту,містобудівних умов і обмежень, технічних умов, декларацій про початок будівельних робіт, ліцензій на проведення господарської діяльності, пов`язаної з будівництвом об`єкта архітектури, дозволів про виконання будівельних робіт, документів, що підтверджують право забудовника на земельну ділянку, договорів з субпідрядними організаціями на виконання будівельних робіт по будівництву комплексу, актів виконаних робіт, документів, що стосуються охорони праці, кадрових документів, договорів з додатками, тощо.

Вище вказані документи необхідні для розкриття кримінального правопорушення, виявлення винних у його вчиненні осіб, проведення почеркознавчих,технічних та інших експертиз, а також за їх допомогою можна встановити наявність або відсутність обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

Отримати вказані документи в інший спосіб не представляється можливим, а також враховуючи, що на даний час існує реальна загроза знищення службовими особами обслуговуючого кооперативу документів, які планується вилучити чи внесення до них змін з метою уникнення відповідальності, а тому слідчий просив задовольнити клопотання.

В судове засідання слідчий не з`явився, однак останнім було подано заяву про розгляд клопотання без його участі. Вимоги клопотання підтримав за обставин, викладених у ньому.

Суд, дослідивши матеріали клопотання слідчого, дійшов висновку, що клопотання є доведеним, а тому підлягає задоволенню.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що є достатні підстави для надання дозволу на проведення тимчасового доступу до оригіналів документів, які знаходяться у ОК « ІНФОРМАЦІЯ_2 », адреса: АДРЕСА_2 , які в подальшому можуть мати суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 161,162,163,164, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому СУ ГУНП у Вінницькій області підполковнику поліції ОСОБА_3 на проведення тимчасового доступу до оригіналів документів, тобто можливість ознайомитись з ними та вилучити завірені їх копії, які знаходяться у ОК « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), адреса: АДРЕСА_2 , а саме: проектно-кошторисної документації на будівництво багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом та вбудовано-прибудованими громадськими приміщеннями за адресою: АДРЕСА_1 , що розміщується на земельних ділянках з кадастровими номерами 0510100000:02:058:0006 та 0510100000:02:058:0007 у тому числі документів, щодо погодження вище вказаного проекту, містобудівних умов і обмежень, технічних умов, декларацій про початок будівельних робіт, ліцензій на проведення господарської діяльності, пов`язаної з будівництвом об`єкта архітектури, дозволів про виконання будівельних робіт, документів, що підтверджують право забудовника на земельну ділянку, договорів з субпідрядними організаціями на виконання будівельних робіт по будівництву комплексу, актів виконаних робіт, документів, що стосуються охорони праці, кадрових документів, договорів з додатками, тощо.

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення31.01.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу87338794
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —127/2197/20

Ухвала від 31.01.2020

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні